Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na gildie + cuboidy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym na swój serwer wgrać plugin dzięki któremu po opłaceniu odpowiedniego kosztu można utworzyć własną gildie. Chciałbym aby mogła się ona łączyć z WorldGuardem, w sensie aby tylko członkowie danej gildii, mieli dostęp do danego cubidu. Znalazłem tylko

https://www.spigotmc.org/resources/the-guilds-plugin-pro-guilds-management-100-free.13388/
to, jednak nie widzę tam opcji ustawienia kosztu utworzenia gildii. Bo na tym koszcie mi zależy najbardziej. Cuboidy mogę ustawić ręcznie. Znacie może jakieś takie pluginy?

Opublikowano

Funny guilds niestety coś mi nie chce działać, po restarcie serwera usuwa gildie, albo nie zapisuje jej członków. A factions wprowadza elementy ekonomii, tak? Jakieś pieniądze itp. a mi chodzi o to aby koszty gildii były ustalone w itemach.

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Funny guilds niestety coś mi nie chce działać, po restarcie serwera usuwa gildie, albo nie zapisuje jej członków. A factions wprowadza elementy ekonomii, tak? Jakieś pieniądze itp. a mi chodzi o to aby koszty gildii były ustalone w itemach.

Z tego co się orientuję samo factions w opcjach ma możliwość ustawienia ceny gildii w walucie serwerowej, ale były też tworzone dodatki, które umożliwiały tworzenie frakcji za przedmioty.

Opublikowano

Co do FunnyGuilds to jaką wersję serwera masz? Sprawdź czy masz ustawione zapisywanie danych do bazy danych, czy do pliku. Ponieważ kiedyś miałem tak, że było niby do bazy, a nie łączyło z nią, więc też po restarcie wszystko się usuwało.

Opublikowano

Mam wersję spigot 1.9 build nie wiem, ponieważ serwer postawiony na csrv.pl. Co do zapisywania do pliku to muszę sprawdzić. Bo jeśli idzie to ustawić to mi pewnie bedzie działać.

Opublikowano

Oo. Muszę zobaczyć. Sorki że tak wypytuje ale ostatnio w mc grałem jak była beta 1.8 i już nie pamiętam jakie były pluginy nie mówiąc o nowych, ale myślę że i tak zrobię te cuboidu tradycyjnie WorldGuardem, bo serwer to i tak głównie wśród znajomych więc do ogarnięcia

Opublikowano

FunnyGuilds, FunnyGuilds-Reloaded, UltimaGuilds, RevoGuilds, kGuilds, KGildie, Gildie Kopary, xcrGuilds, ... Tego jest wiele.

­

CWeKkdQ.png

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najwięcej osób używa FunnyGuilds, ja również go używałem. Prosty w obsłudze, do tego masa stron stworzonych pod ten plugin. Polecam :)

671411485514457941894.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...