Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szczegóły otrzymania licencji non-profit

NiezleCiacho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Naczytałem się trochę o licencjach, w szczególności o non-profit license. Powiem, że jakoś szczęśliwy nie jestem, z tych wszystkich ograniczeń narzucanych w celu otrzymania owej licencji. Nie chodzi mi o zakazie pobierania profitów z TSa, ale o kilka innych rzeczy, o które chciałbym się Was zapytać. 

Przedstawię Wam warunki otrzymania licencji, które zgromadziłem podczas czytania forum. Chciałbym się dowiedzieć, które z poniższych są prawdziwe. Dodatkowo możecie zapodać wskazówki jak powinien wyglądać TS przy takiej licencji. 

1. Oczywiście brak kanałów vip i wiążących się z tym rangami VIP

2. Zakaz tworzenia publicznych kanałów

3. Serwer ma być przeznaczony na dużą grupę ludzi/klan, którzy nie mieszczą się w 32 slotach.

4. Zakaz posiadania regulaminu na serwerze (?)

5. Oczywiście posiadać stronkę z własną, płatną domeną i mailem do niej.

6. Brak żadnych reklam na stronie lub obiektów do korzyści materialnej.

Proszę o poprawę punktów i dopisanie ograniczeń, o których się nie dowiedziałem.

Dodatkowo zapytam się czy strona powinna mieć tematykę TS'a? W moim przypadku jest to po prostu zbiór przydatnych narzędzi i artykułów, które pomagają mojej społeczności.

Myślę, że warto zrobić jeden, wspólny temat dla osób, które w przyszłości będą się ubiegały o ten typ licencji.

Opublikowano

Chciałem zobaczyć jak mniej więcej powinien wyglądać dobrze przygotowany TS pod NPLa i zobaczyłem, że na wszystkich takich tsach są publiczne kanały. 

Olewanie NPL'a czy jest coś o czym nie wiem?

Opublikowano

Stąd cały temat, żeby rozwiać wszystkie mity i tym podobne, za dużo głupot się naczytałem i teraz chcę ułożyć jeden, wspólny wzór.

Strona, którą będę zgłaszał musi być silnie związana z serwerem teamspeaka? Mam aktualnie na niej poradniki i narzędzia do gry, nic związane z TSem.

Opublikowano

Dodanie jakiegoś wysuwanego panelu z IP ts'a będzie ok?

Nie chce za bardzo zmieniać głównej strony. Na subdomenie ts.* (jest to także ip sewera) mam zamiar wrzucić kilka poradników odnośnie instalacji i obsługi TS'a dla świeżaków z grupy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...