Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka uwag na temat Teriosa

Hawwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałam na Teriosie prowadzonym przez Surka - serwer przypadł mi do gustu, jednak był przez niego cholernie zaniedbany. Dałam sobie spokój i skończyłam tam grę. Reaktywacja serwera przez Exille zapowiadała się na tyle obiecująco, że postanowiłam znów tam zagrać. Niestety... Ten serwer to jedna wielka żenada. Czemu?

1. TGM wybierani na forum, zmieniający co tydzień nicki, wylogowywujący się z gry podczas wymian (tak, wiem, że od wymian są TUT-orzy ale o tym później) i podczas rozmów w sprawie jakiś tam problemów graczy.

2. Bany na prawo i lewo, bez możliwości odwołania się (nie ma opcji, że kliknąłeś pelerynę, zablokowałeś spację i poszedłeś sikać. Nie odpiszesz w ciągu 2 min = jedziesz na hackach). Team wie lepiej co masz na kompie i co robisz.

3. Tut-orzy z których rąk podczas wymian giną itemy - ciekawa sprawa... Są też i tacy, którzy również expią na bocie lub sikają, ale kto to może wiedzieć. A może są zbyt "niewygodni"... Prawdy się nie pozna. Czemu?

4. Każda dyskusja nieprzychylna serwerowi czy team-owi poruszona na forum jest w trybie natychmiastowym usuwana. Forum jest piękne i "poprawne politycznie" aż do wyrzygu.

5. Bug z mapą V3 + 75, na którym można spokojnie wbić 90 lvl w 3 min i kilka innych (o których administracja wie i nic z nimi nie robi)

6. Najważniejsza kwestia - robienie z graczy idiotów. Goowno zamiecione pod dywan nie przestaje śmierdzieć (co napisałam na forum serwera). Usunięcie tematu nie sprawi, że problem zostanie naprawiony czy rozwiązany

7. mogę wymieniać dalej, ale w/g mnie są to kwestie najbardziej istotne dla nowych graczy.

Temat ten piszę w dziale "Dyskusje i zapowiedzi", ponieważ nie ma prezentacji tego serwera na MPCForum, a chcę ustrzec nowych graczy przed pułapkami ciasnych umysłów i oszukańczymi praktykami administracji serwera, dlatego bardzo proszę o jego nieusuwanie.

P.S. Nie zostałam tam zbanowana, ani nie zaufałam teamowi na tyle, by mogli mnie ojumać. Wszystkie w/w zarzuty opierają się tylko i wyłącznie na wnikliwym przeglądaniu forum, rozmowach z graczami i ponad 7k przegranych minut.

Opublikowano

ale po co ten temat? nie rozumiem przeczytalem go 4 razy i nie rozumiem dalej. Terios Surka to bylo serio gunwo. za czasów pseudo Ubera i mavexa bylo sztos. terios liczy teraz 1,5k graczy jest popyt na niego kreci sie interes hajs sie zgadza. i dalej po co placzesz? takie opinie to na ich forum pisz.

Opublikowano

ale po co ten temat? nie rozumiem przeczytalem go 4 razy i nie rozumiem dalej. Terios Surka to bylo serio gunwo. za czasów pseudo Ubera i mavexa bylo sztos. terios liczy teraz 1,5k graczy jest popyt na niego kreci sie interes hajs sie zgadza. i dalej po co placzesz? takie opinie to na ich forum pisz.

Gadaj zdrów. 

Cała idea z tym tematem jak mniemam miała utworzyć dyskusje, którą ta oto Pani rozpoczęła. Dlatego mógłbyś się ogarnąć i powstrzymać takie komentarze. Co jeżeli to właśnie ludzie szukają opinii na temat akurat tego serwera? Skoro uważasz że tak nie jest, to specjalnie dla Ciebie utworzę "wzór ze strzałkami tak abyś zrozumiał"

Pograłbym na jakimś easy serwerze ----> OOOO TERIOS ----> ładna prezentacja, ciekawe czy admini aktywni -----> o c**j po przeczytaniu tematu i ogólnego bajzlu który obecnie panuje na serwerze, zmieniam zdanie.

