Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Channel admin na każdym kanale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem właścicielem serwera i gdy tworzę jakiś kanał i na niego wejdę to jestem channel adminem, tak samo dzieje się gdy zdejmę sobie admina i wejdę na nowo utworzony kanał, przypisuje mi channel admina. Jak to naprawić?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Tak działa teamspeak. Tworząc kanał automatycznie stajesz się na nim adminem.

Chyba nie ma możliwości wyłączenia tej funkcji.

Opublikowano

Da się to wyłączyć.

Wchodzisz w Edycję Serwera, i w zakładce ''Misc'' masz

''Channel Admin Group'' 

Ja u siebie mam to ustawione na grupę 'Użytkownik' i w ten oto sposób nie mam z tym problemu.

Zobacz tu na screenie:

https://scr.hu/qqpeMp

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Da się to wyłączyć.

''Channel Admin Group'' 

Ja u siebie mam to ustawione na grupę 'Użytkownik' i w ten oto sposób nie mam z tym problemu.

Zobacz tu na screenie:

To nie jest wyłączenie opcji tylko ustawienie domyślnej grupy administracyjnej jako zwykłego użytkownika. Niby działa, ale jeżeli autor tematu chciałby postawić jakiegoś zaawansowanego bota, to może być problem gdy ten będzie przyznawał adminów na podstawie domyślnych grup.

Opublikowano

31106fe7ff914ea993bbbfd726088319.png

Da się to wyłączyć.

''Channel Admin Group'' 

Zobacz tu na screenie:

To nie jest wyłączenie opcji tylko ustawienie domyślnej grupy administracyjnej jako zwykłego użytkownika. Niby działa, ale jeżeli autor tematu chciałby postawić jakiegoś zaawansowanego bota, to może być problem gdy ten będzie przyznawał adminów na podstawie domyślnych grup.

Zmienia się tylko na czas budowania serwera, potem cofa się zmianę.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Orkin podaj mi aktualnie istniejącego BOT'a który używa grupy domyślnej?

Zwykle trzeba podawać grupę w configu.

Cóz, wiem że mój sposób nie jest najlepszy, ale najbliższy tego co chciał autor, więc przynajmniej jest jakiś sposób chociaż na częściowe rozwiązanie.

//EDIT

Oczywiście ten sposób nie działa wstecz, czyli na kanały założone wcześniej.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Jak ja tak was słucham to mi się nie dobrze robi. Takie haxiory TeamSpeakowe.

Wchodzisz na serwer.

Permissions > Channel Groups of client (Dajesz tu Unique ID: albo Database ID: wyświetli ci się gdzie masz rangi.)

Klikasz Remove all Channel Groups i zmienia ci wszędzie rangę na gosćia.

Opublikowano

Jak ja tak was słucham to mi się nie dobrze robi. Takie haxiory TeamSpeakowe.

Wchodzisz na serwer.

Permissions > Channel Groups of client (Dajesz tu Unique ID: albo Database ID: wyświetli ci się gdzie masz rangi.)

Klikasz Remove all Channel Groups i zmienia ci wszędzie rangę na gosćia.

Ale on nie szuka sposobu na zdjęcie rang tylko na to żeby serwer przy tworzeniu nie przydzielał mu tej rangi.

­

(')(.)(;)

Opublikowano

RudyMarek widzę znawca.

Żadne haksy, po prostu sposoby na wytrwanie z niedoskonałością aplikacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...