Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oddanie pada na reklamacje.

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tydzień temu kupiłem pada xbox do PC. Po dniu grania zaczął mi piszczeć prawy analog, więc dzisiaj oddałem na gwarancje (Media Markt).

Mam obawy co do serwisów (legenda głosi że coś kiedyś naprawili), Jest jakaś możliwość odwołania się i zamiana po prostu sprzętu na nowy, jeśli coś będzie budzić moje wątpliwości po odbiorze z serwisu?

Kupuje otwieram no i piszczy, a Oni zamiast dać nowe to wysyłają do serwisu, rozkręcą, naleją kujawskiego, a potem powiedzą że sam zepsułem jak już miałem okazję doświadczyć takiej sytuacji.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

O to pytaj serwisu bo to jego problem jak załatwi sprawę z naprawą albo wymianą czy ekspertyzą .

Zwrot załatwiaj sobie ze sklepem bo to jego problem a nie serwisu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Szczerze mówiąc media markty, experty i inne instytucje sklepopodobne mają pokrętne przepisy a ich pracownicy nie znają się ani na sprzęcie, ani na prawach konsumenta.

Masz prawo do odwoływania się od np. złej naprawy sprzętu. W razie wątpliwości napisz do UOKiKu.

Tak nawiasem mówiąc - kupiłem kiedyś słuchawki w tego typu sklepie, które popsuły się po dość krótkim czasie. Przy odbieraniu sprzętu ze sklepu nie mogłem się dowiedzieć, czy słuchawki były naprawiane, czy wymieniane na nowe (zgodnie z moją prośbą) bo, jak stwierdziła ekspedientka z oburzeniem, nie jest w stanie udzielić mi takiej informacji. Ten przypadek mówi sam za siebie, bo skoro nie mają żadnych informacji na temat tego, co się ze sprzętem dzieje, to po prostu nic ich to nie obchodzi.

Po kilku dniach sam doszedłem do wniosku, że słuchawki były naprawiane, nie wymieniane na nowe. :yay:

Opublikowano

Nie chcę by mi ktoś rozkręcił pada i próbował tam coś wlewać albo nie daj Boże coś odginac. Dało by jakoś radę to załatwić by dostać nowy produkt a nie uszkodzony? Nie wiem są jakieś na to sposoby?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Nie chcę by mi ktoś rozkręcił pada i próbował tam coś wlewać albo nie daj Boże coś odginac. Dało by jakoś radę to załatwić by dostać nowy produkt a nie uszkodzony? Nie wiem są jakieś na to sposoby?

Jezu, człowieku.. 

Możesz zgłosić reklamację i w tym pisemku napisać, że żądasz wymiany na produkt wolny od wad, ale zrób to jeżeli, któryś raz z kolei problem nie ustępuje po naprawie.

Jak nie chcesz, aby ktoś Ci go rozkręcał to po c**j dupę zawracasz? Innej opcji nie ma.

Witam, tydzień temu kupiłem pada xbox do PC. Po dniu grania zaczął mi piszczeć prawy analog, więc dzisiaj oddałem na gwarancje (Media Markt).

Mam obawy co do serwisów (legenda głosi że coś kiedyś naprawili), Jest jakaś możliwość odwołania się i zamiana po prostu sprzętu na nowy, jeśli coś będzie budzić moje wątpliwości po odbiorze z serwisu?

Kupuje otwieram no i piszczy, a Oni zamiast dać nowe to wysyłają do serwisu, rozkręcą, naleją kujawskiego, a potem powiedzą że sam zepsułem jak już miałem okazję doświadczyć takiej sytuacji.

Mi naprawili telefon, płyta główna (sgs 6), Pewnie jest możliwość odwołania się, ale po co? 

Normalne, że naprawią, nowe masz szanse dostać, jeżeli wady są niemożliwe do usunięcia, a także gdy koszt jest większy od samego urządzenia. Tak mi mówiono w sklepie w sprawie telefonu (samsung galaxy s6)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Na forum pytanie o reklamacje gówno ci da, ja tak miałem z dwoma innymi sytuacjami (tak samo reklamacje) i to co pisali gdzieś na forum różniło się 12412% od tego co mówili w sklepach...

Idź i sie dopytaj po prostu.

Opublikowano

Wystarczy złożyć reklamacje, w której opisujesz wadliwość sprzętu. Nie musisz się obawiać, ponieważ każdy zakupiony towar objęty jest gwarancją 24 miesięcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...