Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie FPS w Minecraft

SkredoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, aktualnie mój system operacyjny to Windows 7 Ultimate 64 bit, mam 2 GB pamięci RAM i procesor Intel Dual-Core 2x2,10GHz, moje fpsy nie wynoszą więcej niż 50, a czasem sa takie sciny ze szkoda gadac. Polecacie zmianę systemu operacyjnego na Windows XP aby trochę zredukować te lagi?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam, aktualnie mój system operacyjny to Windows 7 Ultimate 64 bit, mam 2 GB pamięci RAM i procesor Intel Dual-Core 2x2,10GHz, moje fpsy nie wynoszą więcej niż 50, a czasem sa takie sciny ze szkoda gadac. Polecacie zmianę systemu operacyjnego na Windows XP aby trochę zredukować te lagi?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Nie zmieniaj na xp, ten system nie jest już w ogóle wspierany, niektóre przeglądarki nawet dorzucają syf aby cię zniechęcić do tego systemu. Zmień sobie system najlepiej na Home 32bit.

Opublikowano

Twój komputer nadaje się jedynie do przeglądania internetu, a nie do grania w minecraft.

Potrzebujesz minimum 4 gb ram (ja śmigałem na 3 ale i tak były mega lagi) i lepszy procesor ;3

@Edit 

Ważna jest tutaj też karta graficzna. 

Opublikowano

Największy bottleneck od RAMu, jak ktoś wyżej wspomniał minimum 4GB, żeby w miarę komfortowo grać i przy odrobinie szczęścia jedną kartę w Chrome obsłużyć. Zintegrowana karta też uciągnie MC, ale nie oczekuj wodotrysków i shaderów z górnej półki. Procek jak najbardziej nadaje się do grania w MC, trochę widoczność zmniejsz i będzie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...