Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

QR Code

Pytanie

Opublikowano

Witam tak na wstępie chciałbym prosić o posty wyłącznie wnoszące coś do tego tematu :P 
Bez zbędnego nabijania etc.

A więc CE xD zainteresowałem się tym programem w momencie pojawienia się CHEATERA u mnie na serwerze w Cabal Online (zapewne co poniektórzy wiedza o kim mowa)

Przechodząc do sedna, rzucam się od razu na głęboką wodę bo chciałbym się "bawić" CE w multiplayer'ach, oglądałem dużo filmów, więc hmm działanie programu znam, interface itp. :D

dalej pisząc, mój angielski jest hmm nie wystarczający do ogarnięcia wielu tutoriali, więc postanowiłem zawitać w Waszym progu i prosić Was czasem o jakąś pomoc, wskazówki i porady :P

Tak na początek prosiłbym o nie wiem, tak jakby listę trudności znalezienia ADRESU w CE np. HP miejsce 1 xD DMG na 3 :P itp. chyba że to jest Lotto,

drugą i na chwilę obecną prośbą jest podanie jakiegoś linku gdzie nauczę się wyszukiwać te adresy te właściwe (chyba pontery czy adres główny jakoś tak)

Dzięki bardzo, Pozdrawiam QRCode aka. NightOn3

P.S.
Swoje "progresje" będę udostępniać TUTAJ (albo w nowym Topicu) :)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najłatwiej znaleźć jakiś adres zmieniając jego wartość w grze. Wyszukaj hp, zmień jego stan, wyszukaj, zmień, wyszukaj i zmieniaj do momentu, gdy w wyszukiwarce zostanie jeden adres. Pamiętaj, że na gry online zazwyczaj to nie działa, bo dane są przechowywane po stronie serwera, a nie w pamięci gry.

Opublikowano

@up

Bo cheat engine to nie tylko skaner pamięci, a niestety wiele osób myśli, że tak jest.

W słabo zabezpieczonych grach jest to możliwe, ale nie zrobisz tego skanujac wartość po wartości, tutaj trzeba uruchomić debugger(choćby ten z CE) i zreversować trochę kodu, tego nie nauczysz się w dwa dni.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Andraf a znasz może Wandalizatorka88 ? Gościu w grze Cabal Online zrobił skrypty w CE na np. używanie skili innej postaci, zmienił cooldown spelli, prędkość ataku itp. i działało to w 100% nie tylko wizualnie. 

Jak mi to wyjaśnisz :P ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...