Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomozcie - chodzi o dziewczyne...

Myuis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam zbyt duzo kolegow wiec moze ktos z was pomoze, tymbardziej ze jestem tu w wysokim stopniu anonimowy... Poznalem dziewczyne na praktykach ( znamy sie od poniedzialku!!) nie jest falszywa, normalnie pracuje, ma 20 lat - ja 17 ( w tym roku 18). Ma chlopaka... spotkalem sie z nią, 2h rozmawialismy, 0 zagladania w telefony, uciekania wzrokiem itp... Lubi mnie, dlatego sie spotkalismy, ale... ma chlopaka, mowi ze jestem dla niej za mlody i ze nie ma szans... rozmawialismy o pracy, zainteresowaniach, muzyce, imprezach... rozumiem to ze ma chlopaka, nie chce jej sie narzucac ale chyba sie zakochalem... ciagle o niej mysle, co widze dziewczyne to przypomina mi sie ona, grajac na pc, wychodzac z psem, z kolegami, sluchajac muzyki CIAGLE O NIEJ MYSLE. Co ja mam zrobic? Nie zapomne o niej bo spedzam z nią 8h przez 3 dni w tygodniu... 

Opublikowano

Spokojnie, to tylko zauroczenie xD

nie jest falszywa

I stwierdziłeś to po tygodniu? No nieźle xD 

Skoro ma chłopaka to sobie odpuść, jeszcze ci najebie i tyle z tego bedziesz miał xD 

Opublikowano

Też tak miałem nie raz jak zakochałem się w dziewczynie. Co chwilkę o niej myślałem itd... Ale w twojej sytuacji nic nie możesz zrobić, muszisz się niestety pogodzić z tym, że ma chłopaka i że jesteś dla niej za młody. Długo nie zapomnisz Ale nie ma na to lekarstwa. :p

Opublikowano

Zawsze mnie śmieszy ta różnica wieku w związkach. Nikt nie ma nic przeciwko, jeśli chłopak jest z młodszą dziewczyną, ale wszystkim nagle odbija jak dziewczyna ma młodszego chłopaka.

Opublikowano

Zawsze mnie śmieszy ta różnica wieku w związkach. Nikt nie ma nic przeciwko, jeśli chłopak jest z młodszą dziewczyną, ale wszystkim nagle odbija jak dziewczyna ma młodszego chłopaka.

Też tego nie rozumiem. Jakby był to jakiś wstyd albo coś.

Opublikowano

lzy mam w oczach, w nocy jak z nią pisalem to tez prawie sie nie poryczalem.. ja nie dotrwam do poniedzialku

Opublikowano

lzy mam w oczach, w nocy jak z nią pisalem to tez prawie sie nie poryczalem.. ja nie dotrwam do poniedzialku

Też tak mówiłem "nie dotrwać do poniedziałku" bo to mnie tak boli. I jakoś dałem radę i Ty też dasz, choć wiem jak to boli i te dziwne uczucie smutku czy tam jak to można określić. Dasz radę

Opublikowano

Polecam się ogarnąć i nie być taką emocjonalną ciotą. Pewnie już się od niej uzależniłeś, a nałogi zwalcza się innym nałogiem :)

Opublikowano

O kurde, chłopie wpadłeś po uszy teraz. Jeżeli powiedziała Ci że nie ma szans, to nie rób sobie wielkiej nadziei. W takich sytuacjach, osoby słabsze emocjonalnie można bardzo łatwo wykorzystać. Tego kwiata jest pół świata, a przed Tobą jeszcze sporo życia.

Opublikowano

Polecam się ogarnąć i nie być taką emocjonalną ciotą. Pewnie już się od niej uzależniłeś, a nałogi zwalcza się innym nałogiem :)

Jestem od dziecinstwa emocjonalny. Uzaleznilem sie. Nie ma 5min w ktorych nie mysle o niej. Mowila zebym do niej nie pisal bo chlopak moze zobaczyc, ale w poniedzialek jak sie zobaczymy to znow bedzie tak samo, nie ma innej takiej dziewczyny..

O kurde, chłopie wpadłeś po uszy teraz. Jeżeli powiedziała Ci że nie ma szans, to nie rób sobie wielkiej nadziei. W takich sytuacjach, osoby słabsze emocjonalnie można bardzo łatwo wykorzystać. Tego kwiata jest pół świata, a przed Tobą jeszcze sporo życia.

mowila tylko ze woli starszych, po szkole, nie ze nie mam szans... ale takiej osobowosci jak ona jeszcze nie widzialem i nigdy nie znajde kolejnej 

nie jest falszywa

Skoro ma chłopaka to sobie odpuść, jeszcze ci najebie i tyle z tego bedziesz miał xD 

nie uklada jej sie z chlopakiem, nie wyglada na groznego :D

Opublikowano

Jestem od dziecinstwa emocjonalny. Uzaleznilem sie. Nie ma 5min w ktorych nie mysle o niej. Mowila zebym do niej nie pisal bo chlopak moze zobaczyc, ale w poniedzialek jak sie zobaczymy to znow bedzie tak samo, nie ma innej takiej dziewczyny..

mowila tylko ze woli starszych, po szkole, nie ze nie mam szans... ale takiej osobowosci jak ona jeszcze nie widzialem i nigdy nie znajde kolejnej 

nie jest falszywa

nie uklada jej sie z chlopakiem, nie wyglada na groznego :D

Jak nie wygląda na groźnego to kasuj gościa i bierz sie za laske 

Opublikowano

Widzisz się z nią 3 razy w tygodniu a ona ma chłopaka......... chcesz być blisko? postaw na razie na przyjaźń.. nie naciskaj bo możesz ją zniechęcić do siebie, bądź wyluzowany i nie okazuj jej tego co czujesz, po prost bądź jej przyjacielem a dalej czas pokaże. Czasem lepiej mieć pewną osobę za przyjaciela niż być parą

Opublikowano

Jeśli ma chłopaka to znaczy, że nie chce być z nikim innym i nie możesz mieć żadnych zamiarów bycia z nią w związku, przepraszam jeśli to brzmi zimno.

