Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc i pytanie skript

Isoplaaay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć oraz prosić o pomoc, chciałbym zrobić system w wirtualnym inventory (to już mam) ma sklep, i w tym sklepie (tego już nie mam bo nie wiem jak to zrobić) gdy grasz nie kupił przedmiotu to w lore po najechaniu na te przedmiot będzie napisane "ZABLOKOWANE" a gdy gracz kupi ten przedmiot to zmieni napis na "ODBLOKOWANE" taki jakby update tego lore po kupieniu przedmiotu i chciałbym tak aby do każdego przedmiotu coś takiego zrobić mam ich 20. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Na początku musiałbyś dodać jakieś permisje skryptu typu

Item1.odblokowany

I po kupnie dodawać graczowi permisję item1.odblokowany

Dodatkowo podczas otwierania okna sprawdzana musi być permisja jakie itemy są odblokowane

Masz algorytmem (trochę kiepskim ale zawsze)

1. Gracz otwiera okno
  2. Skrypt sprawdza permisje jakie gracz posiada, IFami dodawaj nazwy lore
  3. Jeżeli ma permisje item1.odblokowany w lore 1szego itemu ustaw lore "Odblokowany" w innym razie "Zablokowany"

If player has permission "item1.odblokowany":

set lore of item "&2Odblokowany"

else:

set lore of item "&2Zablokowany"

Coś takiego i tak musisz robić z każdym osobnym itemem

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

W kupionym itemie nie będzie tego lore, tylko w oknie GUI

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...