Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić DPI myszki oraz czułość w CS:GO aby zostało na takim samym poziomie?

Karcio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W aktualnej myszce mam 1000 dpi i nie da się go zmieniać. Chciałbym kupić myszkę a mianowicie steelseries Rival 100 i z testów wynika że najlepiej działa jej sensor na DPI 250-500. Aktualnie mam w myszce 1000dpi i w cs go sensitivity - 2.8. Gdybym zmienił w myszce na 500 dpi to o ile musiałbym zwiększyć sensitivity w csie żeby zostało takie samo? Dwukrotnie? Czy to działa inaczej?

Opublikowano

Na dpi 500 byś musiał ustawić 5.6. Na 250 byś musiał ustawić 11.2, ale maksymalnie jest 10 w cs. Nie opłaca się grać na takim dużym sensivity. Na 500 proponowałbym z 2.5 na początek, potem ciągle w dół i może niedługo będziesz dawał radę na 500 i 1.52 ( na 400 dpi to jest 1.9 - większość prosów ma coś podobnego ) :p

Opublikowano

Ja na 500 zaczynałem na 2.47, a ostatnio zszedłem na 1.8 i mi się dobrze grało. Dodam, że na tym 2,5 moją najwyższą rangą był LEM na zmianę z LE.

Opublikowano

Ja na 500 zaczynałem na 2.47, a ostatnio zszedłem na 1.8 i mi się dobrze grało. Dodam, że na tym 2,5 moją najwyższą rangą był LEM na zmianę z LE.

Zaczynałem od 2.5 też na 500, najwięcej przegrałem na 2, skończyłem na 1.52 :p

Na 2 max osiągnąłem LEMa. :p

Opublikowano

Na dpi 500 byś musiał ustawić 5.6. Na 250 byś musiał ustawić 11.2, ale maksymalnie jest 10 w cs. Nie opłaca się grać na takim dużym sensivity. Na 500 proponowałbym z 2.5 na początek, potem ciągle w dół i może niedługo będziesz dawał radę na 500 i 1.52 ( na 400 dpi to jest 1.9 - większość prosów ma coś podobnego ) :p

nie jest maksymalne 10 w cs, wystarczy w konsoli wpisac ,,sensitivity [wartość],, i tyle

a co do tematu to jak ja zmienialem w swojej myszce dpi to jak mialem 400 dpi i 0,7 sensitivity w grze i chcialem zmienic na 800 dpi to poprostu dodalem 0,7 + 0,7 i dalem 1,4 sens i tak samo mi sie gralo

Opublikowano

Nie mogę za specjalnie zmniejszyć sensitivity bo moja podkładka jest za mała na tak małe dpi. Mam A4techa X7 200mp i większa nie zmieści mi się na moim biurku. Musiałbym przestawić np. klawiature wyżej albo myszke, ale już się przyzwyczaiłem i wystarcza mi taka powierzchnia do grania. Chodziło mi tylko o to co w pytaniu, także dzięki za wszelką pomoc.

Opublikowano

Za 60 zł masz 500x420 hyperx fury pro l. Myszki a4tech są nawet dobre ale ich podkładka jest żałosna. Jak można grać na tak czymś małym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...