Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Badania na prawo jazdy?

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, orientujecie się, jak wyglądają takie badania?

Co jest na nich robione, jakoś się trzeba przygotować?

Każdą dobrą odpowiedź oczywiście nagrodzę ;).

Opublikowano

W moim przypadku wyglądało to tak:

Dostałem kartę, musialem przeczytać litery, które się na niej znajdowały. Zostałem delikatnie ukłuty w palec i kropla krwi została zbadana na cukier. Tylko tyle.

Opublikowano

Ja musiałem wypełnić kartkę na której były pytania typu: czy byłem/jestem na coś chory, czy mam wadę wzroku itp.. Badań żadnych nie miałem. 

Wszystko zależy od tego na jakiego lekarza trafisz.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Dokładnie, wszystko zależy od lekarza. Mi tylko badał wzrok i urzekł pytaniami "chorowała na coś? zdrowa? to proszę pieczątka i śmigaj"  :v

Opublikowano

Dostałem kartę, musialem przeczytać litery, które się na niej znajdowały. Zostałem delikatnie ukłuty w palec i kropla krwi została zbadana na cukier. Tylko tyle.

na thc nie badają tej krwi?

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Przyszedłem wypełniła mi lekarka papierek, podbiła dałem  200 zł i wyszedłem. Nie trwało to więcej niż 5 min . 

2isw7yf.png

Opublikowano

Niestety, lekarze nie wykonują badań takich jak powinni, a wizyta trwa nie dłużej niż 2-3 minuty. Pieniądze mają swoją magiczną moc. W moim przypadku było odpowiedzenie, czy na coś choruje oraz czy noszę okulary.

Opublikowano

Jaki to kolor?, choruje Pan na coś?, nosi Pan okulary? 40zł się należy.

40zł? :D

nie pytam gdzie byłeś, bo u mnie wszędzie kasują po ~200zł.

@Refresh

Opublikowano

Bo kiedyś cena badań zależała od miejsca gdzie się badania robiło, teraz państwo znormalizowało tą cene i teraz wszędzie jest 200zł ;)

Moje badania trwały jakieś ... 40 sekund? :D

1. Jak się Pan nazywa?

2. Choruje Pan na coś?

3. Nosi okulary/soczewki?

4. Pan przeczyta pierwszy rząd.

Dziękuje to wszystko, jest Pan zdolny do kierowania :D

Opublikowano

na thc nie badają tej krwi?

Chyba na cukier, żeby sprawdzić czy nie będziesz zasypiał za kierownicą.

@Refresh

U mnie wziął 60, ale i tak to było w cenie kursu :D

Opublikowano

będziesz musiał ściągnąć spodnie, zostanie sprawdzona prostata. Dodatkowo cukier nie cukier itd. Ogółem bolączka

graphic.png

Opublikowano

będziesz musiał ściągnąć spodnie, zostanie sprawdzona prostata. Dodatkowo cukier nie cukier itd. Ogółem bolączka

Jeśli tak wyglądało u Ciebie badanie serdecznie Ci współczuję ale przynajmniej na jakiś czas będziesz miał z głowy urologa :D

Srij9JT.png

Opublikowano

Lekarz:

Krótki wywiad na co chorowałem itp, choroby w rodzinie, zbadał mi płuca, zbadał mi wzrok. 

Psycholog:

Ankieta wielokrotnego wyboru jak krzywo ma się pod sufitem, badania na refleks, badanie na koordynaty czyli gra w statki tak jakby, spisywanie cyfr z tablicy specjalnej, sygnalizacja świetlna z pedałami, pomiar odległości w takim pudle, badanie w ciemni (jazda w nocy), test na IQ czyli dopasuj obrazek pasujący do pozostałych pięciu. Oczywiście wszystko na czas :)

Łącznie 500zł.

Opublikowano

Badanie wzroku, badanie cukru i testy na daltonizm

Opublikowano

Z reguły wypełniasz ankietę z pytaniami, sprawdzają Ci wzrok, płacisz 200zł i do domu. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@Refresh

Kiedyś było 40-100 pln ale k***y z ministerstwa podwyższyły i obecnie opłata minimalna jest 200 pln. Lekarz nie może wziąść mniej. Wszystko to w trosce o obywatela ofc.

Lekarz:

Krótki wywiad na co chorowałem itp, choroby w rodzinie, zbadał mi płuca, zbadał mi wzrok. 

Psycholog:

Ankieta wielokrotnego wyboru jak krzywo ma się pod sufitem, badania na refleks, badanie na koordynaty czyli gra w statki tak jakby, spisywanie cyfr z tablicy specjalnej, sygnalizacja świetlna z pedałami, pomiar odległości w takim pudle, badanie w ciemni (jazda w nocy), test na IQ czyli dopasuj obrazek pasujący do pozostałych pięciu. Oczywiście wszystko na czas :)

Łącznie 500zł.

Na jaką to było kategorię? Bo na B nie ma psychologicznych.

Ogólnie badania to wypełnienie ankiety chorób, badanie wzroku, badanie moto-sensoryczne (stanie na jednej nodze) i to tyle.

Opublikowano

U mnie badanie było gratis robione na miejscu w nauce jazdy.

Stanie prosto i dotknięcie palcem nosa z zamkniętymi oczami, sprawdzenie wzroku, maszerowanie w miejscu :P To tyle.

IDcncno.png

Opublikowano

@Refresh

Kiedyś było 40-100 pln ale k***y z ministerstwa podwyższyły i obecnie opłata minimalna jest 200 pln. Lekarz nie może wziąść mniej. Wszystko to w trosce o obywatela ofc.

Lekarz:

Psycholog:

Łącznie 500zł.

Na jaką to było kategorię? Bo na B nie ma psychologicznych.

Ogólnie badania to wypełnienie ankiety chorób, badanie wzroku, badanie moto-sensoryczne (stanie na jednej nodze) i to tyle.

Te badania są na C/C+E

Opublikowano

Nie daj się tylko nabrać jak tutaj banda ludzi na to 200zł :) badanie normalnie sam dostałem za 50zł :) podzwonisz popytasz i na pewno znajdziesz

Opublikowano

"Będzie Pan jeździł w okularach czy bez? Poproszę 200 zł."

Opublikowano

bry pani doktor , 

prosz wejść 

- czytanie liter na tablicy 

- test na daltonizm

- stanie na jednej nodze

elo 200 zł prosz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...