Jak byś czytał ze zrozumiem to wszystkie tematy odnośnie hejtu są usuwane albo ukrywane, co osoba wyżej nadmieniła. Dlatego jest to bajecznie proste, że ktoś chciałby wypowiedzieć się tutaj, w tym dziale...  Gdzie temat nie zostanie usunięty a "Gówno zamiecione pod dywan" tutaj nie występuje. 

Także zepnij dupe i ogarnij taki bezsensowny komentarz. Panie.. 

Yo. 

Kappa.

Opublikowano

To przeczytaj po raz piąty.

Jeśli nadal nie rozumiesz wyjaśnię łopatologicznie:

(...) chcę ustrzec nowych graczy przed pułapkami ciasnych umysłów i oszukańczymi praktykami administracji serwera (...)

Opublikowano

tak bylo zawsze i tak dalej bedzie. pkt 2. postaw sie w sytuacji administracji przeciez oni nie widza raczej czy sikasz czy exp bot nie ?
od dluzszego czasu servery pod pieniazki i aby napchac kieszenie zlociszami :)

Opublikowano

Ale graczy powinna ustrzec sama nazwa serwera, a jeśli mimo to ktoś decyduje się tam grać, to trudno - selekcja naturalna. xD

"Żeby zwyciężyło zło wystarczy obojętność dobrych ludzi..."

Opublikowano

pkt 2. postaw sie w sytuacji administracji przeciez oni nie widza raczej czy sikasz czy exp bot nie ?

To czemu zaraz zakładają, że bocisz, skoro nie widzą?  Tworzą koło "wzajemnej adoracji", w którym dzieją sie sceny dantejskie (m.in. sex chat na TS3 i patrz temat), natomiast wszyscy spoza koła traktowani są jak oszuści i idioci

Opublikowano

Prosze cie..

Wszystkie twoje uwagi są wyssane z palca i nie wiesz jak jest naprawde i jak to wygląda ze strony teamu. Jedyny komentarz zostawię nt. banów.

Lecicie na botach a później spinacie o bany, wszystko jest nagrywane.

Opublikowano

Od wytykania im błędów i żalenia się jaki to jest zły masz forum serwera, od opinii serwerowej masz publikacje.

Żegnam.

Opublikowano

Od wytykania im błędów i żalenia się jaki to jest zły masz forum serwera, od opinii serwerowej masz publikacje.

Żegnam.

Od opinii o serwerze jest też MPC, a jeżeli nadal będziesz cenzurował normalne tematy i w ten sposób odzywał się do użytkowników, to forum pożegna ciebie.

Opublikowano

@Exíle niestety ale to jest prawda co napisała użytkowniczka, właśnie przez to skończyłem grę.

@Algade na mpc też są dyskusje dot. różnych serwerów właśnie w tym dziale.

Żegnam.

Bez nazwy-1.png

Opublikowano

@Exíle niestety ale to jest prawda co napisała użytkowniczka, właśnie przez to skończyłem grę.

Żegnam.

Przecież non stop odpisuje wam na fanpage, na pw na forum, wchodzę na ts`a i pomagam wam. Nie wszystko da się ogarnąć od pstryknięcia palcami.

Ale to co wypisała autorka to mija się z celem. Robimy wszystko co w naszej mocy.

Oczywiście, że pytania nt banów są omijane, bo my mamy na to dowody w postaci filmów i nie będziemy dyskutować ze zbanowanymi. Była luka w regulaminie, do której się przyznałem choć nie musiałem i odbanowałem wszystkie boty, które zostały zbanowane przez pierwszy tydzień serwera. Teraz już nie odpuszczam botom i tyle. 

Jesli wy macie jakieś propozycje to przecież śmiało je możecie pisać na forum serwera, które skrupulatnie przeglądam i oceniam. Jeśli ktoś zostaje bez odpowiedzi to znaczy, że albo wkroczył na temat bana albo po prostu ominąłem to przez przypadek przy stosie wiadomości, wtedy wystarczy się przypomnieć i otrzymacie odpowiedź. 

Każdą krytykę także przyjmujemy na klatę.

Opublikowano

Exile co prawda to prawda - tutorom Nigdy sie nie ufalo - banda kretynow ktorzy (90%) przy wiekszej sumie pod czas wymiany eq - psc po prostu bierze kod po czym znika bez slowa. ;)

Ja zrezygnowalem z gry tu po wbiciu 200 lv ze wzegledu na to ile razy mozna robic to samo, S1, S2..

