Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra w MineCraft

michalxiix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Mam 36 lat i nie wiem czy zacząć grać w mc ponieważ metin2 powoli już mnie nudzi (8 lat grania czyni swoje) więc doradźcie mi coś na początek :)

Opublikowano

Przede wszystkim, musisz być "wyczulony" na cheaterów, których w tej grze jest od groma!

Na początek polecam Ci jakieś serwery Free Build, Mini Games, etc.

Aktualnie najwięcej jest serwerów EasyHC, na których zazwyczaj jest faworyzacja graczy, lagi, PayToWin.

Właśnie na takich serwerach jest najwięcej cheaterów

Oczywiście są serwery zabezpieczone paczką AntyCheat (BlazingPack), ale ja jej nie polecam. Kiedyś utworzył mi się w plikach z wersją gry jakiś program (pamiętam że była bardzo długa nazwa z zakończeniem .exe).

Oraz raz ktoś wkradł mi się na konto (możliwe, że przez tą paczkę AntyCheat, ponieważ miałem długie i skomplikowane hasło (litery małe, duże, znaki interpunkcyjne oraz liczy)).

Standardowo początki mogą być trudne (kiedyś nie wiedziałem jak się zarejestrować na serwerze non-premium), ale z czasem jakoś się uda.

Polecam Ci zainstalować modyfikacje Optifine oraz Rei's Minimap, które mogą Ci ułatwić rozgrywkę.

Gdy byś miał jakieś pytania, to śmiało pisz.

Życzę miło spędzonego czasu przy grze.

Opublikowano

Jeśli jesteś nowym graczem i masz zamiar kupić premium to zapraszam cie na jeden z 2 serverów...

xyz

co do samej gry...

nie ma tam ograniczeń są nawet servery przypominające Metina w minecraft ^_^

Minecraft to bardzo brzydka o ile nie posiadasz Optifine Shaderó i TXT gra jednak dająca ogrom możliwości

jej standardowym trybem jest jak chyba wiesz Survival czyli pojawiasz się na świecie i musisz przetrwać ile tylko dasz radę

ale bardziej jest to gra polegająca po prostu na wydobyciu przedmiotów z podziemi

bo przeciwnicy na tym survivalu... cóż wymagający nie są nawet bossowie

jeśli interesuje cie walka zręcznościowa to polecałbym Terrarie chociaż 2D strasznie nudzi ^_^

jednym z moim zdaniem najlepszych trybów jest tryb Creative gdzie możesz tworzyć dosłownie WSZYSTKO

- Epickie budowle

- niewielkie lecz przyjemne obiekty dekoracyjne

- Wspaniałe mechanizmy z Redstone ( nawet Roboty czy komputer ^_^ )

innym z moich ulubionych trybów jest tryb Wiosek... który jest bardziej trybem umownym lecz stosowany

na pierwszym serverze który ci podałem polega on na tym że gracze zbierają się w jednym miejscu

i budują własne miasto niestety ostatnie takie miasto upadło przez cziterów wiele dni temu ; /

Opublikowano

­@michalxiix

Jeżeli nie chcesz MC premium na początek, masz tutaj ładny poradnik dla początkujących graczy (launcher)

http://www.mpcforum.pl/topic/1538152-jak-zainstalowa%C4%87-wszystkie-wersj%C4%99-mc-za-jednym-razem/#entry13008240

@1361622928-U485574.pngv0canDEV_

Są serwery cheat on na których cheaty są bardzo przyjemne.

Blazing pack to jedno wielkie gówno.

Aby eliminować cheaterów najłatwiej jest:

1. Podać KONKRETNĄ wersję (np: tylko 1.8, nie można 1.8.1, 1.8.8) i musi być nazwana w .minecraft '1.8' (już niektórzy nie ogarną, zmniejszy ilość)

2. Zainstalować najprostszy plugin antycheat

3. Wprowadzać nagrody dla graczy za zgłaszanie cheaterów (10 cheaterów = vip 1 dzień, czy tam tydzień)

A poza tym, Lubie P2W, i nie zawsze jest tak dużo haxów.

@down

Nie wolno podawać serwerów...

Nazwy i IP serwerów podajemy jedynie tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1507087-szukasz-serwera-minecraft-nie-wiesz-gdzie-gra%C4%87-zapytaj-tutaj/

I tutaj

http://www.mpcforum.pl/forum/299-minecraft-publikacje-serwer%C3%B3w/

ewentualnie zapraszamy w sygnaturce.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...