Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własna aplikacja na telefon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam stronę na Wordpress.com i chciałbym zrobić z niej aplikację na telefon. Znalazłem taki program jak NativeWrap, ale niestety po zrobieniu ze strony ,,aplikacji" nie pokazują się nowe wpisy (chciałbym by po dodaniu wpisu pokazała się informacja w telefonie o tym (tak jak przy sms lub fb).

Czy istnieje jakiś prosty sposób, by osoba bez znajomości żadnego języka programistów mogła stworzyć taką aplikację?

Opublikowano
W przypadku stron najczęściej stosuje się po prostu wygląd responsywny, który dostosowuje się do każdego urządzenia.

Jeśli chcesz stworzyć aplikację na podstawie strony to musisz już znać jave.

Takie jest moje zdanie, nie wiem czy mam rację.

Opublikowano

Jeśli chcesz tworzyć aplikację do swojej strony, to musisz być przekonany o tym, że ktoś ją zainstaluje... Bo przecież ma przeglądarkę w telefonie!

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Bo przecież ma przeglądarkę w telefonie!

Dobrze... ma przeglądarkę. Ale na moją stronę wchodzi się po nowe newsy ze świata gry, które nie są w równym odstępie czasowym dodawane... Czasami to raz na tydzień, a czasami raz na miesiąc. Chciałbym by czytelnicy mieli to na telefonie i po dodaniu nowego newsa na stronie pokazała im się informacja o tym (w postaci powiadomienia albo takiego kółka (na androidzie) przy ikonce aplikacji, jak to ma miejsce w sms lub fb)

Opublikowano

Nie wiem kto jest targetem Twojej strony... ale ja, jak i większość moich znajomych, nie lubimy instalować na telefonie rzeczy... jakichkolwiek. Jeśli już coś instalujemy to po to, aby z tego aktywnie korzystać. Coś, co powiadomi mnie o czymś raz w miesiącu to tylko syf.

Nie myślałeś raczej nad czymś w stylu RSS lub newsletterem? Chyba łatwiejsze do wykonania i przyjaźniejsze userowi.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Naucz sie javy i wtedy napisz bez javy ani rusz :P

Chcesz zrobić grę przeglądarkową?

Pisz do mnie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...