Tak czy siak widac Twoje starania - temu tez zycze Ci samych sukcesow mordeczko ! ;)

Nie zapominaj kto Ci pomagal na samym starcie z bugami na smy. :P

Opublikowano

Ej ale w teamie też były cycki. Które pogorszyły stan serwera. Chociaż w sumie serwer i tak jest zjebany. Tak jak i ta żałosna administracja. Jedynie Arshia ogarnia temat na tym forum. Bo reszta to patologia totalna i syf.

@Edit. Dostać perma na forum za napisanie że "pewnie testują pierścienie do pvp na 2-gim dedyku" Bo sam "Admin", napisał że nie są dodane. 

obraz.png

Opublikowano

Prosze cie..

Wszystkie twoje uwagi są wyssane z palca i nie wiesz jak jest naprawde i jak to wygląda ze strony teamu. Jedyny komentarz zostawię nt. banów.

Lecicie na botach a później spinacie o bany, wszystko jest nagrywane.

Odniosę się może do tych uwag WYSSANYCH Z PALCA

1. TGM wybierani na forum, zmieniający co tydzień nicki, wylogowywujący się z gry podczas wymian (tak, wiem, że od wymian są TUT-orzy ale o tym później) i podczas rozmów w sprawie jakiś tam problemów graczy.

Dla przykładu TGM Intymna aka Madele aka Hope która dodatkowo notorycznie wylogowuję się podczas wymian i która została posądzona o kradzież postaci przy wymianie, temat na forum serwera oczywiście natychmiast znikną. 

2. Bany na prawo i lewo, bez możliwości odwołania się (nie ma opcji, że kliknąłeś pelerynę, zablokowałeś spację i poszedłeś sikać. Nie odpiszesz w ciągu 2 min = jedziesz na hackach). Team wie lepiej co masz na kompie i co robisz.

Tutaj nie komentuję bo wiadomo ile ludzi tyle opinii. 

3. Tut-orzy z których rąk podczas wymian giną itemy - ciekawa sprawa... Są też i tacy, którzy również expią na bocie lub sikają, ale kto to może wiedzieć. A może są zbyt "niewygodni"... Prawdy się nie pozna. Czemu?

A TuT Mniejszy to za co niby wyleciał jak nie za bocenie, proszę filmik jako dowód https://www.youtube.com/watch?v=TUfHclmWjV4  

TuT Kiara za co poleciała, za co przepraszałeś na forum że robiła sex show na ts. Temat o tym oczywiście natychmiast zamieciony i próżno go teraz szukać na forum. 

4. Każda dyskusja nieprzychylna serwerowi czy team-owi poruszona na forum jest w trybie natychmiastowym usuwana. Forum jest piękne i "poprawne politycznie" aż do wyrzygu.

Tematy są notorycznie usuwane, pakowane do kosza, dla przykładu temat o TuT Kiara o której wcześniej wspomniałem. 

5. Bug z mapą V3 + 75, na którym można spokojnie wbić 90 lvl w 3 min i kilka innych (o których administracja wie i nic z nimi nie robi)

Jak wyżej napisane bug z expem i to nie jeden, które jak mi się wydaję sam wcześniej potwierdziłeś. 

6. Najważniejsza kwestia - robienie z graczy idiotów. Goowno zamiecione pod dywan nie przestaje śmierdzieć (co napisałam na forum serwera). Usunięcie tematu nie sprawi, że problem zostanie naprawiony czy rozwiązany

Tego nawet nie trzeba komentować wystarczy przeczytać wszystko wyżej. Exile nic do Ciebie nie mam, naprawdę widzę i doceniam że się starasz ale jak się polega na ludziach to trzeba brać też za nich odpowiedzialność a nie udawać że nic się nie dzieję i kasować wszystko. 

Opublikowano

Grałam na Teriosie prowadzonym przez Surka - serwer przypadł mi do gustu, jednak był przez niego cholernie zaniedbany. Dałam sobie spokój i skończyłam tam grę. Reaktywacja serwera przez Exille zapowiadała się na tyle obiecująco, że postanowiłam znów tam zagrać. Niestety... Ten serwer to jedna wielka żenada. Czemu?

7. mogę wymieniać dalej, ale w/g mnie są to kwestie najbardziej istotne dla nowych graczy.

