Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinno znalesc sie na serwerze waterblock?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem na serwerze waterblock powinno znaleźć się jezioro. Proszę o like.

Bardzo smieszne ziomek -_- Chodzi mi tu o pluginy 

Opublikowano

Drop z kamienia, brak jakichkolwiek stowniarek typu endstone i sie generuje, może jakies zjawiska panarnormalne związane z wodą i duże opady deszczu.

CWeKkdQ.png

Opublikowano

Co do stoniarek to sie zas

Drop z kamienia, brak jakichkolwiek stowniarek typu endstone i sie generuje, może jakies zjawiska panarnormalne związane z wodą i duże opady deszczu.

Nad dropem sie zastanowie, ale duze opady deszu to jest cos

Opublikowano

Może blok tworzący mobgrinder? A potem inne bloki ulepszające go? Dodając piętra.

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

­@ArrieCodes

A powiesz jaka? To mógł każdy powiedzieć.

Teraz jestem na kompie, mogę pisać więcej.

Ja mam pomysł na Minigrę, nie pasującą pewnie do skyblocka... Ale nigdzie takiej nie widziałem. Wymyśliłem grając na singlu, i budując jakieś mechanizmy.

Minigra, sam nie wiem jak nazwać... może 'Sniper' ?

Polega ona na tym, że commandblocki respią losowo poubierane stojaki na broń, w określonych miejscach (dziury w podłodze na 2-3 kratki). Potem, mechanizm wyrzuca je w górę, za pomocą tłoków i slimeblocków.  Kilkanaście kratek od wyrzucania, była by loża dla łucznika, który musi zestrzelić jak najwięcej stojaków. I to koniec 'podstawowej' wersji.

Jeżeli ktoś umiał by... dobrze programować w javie, można było by dodać następujące dodatki:

1. Trwałość zbroi

a) Każy element dodawał by odpowienią ilość armoru. (Np: skórzany element +1 wymagany strzał więcej. Diamentowy -  +5)

2. Miejsca trafień

a) Strzały w głowę zabierały by podwójne (lub potrójne) obrażenia.

B) Strzały w nogi / buty zmniejszają wysokość skoku.

3. Ulepszenia łuku

a) Łuk może strzelać naraz trzema strzałami (w jeden cel, lub w kilka)

B) Łuk szybciej się naciąga

c) Łuk penetruje (ignoruje) pancerze (na pierwszym poziomie skórzane na kolejnym kolcze, na kolejnym żelazne, i tak dalej)

Ale bloczek tworzący MobGrinder też mógłby byś ciekawy :p.

@ChuIigan222

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Skoro nie masz pomysłu co dodać na serwer tego typu to dobrze mu nie wróżę. Eh dodaj możliwość napadania na innych graczy przy pomocy jakiś specjalnych statków, które można ulepszać, a atakować można tylko wtedy gdy gracz jest na wyspie, żeby nie był okradany podczas swojej nieobecności. Możesz pomyśleć również o dodaniu wskaźnika nawodnienia gracza,, który wpływa na statystyki gracza.

Opublikowano

Skoro nie masz pomysłu co dodać na serwer tego typu to dobrze mu nie wróżę. Eh dodaj możliwość napadania na innych graczy przy pomocy jakiś specjalnych statków, które można ulepszać, a atakować można tylko wtedy gdy gracz jest na wyspie, żeby nie był okradany podczas swojej nieobecności. Możesz pomyśleć również o dodaniu wskaźnika nawodnienia gracza,, który wpływa na statystyki gracza.

Swoje pomysly mam szukam czegos nowego czegos co gracze oczekuja.

Opublikowano

Swoje pomysly mam szukam czegos nowego czegos co gracze oczekuja.

faction plugin

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Niby dobry pomysł ale w polskim społeczeństwie to po prostu ludzie będą logać

@topic

Te statki mogą być fajne np. można podróżować nimi na inne wyspy(nie graczy) i je napadać. Mogą się resetować np co 3 dni

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niby dobry pomysł ale w polskim społeczeństwie to po prostu ludzie będą logać

@topic

Te statki mogą być fajne np. można podróżować nimi na inne wyspy(nie graczy) i je napadać. Mogą się resetować np co 3 dni

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

W takim wypadku można zrobić, że w wylogowanie w czasie ataku powoduje stratę itemów i dostęp do skrzyń nawet podczas nieobecności. Tylko przy czymś takim trzeba dać graczom jakiś czas na rozbudowę swojej wyspy, podczas którego nie mogą być atakowani, coś w rodzaju ochrony początkowej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja zazwyczaj lubię się rozpisać, gdy odpowiadam w postach, ale tutaj zrobię nieco inaczej :D

WaterBlock/LavaBlock/SkyBlock jakoś znacząco się od siebie nie różnią.

Skoro robisz WaterBlocka polecam sugerować się różnymi sky-blockami ;)

Co ważne - nie dawaj na takie tryby dropu! One tylko psują grę a wcześniej czy później

ludzią nudzi się ciągłe dropienie z cobla/stone'a i wolą szukać czegoś bardziej klasycznego.

Dla urozmajcenia czasu możesz dodać mini-gry, eventy, areny pvp/parkour/paintball 

Pozdrawiam :)

I znów się rozpisałem, troche mniej ale jednak. Hehe :)

Grands Gerther Givenchex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...