Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna i obudowa.

Marceli1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o przeczytanie do końca, dziękuję :)

Posiadam komputer w który włożyłem już około 1500zł, problem jest taki że chciałbym rozbudować ram z 6gb do 10gb

.

Poszukuję jakiejś w miarę nowszej płyty głównej z socketem 1150 (wiem stary socket, ale jakoś nie chce kupować kolejnego procesora za 1500zł) dwoma slotami na kartę graficzną i czterema slotami na ram (oczywiście cena w granicach rozsądku)

Do której będę mógł przełożyć procek.

Obudowę sobie jakąś fajną wybiorę.

Wiecie zbliża się 2017 i zdało by się rozbudować ram bo wymagania rosną co roku.

Chyba że dajmy koledzy polecili by mi jakieś ramy typu ram 1x6gb i 1x4gb

Bo jakoś nie mogę znaleźć na morelach ani w komputroniku ramu 6gb ddr3

.

Specyfikacja:

.

Obudowa mini tower (płacz T_T)

ram 6gb (4+2)

Karta graficzna gtx 770 2gb 2.0 boost

Płyta główna GA-H81M-S2PV (tylko 2 sloty na ram i jeden na grafikę, płacz x2 T_T T_T )

Procesor intel core i3 4130 3.40 ghz 1150

.

Pozdrawiam  Paweł

b8vA8z.png

Opublikowano

Edit

Znalazłem takie kości ramu po 6gb, jednak koledzy poszukuję jeszcze procka który nie będzie ograniczał karty.

Jak gram w wiedzmina mam 37 fps'ów a jak w gre wchodzi procesor fps'y spadają do 20-27 :aaa:

Myślałem nad tym:

http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/7062047#from24385

znalazłem nawed na olx ale jakiś podejrzany bo strasznie tani:

http://olx.pl/oferta/procesor-intel-core-i5-4570-3-2ghz-socket-1150-CID99-IDgf92P.html#c18f934a2e

a tutaj film jak to wygląda:

b8vA8z.png

Opublikowano

To chyba najtaniej wyjdzie, jak sprzedasz obecny ram i kupisz np 2x8gb. Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem :v Bo chyba łączyć kart z tym prockiem nie będziesz?

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ref

A jaki cooler do tego intel core i5 4670?

Bo jak będę kupować procesor to bez coolera.

Edit

A i koledzy powiedzcie mi czy w x-komie wymienili by mi wentylatory na grafice? Bo strasznie hałasują <3\

Edit,

Płytę już znalazłem, tylko nie wiem czy odpowiednią

b8vA8z.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...