Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp 2500 zł

boss131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno:2500zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw:jak najszybciej
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer:oczywiście gry.
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia:nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny:nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły:nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu:

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Powyższy zestaw jak najbardziej ok, możesz śmiało kupować.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

zestaw wyzej dalej najlepszy.

a mam takie pytanie. Czy jeśli np. dam karte graficzna GDDR5  a RAM DDR4 to coś się stanie że karta nie będzie wykorzystywana w pełni ?

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Nic, te pamieci nic nie maja do siebie, nie sa jakos powiazane, nie przejmuj sie tym. 

Dzięki za odp czyli ten komputer co mi wyżej podałeś to moge zmienić karte graficzna be zproblemu? z tamtej na tą https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-960-windforce-2x-4gb-gddr5-128-bit-2x-dvi-hdmi-3x-dp-gv-n960wf2oc-4gd-725164/

Opublikowano

Nic, te pamieci nic nie maja do siebie, nie sa jakos powiazane, nie przejmuj sie tym. 

Dzięki za odp czyli ten komputer co mi wyżej podałeś to moge zmienić karte graficzna be zproblemu? z tamtej na tą https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-960-windforce-2x-4gb-gddr5-128-bit-2x-dvi-hdmi-3x-dp-gv-n960wf2oc-4gd-725164/

zmien na r9 380, wydajniejsza.

słyszałem że karty radeon mają większą tendencje do przepalania się. To prawda ?

Opublikowano

Jeżeli kupiłeś używanego radeona, który był używany w koparce, bo raczej oczywiste, że masz większe prawdopodobieństwo, że spali ci się. Ale jeżeli bierzesz nową grafikę to nie ma z tmy problemu żadnego. Sam miałem R9 380 i nie narzekam, wydajnością w grach wygrywa z gtx960.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

zmien na r9 380, wydajniejsza.

słyszałem że karty radeon mają większą tendencje do przepalania się. To prawda ?

Jakiś fanboy nvidii głupot Ci nagadał, już od dłuższego czasu karty radeon są takie jak powinny- nie przegrzewają się, sterowniki są ok, nie mają jakiś tendencji do przepalania się, są ciche i wydajne, więc jak ktoś Ci tak będzie gadał, to zignoruj, bo chyba żyje w 2013.

Opublikowano

Zdecydowanie Intel. Wydajność w grach jest zdecydowanie lepsza w tym przypadku. AMD ma tylko puste MHz i nic poza tym. 

Jeżeli ktoś porównuje FX-8xxx (jakiś tam model najwyższy amd), do i5 i piszę, że AMD jest lepsze, to wystarczy poszukać konkurencji dla i7, lub superwydajnych procesorów Xeon, które mają po 36 rdzenie i 72 wątki. Z jakiegoś powodu serwery są tylko na itnelu (nie licząc starych serwerów opartych o 9(do 32) procesorów amd Opteron ) xD

@f4lcon tak? To zaczekajmy na nowe procesory od intela ;) Intel wydał 6-generację już jakiś czas temu, co widać po rynku wtórnych procesorów i płyt (używki), a ty mówisz o czymś co będzie. Wiesz co, jak wyjdzie 7-generacja intela z i7-7960x (czy innym), to będzie nowsza wersja i7-5960x i znowu amd nie będzie miał niczego do konkurowania z nią... proste ;)

Intel z amd walczył za czasów athlona II i C2D, kiedy to była afera, że intel zmonopolizował rynek umowami ze sklepami. Dużo sklepów jeżeli chciało sprzedawać intela, to musiało sprzedawać tylko intela i tak samo producencji komputerów, czy też laptopów. Dlatego teraz jedyne procesory w laptopach od amd to energooszczędne notebookowce :P

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Zdecydowanie Intel. Wydajność w grach jest zdecydowanie lepsza w tym przypadku. AMD ma tylko puste MHz i nic poza tym. 

Jeżeli ktoś porównuje FX-8xxx (jakiś tam model najwyższy amd), do i5 i piszę, że AMD jest lepsze, to wystarczy poszukać konkurencji dla i7, lub superwydajnych procesorów Xeon, które mają po 36 rdzenie i 72 wątki. Z jakiegoś powodu serwery są tylko na itnelu (nie licząc starych serwerów opartych o 9(do 32) procesorów amd Opteron ) xD

@f4lcon tak? To zaczekajmy na nowe procesory od intela ;) Intel wydał 6-generację już jakiś czas temu, co widać po rynku wtórnych procesorów i płyt (używki), a ty mówisz o czymś co będzie. Wiesz co, jak wyjdzie 7-generacja intela z i7-7960x (czy innym), to będzie nowsza wersja i7-5960x i znowu amd nie będzie miał niczego do konkurowania z nią... proste ;)

Intel z amd walczył za czasów athlona II i C2D, kiedy to była afera, że intel zmonopolizował rynek umowami ze sklepami. Dużo sklepów jeżeli chciało sprzedawać intela, to musiało sprzedawać tylko intela i tak samo producencji komputerów, czy też laptopów. Dlatego teraz jedyne procesory w laptopach od amd to energooszczędne notebookowce :P

Nie napisałem, że im to wyjdzie, bo nie będzie cudów i to wiemy, ale może w jakimś segmencie cenowym amd wyda dobry 4-ro rdzeniowy procesor, np 600-750 zł, gdzie intel jest pusty, i wątpie, że kaby lake to zmieni.

Opublikowano

Nie lepiej poczekać aż pojawi się rx470 i go kupić? Tańszy Polaris naprawdę dobrze sobie w testach radzi, kosztować ma w granicach 1000zł i to już powinna być 100% cena.

Opublikowano

@Caesar.

Z rx480 też tak miało być ;)

Na newegg są po 770zł więc dolicz sobie 200-300 zł (bo pewnie tak nas ojebią polskie sklepy) i masz cenę w okolicach 970-1070zł za rx470 ;)

Opublikowano

@Caesar.

Z rx480 też tak miało być ;)

nie wiedziec dlaczego w polsce sa jak narazie dostepne jedynie wersje 8gb, 4gb powinny byc tansze o 200 zl (rx480), o ile polakom biedakom robakom znowu cos nie odpierdoli (tfu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...