Temat ten piszę w dziale "Dyskusje i zapowiedzi", ponieważ nie ma prezentacji tego serwera na MPCForum, a chcę ustrzec nowych graczy przed pułapkami ciasnych umysłów i oszukańczymi praktykami administracji serwera, dlatego bardzo proszę o jego nieusuwanie.

P.S. Nie zostałam tam zbanowana, ani nie zaufałam teamowi na tyle, by mogli mnie ojumać. Wszystkie w/w zarzuty opierają się tylko i wyłącznie na wnikliwym przeglądaniu forum, rozmowach z graczami i ponad 7k przegranych minut.

To przeczytaj po raz piąty.

Jeśli nadal nie rozumiesz wyjaśnię łopatologicznie:

(...) chcę ustrzec nowych graczy przed pułapkami ciasnych umysłów i oszukańczymi praktykami administracji serwera (...)

Żegnam.

Przecież non stop odpisuje wam na fanpage, na pw na forum, wchodzę na ts`a i pomagam wam. Nie wszystko da się ogarnąć od pstryknięcia palcami.

Ale to co wypisała autorka to mija się z celem. Robimy wszystko co w naszej mocy.

Oczywiście, że pytania nt banów są omijane, bo my mamy na to dowody w postaci filmów i nie będziemy dyskutować ze zbanowanymi. Była luka w regulaminie, do której się przyznałem choć nie musiałem i odbanowałem wszystkie boty, które zostały zbanowane przez pierwszy tydzień serwera. Teraz już nie odpuszczam botom i tyle. 

Jesli wy macie jakieś propozycje to przecież śmiało je możecie pisać na forum serwera, które skrupulatnie przeglądam i oceniam. Jeśli ktoś zostaje bez odpowiedzi to znaczy, że albo wkroczył na temat bana albo po prostu ominąłem to przez przypadek przy stosie wiadomości, wtedy wystarczy się przypomnieć i otrzymacie odpowiedź. 

Każdą krytykę także przyjmujemy na klatę.

Zatem, jaki jest Wasz cel? Pomaganie tym, którzy wchodzą na TS-a i ignorowanie tych, którzy na TS-a  nie wchodzą? Robicie wszystko co w "Waszej mocy", a dotyczy banowania nawet gracza, który posadziła do kompa swoją młodszą siostre na czas korzystania z WC podczas expienia i odpisal 1 min. później? Sama korzystałam z tego "bota" podczas gotowania obiadu, zakazując rozmów mojemu "botowi" z kimkolwiek (na innych serwerach i w innych czasach), czy z powodu rozładowania baterii w myszce czy klawiaturze? (też miałam takie na baterie i też nie raz nie miałam możliwości odp. na szept, czy musiałam relogać kompa z przycisku w trakcie gry - może i są inne opcje, ale ja ich nie znam). Propozycje? Owszem. Można je pisać, ale po co, skoro "administracja ma zawsze rację" - "propozycja odrzucona", "nie dodamy" - bez żadnego uzasadnienia - nie i już. 1:10 uda Wam się wprowadzić, inne "nie bo nie". Każda dyskusja dot "grubszego problemu" konczy się tym samym - usunięciem tematu "xyz"  i wywaleniem go do kosza - wystarczy przejżeć forum Teriosa. Takiej maniany nawet SUREK nie odpierdzielał. Wracając do wątku głównego, to jaki jest Wasz cel? Jestem ciekawa odpowiedzi, bo póki co, wniosek nasuwa się sam - nachapać kasy za IS ile się da i zamknąć serwer. Ja cel swojego tematu jasno określiłam -

Opublikowano

@Hawwa

Nt ludzi zbanowanych nie wypowiadam się, bo są to bany słuszne. Możecie o to płakać, wylewać żale i nawet na pałacu kultury w Warszawie.

A o co chodzi z pomocą? Jestem na tsie po 5-8h dziennie, na fanpage cały czas odpowiadam, moje gg rozeszło się już po całym serwerze i też tam odpisuję, na forum wszystkie tematy przeglądam.

A z tymi propozycjami o co ci chodzi? Daj mi kilka przykładów takich moich odrzuceń.

Czekam.

