Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem przy zbanowanym koncie

LexiR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chicałem sobie powrócić do smite po roku czasu.

Ale wchodze i pisze twoje konto zostalo zbanowe.

Mówie okej może jak konto mało aktywne to ban.

Stworzylem nowe konto.

Lecz tam dalej pisze "Twoje konto zostalo zbanowane" 

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Nie jest to wykluczone, ale z drugiej strony mało prawdopodobne, że dostałeś bana na ip. Szczerze te bany zdarzają się od święta, a o takim na ip nigdy nie słyszałem. Ewentualnie Hi-Rez nie dobrał komunikatu do występującego błędu. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie napisanie do supportu. 

Opublikowano

Nie jest to wykluczone, ale z drugiej strony mało prawdopodobne, że dostałeś bana na ip. Szczerze te bany zdarzają się od święta, a o takim na ip nigdy nie słyszałem. Ewentualnie Hi-Rez nie dobrał komunikatu do występującego błędu. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie napisanie do supportu. 

Napisałem do supportu juz rano a odp żadnej.

Szkoda mi troche :(

Opublikowano

Wiesz, realia są takie, że na odpowiedź poczekasz... no trochę długo. :) Niestety, tak funkcjonuje support Smite'a. 

Ale powracając do wątku głównego, strasznie mnie to zaciekawiło. Poszperałem nawet na forach i stronie Hi-Rezu, no i coś tam znalazłem. A więc bany na ip są przyznawane, według regulaminu, za poważniejsze wykroczenia, a bardziej przestępstwa, typu prześladowania (regulamin na stronie supportu). Natomiast na innym portalu znalazłem wzmiankę o banowaniu za używanie programu Cheat Engine, jakoś dwa/trzy lata wstecz. Na początku proponuję zobaczyć, czy nie otrzymałeś niczego na skrzynkę pocztową, bo tam przeważnie wysyłają informację. 

Mimo wszystko myślę, że będziesz musiał poczekać na odpowiedź supportu.

Opublikowano

Wiesz, realia są takie, że na odpowiedź poczekasz... no trochę długo. :) Niestety, tak funkcjonuje support Smite'a. 

Ale powracając do wątku głównego, strasznie mnie to zaciekawiło. Poszperałem nawet na forach i stronie Hi-Rezu, no i coś tam znalazłem. A więc bany na ip są przyznawane, według regulaminu, za poważniejsze wykroczenia, a bardziej przestępstwa, typu prześladowania (regulamin na stronie supportu). Natomiast na innym portalu znalazłem wzmiankę o banowaniu za używanie programu Cheat Engine, jakoś dwa/trzy lata wstecz. Na początku proponuję zobaczyć, czy nie otrzymałeś niczego na skrzynkę pocztową, bo tam przeważnie wysyłają informację. 

Niestety na mojej skrzynce pocztowej nic nie ma :(

Ciekawe czy support smite dziala jak support steam i trzeba czekac po kilka dni

Opublikowano

Spoko, też dostałam ostatnio bana, a zagrałam tylko jeden mecz od bardzo dawna i to był mecz z botami (bo chciałam skina), po czym w trakcie gry wywaliło mi neta i jak weszłam do gry znowu to miałam bana. Także, witam w realiach Hi-Rez'u gdzie dostajesz bana za nic!  :yay:

A tak na poważnie, to też pisałam do support'u jakoś 3 dni temu i nie dostałam odpowiedzi. Podejrzewam, że czeka się od x do 14 dni (ostatnio czekałam 11 dni). 

Opublikowano

Niestety na mojej skrzynce pocztowej nic nie ma :(

Ciekawe czy support smite dziala jak support steam i trzeba czekac po kilka dni

Spoko, też dostałam ostatnio bana, a zagrałam tylko jeden mecz od bardzo dawna i to był mecz z botami (bo chciałam skina), po czym w trakcie gry wywaliło mi neta i jak weszłam do gry znowu to miałam bana. Także, witam w realiach Hi-Rez'u gdzie dostajesz bana za nic!  :yay:

A tak na poważnie, to też pisałam do support'u jakoś 3 dni temu i nie dostałam odpowiedzi. Podejrzewam, że czeka się od x do 14 dni (ostatnio czekałam 11 dni). 

No niestety, na odpowiedź supportu trzeba poczekać xx dni, a w najlepszym przypadku tylko y dni. Zdarzały się takie osoby, do których support odezwał się po miesiącu od złożenia zgłoszenia. Nie wiem, czy to wynika z tak wielkiej ilości zgłoszeń, czy może zbyt małej kadry, ale Hi-Rez powinien usprawnić ten system, szczególnie teraz, gdy tych błędów jest strasznie dużo.

System banowania w Smite'cie to już temat na osobny wątek. W każdym razie jest on strasznie niedopracowany i skierowany przeciwko normalnym graczom. Ludzie, którzy całkowicie psują rozgrywkę, wyzywają, trollują itd. nie są w żaden sposób karani. Ogólnie, jak wcześniej wspomniałem, tych banów się zbytnio nie rozdaje. Jeżeli już to administracja zainteresuje się profesjonalnymi graczami, ale na pewno nie początkującymi. Także zakładam błąd systemu lub faktycznie jakieś wykroczenie, podchodzące pod przestępstwo. Tylko ten perm na ip... strasznie mi to nie pasuje, bo tak się nie robi w grach MOBA, przynajmniej w moim odczuciu. 

Opublikowano

Prawda jest taka, że mogłeś dostać bana na ip, bo Hi-Rez banuje uczciwych graczy, a jak ktoś na speedhacku lata to już nie dostaje bana.

Live a life you'll remember.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...