Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

W10 DCP ERROR

Harriott

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu randomowo wyskakuje mi bsod z treścią "DCP WATCHDOG VIOLATION". Normalnie mi to nie przeszkadzało, bo to się robiło wtedy, gdy odpalalem kompa i po prostu się resetowal i wszystko grało. Dzisiaj to wyglądało tak, że siedzę z kumplami ma tsie, gram w lola i nagle scielo mi wszystko, bsod. Próbuję odpalac kompa i przy wpisywaniu hasła komp się scina, wyłącza się i tak w kółko. Co może być problemem?

Jedynie trybem awaryjnym można wbić i się bawić.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo problem z SSD albo z jakimś sterownikiem, znajdź sobie z jakim. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

na diagnozie systemowej w sensie z jakim sterownikiem np. jest problem nie mam za bardzo doświadczenia. chciałbym też to właśnie wykluczyć, że to nie jest SSD, bo by trzeba formatować z powrotem na talerza 1TB...  w ogóle awaryjny śmiga tak jak normalny powinien, więc nie rozumiem sytuacji. 

mogę załączyć logi: 

Addition

FRST

Shortcut

np. z menedżera urządzeń wynika, że przy żadnym nie ma wykrzynika ni nic, więc niby jest z wszystkim w porządku. jedynie przy monitorze jest, ale chyba to by nie powodowało problemu, zwłaszcza, że sterownik jest najnowszy. 

@Ktosiu

DO ZAMKNIĘCIA! problem powodował sterownik od netlimitera.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...