Opublikowano

@Hawwa

Nt ludzi zbanowanych nie wypowiadam się, bo są to bany słuszne. Możecie o to płakać, wylewać żale i nawet na pałacu kultury w Warszawie - Właśnie to Administracja zawsze ma racje - po co logi sprawdzać

A o co chodzi z pomocą? Jestem na tsie po 5-8h dziennie, na fanpage cały czas odpowiadam, moje gg rozeszło się już po całym serwerze i też tam odpisuję, na forum wszystkie tematy przeglądam. -Tych, którzy nie udzielają na fb, gg, TS-ie mam gdzieś.

A z tymi propozycjami o co ci chodzi? Daj mi kilka przykładów takich moich odrzuceń - "Propozycje odnośnie serwera" - ja mam Ci pokazywać palcem gdzie co masz?

Czekam.

Opublikowano

@Hawwa

Nt ludzi zbanowanych nie wypowiadam się, bo są to bany słuszne. Możecie o to płakać, wylewać żale i nawet na pałacu kultury w Warszawie - Właśnie to Administracja zawsze ma racje - po co logi sprawdzać

A o co chodzi z pomocą? Jestem na tsie po 5-8h dziennie, na fanpage cały czas odpowiadam, moje gg rozeszło się już po całym serwerze i też tam odpisuję, na forum wszystkie tematy przeglądam. -Tych, którzy nie udzielają na fb, gg, TS-ie mam gdzieś.

A z tymi propozycjami o co ci chodzi? Daj mi kilka przykładów takich moich odrzuceń - "Propozycje odnośnie serwera" - ja mam Ci pokazywać palcem gdzie co masz?

Czekam.

No przepraszam cie znowu, ale gdzie jeszcze mam pomagać, skoro pomagam na forum, tsie, gg i fb...

No skoro mnie oskarżasz o takie czynności to pokaż mi palcem.

Opublikowano

Dla mnie era teriosa skończyła się po pamiętnej cofce  za czasów TreV'a, Uber'a, Nexona, Yarr'a. Terios surka i exile to zwyczajna droga na skróty w celu dorobienia paru złociszy na wakacje. Myk myk gotowe pliki byle jak i gotowe. Jak mawiał pewien mędrzec " Szkoda gadać, szkoda strzępić ryja " tyle w temacie :)

Opublikowano

Serwer ok. 2 tyg . i padnie ( nostradamus . )

Przyczyną najprawdopodobniejszą , że 80% graczy serwera dostanie bana za autoklikera ( do tej sumy się tym tępem zbliży ) a 20 % odejdzie bo za mało ludzi póżniej będzie  ;x

Ale no cóż wykańczać serwer banami :)

Taki piękny koniec będzie hehe

Opublikowano

Przyczyną najprawdopodobniejszą , że 80% graczy serwera dostanie bana za autoklikera ( do tej sumy się tym tępem zbliży ) a 20 % odejdzie bo za mało ludzi póżniej będzie  ;x

No kurcze, a serwer stoi już 3 tygodnie i dalej czuwamy. Aktualnie jest dopiero 70 kont zbanowanych, tylko najwięcej do powiedzienia maja ci, którzy dostali bana za bota, wszędzie was wtedy widać - czy mpc, czy forum serwera, czy fanpage.

Opublikowano

No kurcze, a serwer stoi już 3 tygodnie i dalej czuwamy. Aktualnie jest dopiero 70 kont zbanowanych, tylko najwięcej do powiedzienia maja ci, którzy dostali bana za bota, wszędzie was wtedy widać - czy mpc, czy forum serwera, czy fanpage.

Tak tylko chcę przypomnieć...

Opublikowano

Zaznaczę, że nie gram na Teriosie, odpuściłem sobie go po prostu (nawet nie zacząłem pomijając s1 i s2).

Wylewacie tutaj swój gniew? Żal? Rozgoryczenie? Co jeszcze chcecie zrobić? Jest to dla mnie co najmniej śmieszne, bo zamiast robić swoje, nie przejmować się to upierda*acie się wszystkiego co możliwe. Myślę, że toczenie dyskusji tutaj nie ma większego sensu bo mamy słowo przeciwko słowu (nikogo nie bronie). Zabawne jest też komentowanie "serwer pod hajs", "liczą tylko na hajs, graczy w dupie majo".. Pokażcie mi serwer, który nie jest pod hajs i nie został postawiony w formie zarobkowej.. Normalnie wstanę i będę 24h napier*alał ukłonami z oklaskami w stronę tego szczęśliwca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...