Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup gier cyfrowych na PS3

arni1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to teraz jest z tymi grami cyfrowymi PS3 na allegro.Można bezpiecznie kupić taka grę czy lepiej nie ryzykować?Podobno można zostac przesłuchany przez policje jeśli zakupi się taką gre przez allegro.

Opublikowano

Policja raczej nie, ale to konto może po jakimś czasie nie działać.

Opublikowano

Czemu może nie działac przecież gram na swoim koncie?Jeszcze chciałem się zapytać czy można dostać bana za to że pobieram gre cyfrową z konta udostępnionego przez sprzedawce gry?

Opublikowano

Te "dystrybucje cyfrowe" to tak naprawdę udostępnienia konta, co klasyfikuje się pod permabana - regulamin PSN wyraźnie zaznacza, że nie wolno się dzielić kontem.

Jeśli kupisz używaną cyfrową.

Jeśli kupisz nową dostaniesz kod. Jest to w 100% legalne bo są one sprzedawane poprzez różne sklepy

4661.gif

Opublikowano

Czemu może nie działac przecież gram na swoim koncie?Jeszcze chciałem się zapytać czy można dostać bana za to że pobieram gre cyfrową z konta udostępnionego przez sprzedawce gry?

Można i nie można.

W praktyce, to wygląda w ten sposób - kiedyś było można dzielić się slotami, a raczej nadal można z tym, że od dobrych już kilku lat liczba slotów została zmniejszona z 5 na 2. Co za tym idzie, zakupioną grą/grami możesz się podzielić z kolegą lub po prostu odsprzedać slot (dane do konta). Najczęściej banują osoby handlujące ww. slotami bądź osoby, które kupują sloty od kilku/kilkunastu osób.

Nie opłaca się kupować w ten sposób gier od jakiś obcych osób, które sprzedają po kilkanaście/kilkaset kont. Najczęściej takie konta są dezaktywowane po jakimś czasie, a Ty tracisz już dostęp do gry. Co innego kupowanie od osoby, która sprzedaje swój prywatny slot, a nie tworzy po kilkanaście kont i sprzedaje hurtowo gry.

"Podobno można zostac przesłuchany przez policje jeśli zakupi się taką gre przez allegro" - nie słuchaj bajek.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ja raz kupiłem taką "ową gierkę" na allegro,oczywiście tak jak w temacie cyfrową,no i było napisane że konto do wielorazowego użytku.Pobrałem i grałem na swoim koncie.Zrobiłem formata konsoli wbijam na konto i pisze:"Zalogowanie się na to konto jest niemożliwe" i tak w kółko.Nie polecam.Ceny niskie ale jakość pozostawia wiele ale to wiele do życzenia.Tak jak kolega wyżej.Nie polecam i "Odchęcam" cię od zakupu takiej gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...