Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz i karta graficzna

MijamO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dwa pytania. Otóż niedawno zepsuł mi się zasilacz (nie był markowy, więc nie mam pretensji) i karta graficzna R9 270. Mam zamiar kupić coś do grania - w tej chwili zastanawiam się nad GTX 970 i COOLERMASTER RS-600-ACAB-M2.
I tu mam 2 pytania: czy ten zasilacz będzie wystarczał, i drugie pytanie: czy z tymi częściami wszystko będzie fajnie grało (czyt. poniżej)

Ew. jeśli coś polecacie wymienić to śmiało piszcie ;)

Jaki posiadasz budżet na kupno? Zasilacz - ok. 180zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) W przeciągu 2 tygodni
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Procesor i5-4570, chłodzenie boxowe, 8GB RAM, płyta główna Gigabyte b85m-ds3h, a rozdziałka monitora: HD/FHD
Do czego ma służyć komputer? Do grania i ew streamowania cs'a
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie

Opublikowano

ok 180 zł. byłbyś w stanie dołożyć do 20 zł do vero l1 600w? 

PSU

nic lepszego w tej cenie nie ma. niezależna regulacja napięć, co prawda nie japońskie, ale też nie jakieś najgorsze kondy, bo teapo, kilka capxonów. mocna linia +12V, cichy wentylator na łożysku ślizgowym. podstawowe zabezpieczenia, oploty na kablach. jedynie można narzekać na dwuletnią gwarancję, ale jest to gwara door-to-door, więc ułatwi ci to, jeżeli będziesz musiał oddanie PSU na w/w gwarancję. 

a i warto dodać, że obsługuje stany c6/c7, czyli posiada wsparcie dla haswell, czyt. twojego procka. praktycznie ma to zapobiec jakimś komplikacjom po prostu.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

ok 180 zł. byłbyś w stanie dołożyć do 20 zł do vero l1 600w? 

PSU

nic lepszego w tej cenie nie ma. niezależna regulacja napięć, co prawda nie japońskie, ale też nie jakieś najgorsze kondy, bo teapo, kilka capxonów. mocna linia +12V, cichy wentylator na łożysku ślizgowym. podstawowe zabezpieczenia, oploty na kablach. jedynie można narzekać na dwuletnią gwarancję, ale jest to gwara door-to-door, więc ułatwi ci to, jeżeli będziesz musiał oddanie PSU na w/w gwarancję. 

a i warto dodać, że obsługuje stany c6/c7, czyli posiada wsparcie dla haswell, czyt. twojego procka. praktycznie ma to zapobiec jakimś komplikacjom po prostu.

Dobra, dzięki za odpowiedź :) Tak w sumie jeśli ten zasilacz będzie OK pod GTX 970 czy też nowe RX'y to jest to wszystko na tę chwilę. 

Także jeszcze raz dziękuję i temat do zamknięcia.

Opublikowano

zasilacz w 100% będzie komaptybilny nawet z r9 390, bo ma 2x6+2 PIN, więc bez obaw. 

nie ma sprawy, służę pomocą. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...