Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Vosly_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szału nie ma dupy nie urywa.

Procesor: OK

Ram: OK

Dysk: NIE OK

Lecz za cenę 30zł bym się nie zastanawiał. Na takiej specyfikacji utrzymasz 100 osób ( wszystko przez dysk )

No możesz jeszcze zrobić ramdisk :P

2w6ic6t.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Xddd no 300 uciagnie na tak niskim taktowaniu gdzie ja na taktowaniu 3.4ghz 4 rdzeniowym Intel Xeon E3 1245v2 + 32gb ramu utrzymuje 350 osob (realni gracze heh) z 10 pluginami i jeszcze super zooptymalizowanym spigotem gdzie ty chcesz na maszynie 16gb ram i taktowaniu 2.2 ghz uciagnac 300 jeszcze pewnie na plugniach z neta heh powodzenia zycze po 200 bd sie spadki zaczynac polecam zainwestowac w lepszy procesor bo minecraft jest aplikacja w ktorej bardziej liczy sie moc obliczeniowa niz ram (chociaz ram jest tez istotny) dysk ssd albo hdd do mc wystarczy Ci max 20gb wiecej nie uzyjesz

Opublikowano

Xddd no 300 uciagnie na tak niskim taktowaniu gdzie ja na taktowaniu 3.4ghz 4 rdzeniowym Intel Xeon E3 1245v2 + 32gb ramu utrzymuje 350 osob (realni gracze heh) z 10 pluginami i jeszcze super zooptymalizowanym spigotem gdzie ty chcesz na maszynie 16gb ram i taktowaniu 2.2 ghz uciagnac 300 jeszcze pewnie na plugniach z neta heh powodzenia zycze po 200 bd sie spadki zaczynac polecam zainwestowac w lepszy procesor bo minecraft jest aplikacja w ktorej bardziej liczy sie moc obliczeniowa niz ram (chociaz ram jest tez istotny) dysk ssd albo hdd do mc wystarczy Ci max 20gb wiecej nie uzyjesz

xDDDDD na autorstkich pluginach powiadasz? XDXDXXD a co to za kguildsy miałeś edycje temu na serwerze? xD a teraz masz lobby + 3 serwery i ledwo co dajecie rady bo wam ciągle serwery padaja xD

~ wytrzyma około 100-200 slotów i to też zależy od pluginów.

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

xDDDDD na autorstkich pluginach powiadasz? XDXDXXD a co to za kguildsy miałeś edycje temu na serwerze? xD a teraz masz lobby + 3 serwery i ledwo co dajecie rady bo wam ciągle serwery padaja xD

3 lobby i 3 serwery, nic nam nie pada. Wszystko jest stabilne przy 350 osobach - jeżeli chcesz zobaczyć to zapraszam ;)

topic, z odpowiednią konfiguracją nawet 250 osób ci utrzyma.

Opublikowano

Nom dajemy bo dzis przepiecie na 3 lobby bylo oraz zmiana wersji javy a i to jest oddzielna maszyna a @topic chodzi o 1 serwer a i ps. Od jakos 2 tygodni na 2 serwerach przy 150 osobach jest ciagle 20tps i serwer mi pada wtedy gdy go wylacze bo innej opcji nie ma.

A tak pozatym to wypierdalaj robaku j****y od mojego serwera co bylo to k***a bylo ? Wut nie mam kguildsow? Jprdl jak mozna tak zarobaczac swiat

Wiem ze odeszlem od tematu ale @TheMajster przeczytaj sobie wypowiedz swojego kolegi i pomysl jeszcze raz o czym rozmawialiscie z sizem na ts3

Wytyka mi k***a ze mialem edycje temu kguildsy a sam je teraz ma a dodatkowo nie umie ich pod siebie dostosowac...(stworzyl temat gdzis help mu trzeba bo mu listener nie dziala) wtf HIPOKRYZJA LVL GOD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...