Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA przestało działać - online

Unista

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Ostatnio kupiłem GTA V na kompa głównie ze względu na gre online. Po instalacji pograłem chwile w singla bez żadnych problemów po czym chciałem spróbować wejść do gry Online, stworzyłem postać i od tej chwili zaczęły się problemy. Teraz gdy podczas włączania trybu online zaczyna się ładować i po chwili się wiesza oraz wyskakuje błąd typu "GTA przestało działać". Robiłem reinstal Visual C++, Frameworka i samej gry oraz aktualizowalem Direct'a razem z karta graficzną - nic nie pomogło dalej jest to samo. Jedyne co się zmieniło po tych reinstalach to to że musiałem jeszcze raz tworzyć postać do online tak jakbym już wcześniej tego nie robił. Ma ktoś może jakieś pomysły? Z góry dzięki za odpowiedź.

Specyfikacja kompa:

Intel I7 4770K

16 GB RAM

GTX 770

Opublikowano

Na początek – profilaktycznie – polecam wykonać sprawdzenie spójności plików gry:

• W przypadku wersji ze sklepu Rockstar:

Kliknij menu „Start” i w oknie wyszukiwania wprowadź „cmd”, a następnie naciśnij Enter.

Pojawi się nowe okno wiersza poleceń, gdzie należy wpisać „cd c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V” i nacisnąć Enter.

Uwaga: Zmień ścieżkę dostępu w powyższym poleceniu, jeśli grę zainstalowano w innym miejscu.

Wprowadź polecenie „GTAVLauncher.exe -verify” i naciśnij Enter.

• W przypadku wersji Steam:

Kliknij PPM nazwę gry w zakładce „Biblioteka”.

Kliknij opcję „Właściwości”.

Kliknij zakładkę „Pliki lokalne”.

Wybierz opcję „Sprawdź spójność plików gry...”

Opublikowano

Niestety nic nie pomogło, jedynie co udało mi się zrobić to wejść do samouczka i podczas dołączania do wyścigu zawiesza się gra gdy jest oczekiwanie na graczy.

Opublikowano

Sprawdź czy masz najnowsze sterowniki do karty graficznej. Do kart NVIDII wyszły aktualizacje specjalnie pod GTA V  (żeby działało). Jest to nawet napisane w programie GeForce Experience.

Instalowałeś jakieś mody?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...