Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z czego nie zdajecie? :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wielkim zjebem trzeba być i gównem intelektualnym, żeby nie zdać z jakiegokolwiek przedmiotu? xD

czasami nie da rady zdać na widzi mi się nauczyciela ..

widze się z kurwą od polaka w sierpniu "bo nie było kiedy"

wtf? To może wypadałoby ruszyć dupę do nauki i CAŁY rok trzymać oceny na 2, a nie skakać miesiąc przed końcem i się dziwić, że nie ma jak? xD

Nie chciało mi się uczyć, wolałem robić coś co mi się przyda w życiu

A, no tak, bo przecież polski to taki bezużyteczny przedmiot w szkole.

Opublikowano

Poniekąd polski jest bezużyteczny. Gdyby to było nauczanie zasad i ich utrwalanie na późniejszych etapach nauki to jestem za. Niestety wygląda to jak wygląda i trzeba czytać lektury, które najzwyczajniej w świecie zniechęcają do jakiegokolwiek czytania , trzeba interpretować głupie wiersze i to najlepiej po myśli nauczyciela, bo przecież on wie lepiej. W takiej formie jak obecna to polski nie jest potrzebny. Żeby nie było offtopu. Gówno prawda że oblewacie bo " facetka się przyczepiła". Po prostu jesteście lenie i tyle. Sam znam takich co mieli mnóstwo zagrożeń, bo non stop dostawali pały za to że zamiast się uczyć to grali / chodzili pić z kumplami itp. Naprawdę, nie trzeba wiele żeby dostać choćby to głupie 2. Minimum wysiłku i trzeba się uczyć cały rok, a nie wszystko olewać, zbierać same jedynki i potem obudzić się pod koniec maja i nadskakiwać nad nauczycielem i czepiać się , że się na ciebie uwziął bo nie chce dać ci poprawić ocen. No i prawidłowo. Ocena końcowa to ocena za pracę przez cały rok, a nie na tydzień przed ostatnią radą pedagogiczną.

Opublikowano

Ja tam zdaję. 

nie zdałaś testu na inteligencje, bo w sumie z czym do ludzi, a co do autora po uj trollujesz

ja kiedys z polaka nie zdalem ale nie leciałem od razu na mpc zeby sie upokorzyć

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Poniekąd polski jest bezużyteczny. Gdyby to było nauczanie zasad i ich utrwalanie na późniejszych etapach nauki to jestem za. Niestety wygląda to jak wygląda i trzeba czytać lektury, które najzwyczajniej w świecie zniechęcają do jakiegokolwiek czytania , trzeba interpretować głupie wiersze i to najlepiej po myśli nauczyciela, bo przecież on wie lepiej. W takiej formie jak obecna to polski nie jest potrzebny. Żeby nie było offtopu. Gówno prawda że oblewacie bo " facetka się przyczepiła". Po prostu jesteście lenie i tyle. Sam znam takich co mieli mnóstwo zagrożeń, bo non stop dostawali pały za to że zamiast się uczyć to grali / chodzili pić z kumplami itp. Naprawdę, nie trzeba wiele żeby dostać choćby to głupie 2. Minimum wysiłku i trzeba się uczyć cały rok, a nie wszystko olewać, zbierać same jedynki i potem obudzić się pod koniec maja i nadskakiwać nad nauczycielem i czepiać się , że się na ciebie uwziął bo nie chce dać ci poprawić ocen. No i prawidłowo. Ocena końcowa to ocena za pracę przez cały rok, a nie na tydzień przed ostatnią radą pedagogiczną.

Również uważam że podstawa programowa z języka polskiego jest wyjątkowo głupia. W tych czasach młodzież nie potrafi już interpretować tekstów literackich, ledwo znają zasady ortografii i gramatyki. Mogli by dać do podstawy jakieś inne lektury, takie które zachęcą by je przeczytać, a nie znudzą po kilku zdaniach. Tak, czy siak, to nie problem zdać z polskiego, nawet te ''głupie'' lektury można przeczytać w formie streszczenia i znajomość samej treści to już bardzo dużo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...