Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydajność minecraft

_Kamil_BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od miesiąca jestem posiadaczem nowego blaszaka.

Pobrałem dziś minecraft aby sprawdzić wydajność PC'ta licząc na 300fps :D.

Jak coś to od razu napiszę co siedzi w środku

PROCEK : INTEL I5 4960S nie K tylko S 

GRAFA : RADEON R9 290x 4GB

Płyta główna : MSI B85G43 GAMING

Jak się spodziewałem przy ustawieniu pola widzenia na maxa i FPS na nieograniczone było stałe 60 FPS

Wszystko się zmieniło gdy pobrałem shadery od SHEUS'a Ultra, spadło do 15/20 FPS, nie ważne czy to są shadery od Sheusa czy nie, tak na każdych jest, że liczba FPS nie przekracza 20.

To nie wina sprzętu bo kolega, któy ma słabszy PC ma na LIGHT SHADERS ponad 50fps.

Jeżeli chodzi o porównanie WIEDZMIN 3 na ULTRa stłe 50fps.

Pomocy bo nw co już zrobić.

Opublikowano

Jeżeli mówić o shaderach Ultra to nie dawaj pole widzenia na maxa bo to napewno zmniejszy fps każdemu co będzie używał Ultra. 

Bo jak masz tam chyba pole widzenia 30 to regenruje się ponad 300 kratek i jak w ultra rusza tobie się to musisz mieć duże ściny.­

Opublikowano

Jeżeli mówić o shaderach Ultra to nie dawaj pole widzenia na maxa bo to napewno zmniejszy fps każdemu co będzie używał Ultra. 

Bo jak masz tam chyba pole widzenia 30 to regenruje się ponad 300 kratek i jak w ultra rusza tobie się to musisz mieć duże ściny.­

nawet jak ustawię pole widzenia : 2 to mam max 15 FPS :P.

Opublikowano

Ja mam kartę graficzną gtx 960 i na shaderach ultra posiadam ok 100fps na normal odległości

no to moja karta graf jest w wydajności taka sama a nawet odrobinę lepsza i mam 15 fps, fack logic jak to naprawić ...

Opublikowano

Raczej zaktualizuj do najnowszej javy 8, i wejdź w panel sterowania karty iupewni się że minecraft startuje z kart graficznej a nie integry, możesz to sprawdzić w mc pod f3, jest tam z prawej napisane jakiej karty używa, a to co opisujesz idealnie pasuje do używania integry, która spokojnie te 60 fps w mc wyciągnie, ale nie na shederach.

Tylko nie wiem gdzie ten panel jest w amd.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Raczej zaktualizuj do najnowszej javy 8, i wejdź w panel sterowania karty iupewni się że minecraft startuje z kart graficznej a nie integry, możesz to sprawdzić w mc pod f3, jest tam z prawej napisane jakiej karty używa, a to co opisujesz idealnie pasuje do używania integry, która spokojnie te 60 fps w mc wyciągnie, ale nie na shederach.

Minecraft używał zawsze RADEONA nie integry :> 

Opublikowano

To strasznie słaby ten radeon... bo więcej fps mam na integrze. (a mam lapka do tego)

Co oczywiście nie ma żadnego sensu, więc brzmi jak byś coś jednak pomylił.

A starsza java to tylko problemy, nie po to wydają nowe wersje, są tam ważne poprawki bezpieczeństwa itd. (jak i wydajności)

1438614356923701010629.png

Opublikowano

zaktualizuj sterowniki od grafiki i przepnij proces java minecrafta na dedykowaną lub zintegrowaną kartę graficzną. (zależy na której masz więcej stabilnych fps)

zaktualizuj jave do javy 8

wył niepotrzebne oprogramowanie w tle

oprogramowanie zainstalowane na komputerze może nie pozwalać przekroczyć progu 60 fps. bo tych kratek i tak nie da się zobaczyć na monitorze który nie może ich wyświetlić.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

To strasznie słaby ten radeon... bo więcej fps mam na integrze. (a mam lapka do tego)

Co oczywiście nie ma żadnego sensu, więc brzmi jak byś coś jednak pomylił.

A starsza java to tylko problemy, nie po to wydają nowe wersje, są tam ważne poprawki bezpieczeństwa itd. (jak i wydajności)

Mój drogi proszę nie zwalać mi winy na radeona, bo jak włączam Mirror's Edge Catalyst na Ultra to mam stałe 60 fpsów a nawet zdarza się 65 to użycie kart wynosi 60% do 65 max

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...