ALE to nie jest wszystko, przede wszystkim weź wszystko pod obiektywny tok myślenia, jeżeli znasz ją tak krótko to raczej nie możliwe jest żebyś znał ją w pełni, znasz tylko skrawek jej osobowości, która ona zdecydowała Ci się pokazać(ja też miałem kiedyś takie złudzenie, bardzo realne aż ignorowałem wszystkie aspekty świadczące o tym, że to złudzenie). Drugą ważną rzeczą jest wiedza o miłości, przede wszystkim, że miłość to uczucie, które w większości objawia się wewnętrzną adoracją drugiej osoby bez specyficznego powodu(możesz myśleć, że lubisz ją za osobowość ale to Twoja podświadomość decyduje co rzeczywiście Tobą kieruje) bez potrzeby odwzajemniania(Nie odczuwanie bólu z powodu bycia traktowanym jak każdy inny przez tą osobę). Na dodatek odczuwanie złości lub negatywnych myśli skierowanych w stronę "adorowanej" osoby nie są miłością i takie rzeczy zazwyczaj się nie dzieją. Pamiętaj, że Twoje szczęście nie może być uzależnione od drugiej osoby, musisz nauczyć się być szczęśliwy samemu.

Brzmisz bardzo podobne do tego co ja miałem, kluczem jest dalsze poznawanie tej osoby, obiektywne patrzenie na to co się dzieje podczas spędzania z nią czasu(jeśli jest Ci ciężko podczas to chociaż później w domu przemyśl jeszcze raz co się wydarzyło, poskładaj fakty), nie popadaj w desperację, zdaję sobie sprawę, że takie uczucia z łatwością przyprawiają o chęć totalnego samounicestwienia ale możesz to kontrolować.

Jeśli zaczynasz odczuwać bolesne uczucia to zacznij je nazywać w głowie, opisuj je, spróbuj zrozumieć czym są te uczucia i dlaczego występują, takie zachowania podczas emocji redukują ich siłę. Jeżeli znasz jakaś zaufaną osobę(oprócz tej osoby), to powiedz jej, że masz pewien problem emocjonalny i poproś o zwiększoną delikatność oraz ewentualną opiekę w razie czego. Mam nadzieje, że to co napisałem nie doprowadzi Cię do załamania ani gorszych myśli, nie napisałem, że to niemożliwe abyś kiedyś z nią był ale dla własnego zdrowia nie bierz pod uwagę takiej opcji(jeżeli będziesz tak myślał to później będzie Cię bolało nawet jeszcze bardziej(wiem, że trudno jest to sobie wyobrazić ale to prawda) niż teraz jeśli okaże się, że nie ma szans). Zalecam także częstsze pozwalanie sobie na przyjemności, oglądanie filmów, czytanie ulubionych książek, szukanie hobby lub zajmowanie się obecnym, spędzanie czasu z przyjaciółmi, ogółem robienie rzeczy, które sprawiają Ci dużo przyjemności.

aha i nie mów jej o tym co czujesz do niej, nie ważne jak bardzo być chciał to zrobić, ona może spanikować i powiedzieć coś podświadomie czego nie koniecznie by chciała powiedzieć, nie informuj lepiej innych też, chyba, że jako anon w internecie

Opublikowano

po 1 ogarnij sie pizdo xD 

po 2 to logiczne, że jak ma chłopaka to jasny przekaz byś się od niej odpierdolił?

no chyba, że mając dziewczynę, jak sie z nia poklócisz, będzie to dla ciebie spoko jak inny gość zacznie do niej podbijać, spierdolino xD

po 3 zwal konia, bo o miłości to ty nic nie wiesz i co najwyżej czujesz pozadanie, lel

graphic.png

Opublikowano

Samica nie bardzo chce rozstać się z alfą no chyba że jesteś silniejszy to możesz powalczyć.. niedługo zaczynają się gody, więc samica nie chce ryzykować potomstwa ze słabym osobnikiem 

Opublikowano

dam jej spokoj

bede po prostu mily i pomocny

no to sie nie odkochasz.. musisz być niemiły jak ci powie cześć to nic nie mów, jak cie pocałuje to odtrąć ją..

Opublikowano

dam jej spokoj

bede po prostu mily i pomocny

no to sie nie odkochasz.. musisz być niemiły jak ci powie cześć to nic nie mów, jak cie pocałuje to odtrąć ją..

Bez przesady,jeżeli tak się będzie zachowywał to nawet na miano przyjaciela nie ma co liczyć,a ty chłopie bądź  po prostu sobą i nie myśl o niej jako o dziewczynie z która chcesz byc tylko jako przyjaciółce bo jak kilka postów wyżej kolega napisał,że lepiej mieć zaufaną przyjaciółkę niż być parą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...