Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps'ów w lolu

Lexienne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłam dosyć gwałtowne spadki fps'ów po patchu 6.12 Głównie miałam po 100fpsów. A po tym patchu 30. Nawet po włączeniu ts'a spada aż do 10. Zmieniałam ustawienia grafiki, ale nic to nie dawało..

Opublikowano

Grasz na laptopie? 

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Może z patchem wgrał Ci się jakiś wirus w dany plik? Miałem coś podobnego kiedyś to musiałem formata zrobić i wszystko od nowa robić. ;)

200.gif

POMOGŁEM? ZOSTAW LIKA ! :D

Opublikowano

A jak pracuje chłodzenie w lapku? Podaj temperatury podczas gry.

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Opublikowano

Masz podłączoną ładowarkę cały czas ? Kiedyś z kumplem zauważyliśmy, że po jej odłączeniu fpsy poszły w górę :3 I tak jak Volkin napisał podaj temperatury podczas gry, na internecie znajdziesz odpowiednie programy do tego ;)

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

callo po odłączeniu? Przecież wtedy laptop przechodzi w tryb energooszczędny, a pod ładowarką pod wydajny :P

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Opublikowano

callo po odłączeniu? Przecież wtedy laptop przechodzi w tryb energooszczędny, a pod ładowarką pod wydajny :P

Ale tak było naprawdę xD Wszystko też zależy od tego jak ma ustawione w Windowsie :v Ale może jeszcze przeczyść troche komputer z syfu, np. CCleanerem

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

Ale tak było naprawdę xD Wszystko też zależy od tego jak ma ustawione w Windowsie :v Ale może jeszcze przeczyść troche komputer z syfu, np. CCleanerem

Już czyściłam CCleanerem, robiłam defragmentacje dysku i dalej nic.. Jeszcze muszę sprawdzić z tą temperaturą.

Opublikowano

No to czekamy, jak będą za duże to czeka Ciebie czyszczenie od środka :P

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Opublikowano

Znalazłem jeszcze tutaj jakieś wskazówki co zrobić z tym https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752684-Rozwi%C4%85zywanie-problem%C3%B3w-z-FPS

giphy.gif

Opublikowano

Przełącz na FULLSCREEN jeżeli grasz na borderless. Sam tak miałem ale w next patchu mi się już naprawiło.

lEuZo3Z.png

Opublikowano

A jak wygląda sprawa w innych grach?

Jeśli jest podobnie no to możemy odrzucić praktycznie wszystkie problemy związane z grą itp. Chyba, że cos Ci sie w ustawieniach zrypalo np. Nie korzysta z dedykowanej karty graf(jeśli taka masz). Trudno cokolwiek stwierdzic tak na sucho.

Fajnie jakbys podała temperatury podzespołów i ogolnie wiecej info czy cos instalowalas w tym czasie, albo czy właśnie w innych grach tez tak masz.

Sam mam lapka i z wlasnego doswiadczenia wiem, że u mnie duuuzo daję chłodzenie(podkladka).

@do monitorowania temperatur możesz użyć hwmonitor, albo speedfan. Podaj tez model laptopa

snikersproject1.png
Opublikowano

A jak wygląda sprawa w innych grach?

Jeśli jest podobnie no to możemy odrzucić praktycznie wszystkie problemy związane z grą itp. Chyba, że cos Ci sie w ustawieniach zrypalo np. Nie korzysta z dedykowanej karty graf(jeśli taka masz). Trudno cokolwiek stwierdzic tak na sucho.

Fajnie jakbys podała temperatury podzespołów i ogolnie wiecej info czy cos instalowalas w tym czasie, albo czy właśnie w innych grach tez tak masz.

Sam mam lapka i z wlasnego doswiadczenia wiem, że u mnie duuuzo daję chłodzenie(podkladka).

@do monitorowania temperatur możesz użyć hwmonitor, albo speedfan. Podaj tez model laptopa

Właśnie myślę, że kupienie podkładki będzie dobrym pomysłem. Sony vaio. Wyczyściłam wszystko CCleanerem, oraz ADWCleanerem i jak zrobiłam gre niestandardową było z 150+ fpsów, ale po paru minutach spadło do 90. Temperatura podczas gry:cekHrTW.jpg

Opublikowano

Temperatury są w miarę, te 90 potem jest w miarę stałe?

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Opublikowano

Mniej więcej. Jeszcze nie patrzyłam, jak po odpaleniu ts'a. Co zrobić żeby te temperatury były w porządku?

Opublikowano

One już są w miarę porządku, laptopy mają to do siebie, że mają wyższe temperatury niż komputery stacjonarne. Jedynie podstawka chłodząca, przeczyszczenie komputera od środka, zmiana pasty termoprzewodzącej.

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Opublikowano

­

Mniej więcej. Jeszcze nie patrzyłam, jak po odpaleniu ts'a. Co zrobić żeby te temperatury były w porządku?

Powyłączać wszystkie gówna, dokupić chłodzenie do lapka

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czesc mam pytanie bo mam gtxa 960M  intel cora i7 5700   i gdy właczam lola bądz csa mam 30-40 fpsów I crashuje mi kompa formatowalem komputer robilem juz wszystko a gdy odpalam wiedzmina 3 plynnie wszystko chodzi jakies porady bo juz sie wkurwiam na maxa  ps. mam lapka MSI

Opublikowano

Czesc mam pytanie bo mam gtxa 960M  intel cora i7 5700   i gdy właczam lola bądz csa mam 30-40 fpsów I crashuje mi kompa formatowalem komputer robilem juz wszystko a gdy odpalam wiedzmina 3 plynnie wszystko chodzi jakies porady bo juz sie wkurwiam na maxa  ps. mam lapka MSI

Ustaw sobie wysoki priorytet przez menedżer. Na jakiej rozdzielczości i configu grasz?

Opublikowano

Ustaw sobie wysoki priorytet przez menedżer. Na jakiej rozdzielczości i configu grasz?

Rozdzielczosc 1920 i detale na fulla

Opublikowano

Zmniejsz detale i rozdzielczość na niższe, sprawdź wtedy jakie dostaniesz skoki, o ile nie blokujesz sobie na stałe 60 FPS.

Opublikowano

Zmniejsz detale i rozdzielczość na niższe, sprawdź wtedy jakie dostaniesz skoki, o ile nie blokujesz sobie na stałe 60 FPS.

wczesniej mialem wszystko na full nic nie dotyklaem i bylo spoko mialem po 200 fpsów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...