Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nadaje się na lektora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób mówiło mi od około 14 roku życia że mam bardzo fajny głos, nauczyciele i w ogóle, mimo wszystko nigdy się tym nie interesowałem aż do teraz.

Nagrałem na szybko parę postów z innego forum w temacie o bardzo podobnej tematyce, popełniłem z dwa błędy przy czytaniu  (oraz beznadziejny początek) które oczywiście będzie łatwo zauważyć...

Proszę o realistyczne opinie, z własnej perspektywy wydaję mi się jakbym brzmiał jak typowy szesnastolni faggot.

https://soundcloud.com/throw-awayhehe156/ts3-recording-16-06-17-16-45-22

Opublikowano

Nie wyróżniasz się zbytnio tym głosem, a twoje zdania nie są tak bardzo płynne jak przystało na lektora. W mojej opinii musisz poćwiczyć na dykcją.

Opublikowano

Twój głos mi trochę pasuje do słuchania cię w różnych poradnikach. Ale musisz jeszcze nad głosem pracować. :)

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Trochę dziwnie wymawiasz ś,ć itp. jeśli masz jakąś wadę wymowy, to raczej średnio. 
Po 2. jeśli odszumiałeś plik, to jakoś dziwnie, bo echo jest. Nad tym musiałbyś popracować. 

Nagraj coś bez czytania tekstu, po prostu pogadaj o czymś, bo jak sam widzisz, czytając robisz błędy bo się niepotrzebnie spinasz. Nie jesteś profesjonalistą, żeby bez problemowo czytać z kartki ;)

Sam nie jestem profesjonalistą, ale teksty od dobrych kilku lat nagrywałem z kartki dla np. dinauzorowego Media Teamu 
rezultat: 
https://www.youtube.com/watch?v=R8SceAhsk7Q

A tutaj "na żywca"  - bardziej się zawieszasz, ale jest to po prostu naturalne.
https://www.youtube.com/watch?v=Bm5lWG0M5hU

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Po 2. jeśli odszumiałeś plik, to jakoś dziwnie, bo echo jest. Nad tym musiałbyś popracować. 

Może chłopak ma słaby mikrofon i to przez niego być może ta niska jakość.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

no własnie, mikro troche Kappa, ale profesjonalnie i tak tego nie zrobisz bo lektorzy pracuja w wyciszanych pomieszczeniach a ich mikro jest warte wiecej niz Twoje mieszkanie :D

za bardzo akcentujesz,masz to po prostu czytać, masz być k***a zimny jak czytasz że wyjebali małą dziewczynke i jeszcze złe rzeczy jej robili przed zabiciem to ma to być dla Ciebie takie samo jak wymiana kostki brukowej na rynku głównym. lepszy sprzet Ci troche pomoze ale nam tutaj na te chwile cieżko bo to i tak troche pogarsza jakość, ludzie którzy Cię słyszą w życiu powinni wyrazić najrzetelniejszą opinię

elo, idź i  spełniaj marzenia :yay:

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Może chłopak ma słaby mikrofon i to przez niego być może ta niska jakość.

Niekoniecznie. To może być po prostu umiejscowienie mikrofonu. Sam miałem jeden pokój w mieszkaniu w którym niosło się echo nieważne jak głośno się mówiło ;)

­

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Bardzo słaba jakość dźwięku, bardzo wyraźny szum, delikatne przestery.

Barwa głosu przeciętna, dykcja słaba, bardzo źle akcentujesz, nie mówisz wyraźnie, a całość jest bardzo, ale to bardzo nienaturalna.

Moim zdaniem odpowiedź na pytanie zadane w temacie brzmi - nie. 

Opublikowano

Mi też kiedyś mówili, że mam dobry głos, dykcję i ogólnie barwę głosu - chuje, mylili się xD

Ogólnie cierpisz na to samo co ja, czyli gdy czytasz to masz taki w cholerę znudzony głos, który jest bez entuzjazmu. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Niczego szczególnego w twoim głosie nie ma. Osoby, które Ci mówiły o tym, że nadajesz się na lektora miały chyba wadę słuchu.

Opublikowano

Ja chyba bym chciał słuchać takiego lektora, tym bardziej, że nie czytam książek.

Ja chyba bym chciał słuchać takiego lektora, tym bardziej, że nie czytam książek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...