Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komendy w skryptach

Grands1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam, czy jest jakaś możliwość, aby w skryptach nie tworzyć komendy typu /vip, /informacje, /regulamin

A wpisać komendę typu: /sms vip, /sms list itd. (komendy dałem przykładowe)

Głównie chodzi w tym o to, czy jest jakiś sposób na pisanie komend ze spacją? 

Za dobrą odpowiedź daję naj. ;)

To ja Grands. Masz dobry wzrok! :)

Opublikowano

Jest opcja ze spacją ;)

sprawdź taki sposób

coommand /sms [<text>]:

if arg 1 is "vip":

rób coś tam

if arg 1 is "list":

rób coś tam

wtedy wpisujesz na czacie /sms vip < ze spacją bo arg 1 musi być oddzielony od tekstowej komendy spacją

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Jest, nawet z kilkoma :D

Z 1:
command /sms [<text>]:
    trigger:
        if arg 1 is "vip":
            send "&aVip :)"
        else:
            send "&a%arg 1%"
command /sms [<text>] [<text>]:
    trigger:
        if arg 1 is set:
            if arg 2 is set:
                send "&a%arg 1% &c%arg 2%"

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Up na jedno wychodzi :p

Ważne że aby mieć spację dodaj warunek tekstowy, taki jak obaj Ci podaliśmy, tych [<text>] możesz mieć ile chcesz i komenda może zawierać nawet kilka słów

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...