Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2800.

Schaatz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie chciałbym komputer dla gracza.

Jaki posiadasz budżet na kupno?

ok 2800.
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jak najszybciej :)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Dotychczas miałem laptopa.
Do czego ma służyć komputer?

Głównie do gier.
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Nic, chodzi o samą "skrzynkę".
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

tak.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Możliwe lecz nie jest to nic pewnego.

Mam nadzieję że mi pomożecie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Warto poczekać do 29 czerwca, będzie nowy radeon RX480, na którego warto czekać bo będzie najlepszą opcją w tym budżecie.

giphy.gif

Opublikowano

Kto co woli, krótko mówiąc to nowe radeony mają "r******* system", ale różnie z tym w przeszłości bywało :v Nie mniej jednak jeśli Ci się nie spieszy to warto poczekać jeszcze jakiś czas

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Nvidia nie jest  lepszą firmą? przynajmniej takie słuchy mnie doszły.

i nvidia i amd jest dobre to zależy od doboru innych podzespołów 

Opublikowano

czyli lepiej poczekać do końca czerwca?

i jeśli wliczając tą kartę radeon RX480 to jak by wyglądała reszta zestawu.

Budżet może byś trochę przekroczony.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

przeciez za 2800 lajtowo kupi rx 480, jak ta ma kosztować coś koło 1000 zł, gdzie z r9 380 mozna zrobic zestaw za 2,6k.

ZESTAW

całkiem spoko zasilacz 2 latami gwarancji door to door. posiada niezależną regulację napięć, nie totalnie chińskie kondy, ale zwykłe tajwanczyki pracujące do 105c lub 85c. co tu dużo mówić... czekasz na rx 480 i bierz zestaw. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

fakt, nie potrafię czytać. to pewnie przez to, że prawie w ogóle nie spię, ale ok. system jak ktoś wyżej wspomina kosztuje 420 zł, więc jeżeli tyle masz to ideolo. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

@up pisalem też że budżet może być trochę przekroczony

Trochę to znaczy ile? Bo te 1000 złotych jeśli w ogóle starczy na RX 480 to tylko na wersję 4GB i to pewnie przynajmniej na początku na te z najgorszymi chłodzeniami.

Opublikowano

No tak do 3300 myślałem żeby się zamknąć. Max 3.5 ale to wtedy kupię trochę pozniej

@Harriott czy ten zestaw który przedstawiłeś (jeśli byś mógł dodać jakąś kartę graf) pociągnie nowe tytuły na ultra? Wiedźmin itd? Chciałbym wiedzieć jak go oceniasz jak na teraźniejsze wymagania gier

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No tak do 3300 myślałem żeby się zamknąć. Max 3.5 ale to wtedy kupię trochę pozniej

@Harriott czy ten zestaw który przedstawiłeś (jeśli byś mógł dodać jakąś kartę graf) pociągnie nowe tytuły na ultra? Wiedźmin itd? Chciałbym wiedzieć jak go oceniasz jak na teraźniejsze wymagania gier

Z tym rx 480 powinien lecieć na 50/55/60fps ultra w zależności od miejsca.

Opublikowano

no pociągnie, ale najlepiej na rxa czekać.

Opublikowano

RX480 jest klapą na polskich forach nie wiem z jakiego powodu, jak na zagranicznych testach wypada lepiej z gtx 970 + to świeża karta więc sterowniki do niej są jeszcze pewnie w fazie beta i nie są stabilne i duża część gier jest zoptymalizowana pod zielonych, a tam gdzie nie jest to gtx 970 dostaje po dupie jak nie wiem co. Jeżeli nie chcesz rx480 (a ja bym bardziej poczekał na wersję strix od asusa bo już zapowiedzieli (będzie taka sama jak w gtx 1080)) to bierz r9 380x lub r9 390.

System możesz kupić na allegro (kod do win 8.1 pro i zaktualizować do win 10 pro lub nawet można od razu kupić kod do win 10 pro), wychodzi taniej i nie ma problemów że kod nie działał etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...