Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze części do Amd a8-6600k apu

Barmanski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mogliście zauważyć mam problem a mianowicie jakoś rok temu kupiłem gotowca z allegro, tak wiem nigdy nie kupuj gotowca... Lecz już kupiłem i jest problem bo producent pod integre mojego procesora dał tylko 1 kość ram 4gb. I teraz mam dylemat czy lepiej kupić normalne GPU czy zainwestować w nowsze ramy żeby szły w dual channel z odpowiednim cl i MHz.

Jeśli będzie lepszym rozwiązaniem GPU to wiadomo zasilacz wymienie na Corsair VS Series 450W

Łącznie z zakupem zasilacza mogę wydać coś koło 750 zł

Opis całego komputera:

Cube max 400W 

Płyta głowna MSI A88XM-E35

Dysk HDD SEAGATE 1TB 64 MB SATA 3

Ramy DDR3 4GB/1600 CL 11 512*8 Single Rank

Procek AMD APU a8-6600k with radeon 2GB (integra)

Obudowa Tracer Comodo 

Opublikowano

Interesuja Cie tylko nowki? Wez anteca vp 500 (chociaz corsair tez moze byc) + r7 370 2gb, no i zbieraj kase, bo procek slaby, napisz w co grasz tez. Pozniej bys kupil chociaz i3 6100 + mobo + ram (obudowe tez wypada wymienic) i grasz we wszystko w sumie bez problemu.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

No na razie gram tylko w CS:Go bo siedzę już w cs prawie 10 lat. I głownie do tego potrzebuje jakiegoś gpu lub ram w dualu. A najlepiej żeby to były nowe części przynajmniej ta karta lub ramy. A procka za jakiś czas mam zamiar wymienić na tego i3 lub i5. 

Opublikowano

Ale wtedy to trzeba cala platforme, no to co napisalem bedzie dobre, albo jest opcja zasilacza, ramow do duala i karty do dual graphics (nie myl z CF). 

Opublikowano

Na razie jednak zamówiłem ramy bo musiałem też monitor zamówić do tego jak będzie więcej kasy to dokupie kartę a w przyszłości zmienie ten procesor na i5 i będzie cacy. Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Nie no, to czekaj teraz na nowe radeony, z nizszej polki jak cos, 29 premiera, a jak juz bedziesz kupowal beda na porzadku dziennym, w normalnych cenach itp, nie nastawiaj sie teraz np na 750ti, bo potem do i5 to za malo, a zeby kupic tez i5 (platforma cala) to wydasz 1,2k. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...