Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasa dla poczatkujacego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gralem kiedys w wowa do ok 25lv hunterem, jednak przestalem szybko bo mi sie znudzilo. Teraz znow chcialbym wrocic i dowiedziec jakie klasy  sa  dobre dla poczatkujacych. Tylko nie piszcie, ze kazda klasa jest dobra i mam wybrac co mi sie podoba ^ ^. Nie mam jakis konkretnych preferencji do tego czy to ma byc dps/tank/healer  byle nie hunter

Specjalista
Opublikowano

hunter lub paladyn, bardziej Ci proponuje paladyna gdyż ma spece pod każdą rolę dps,heal,tank

giphy.gif

Opublikowano

Kazda klasa jest dobra i wybiesz to co ci się podoba. To prawda. Zarówno paladyn, jak mage warlock czy rogal jest świetny, zależy jaki gameplay peferujesz. Jedni wolą castowanie inni meele. Koniec kropka.

Opublikowano

Hunter n astart jest idealny, paladyn ssie jak nie ma setówek. Dziękuję.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jedno pytanie jak najszybciej wbijac lv, bo nw dlaczego ale jakos wydaje mi sie ze trudniej jest niz kiedys expic  i jakie profesje do zarabiania

Edytowane przez wlacy
Opublikowano

@up

Na dungeonach i lecisz questy w raz z lvl krainami, nie ma sensu robić wszystkich jak za czasów vanilli, tbc.

giphy.gif

Opublikowano

Szczerze ? Jeżeli dobijesz do 15 poziomu i odblokujesz sobie RDF to w ciągu dwóch dni już powinieneś mieć 60lvl a na oko po upływie 2 lub 3 kolejnych powinieneś biegać jako wesoły 100 lvl. Zasada jest prosta dobijasz na questach maksymalny poziom lokacji np. 55 lvl i idziesz na kolejną, nie warto Ci iść do krainy na 55 lvl z 54lvl bo tylko sobie utrudniasz start na danej lokacji a expa z dungów będziesz miał aż nadto.

Specjalista
Opublikowano

Mainowałem monkna na pandach tam był spoko jeżeli chodzi o pvp, healer ponoć teraz trudny :)

giphy.gif

Opublikowano

A blood elf palladyn dobrze śmiga? Oplaca sie jego teraz wybrac na start?

jest ok. Każda klasa jest dobra obecnie

Zgadzam się w 100% trollingpl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dla początkującego w mojej opinii najlepszy jest Hunter i Druid , Hunter z powodu zwierzaka który tankuje i zbiera agro z mobków, a druid z powodu wszechstronności :)

Opublikowano

Tylko, że druid ma balans pomiędzy słońcem a księżycem nie mam pojęcia jak to się nazywa, a żeby to ładnie ogarniać i wykorzystywać jak najlepiej trzeba już coś umieć.

giphy.gif

Opublikowano

Paladyn - banalna rotacja i jest tankowaty.
Możesz też wybrać huntera, Beast Mastery i Survival wyglądają na bardzo ciekawe spec, dodatkowo Beast Mastery przyjemnie się farmi po remake.
Jeśli nie obchodzi Cię bycie "najlepszym" wybierz rogue i przetestuj Outlaw po prepatchu, spec wygląda na tone zabawy.
Monk będzie teraz typowym fighterem dzięki swojej pasywce - nabijasz stacki które dają Ci X% do dmg outputu jeśli nie używasz 2 razy tego samego skilla pod rząd.
I przypominam że niedługo prepatch więc nie sugerujcie klasy patrząc na to jak dana klasa radzi sobie w tym momencie.

Opublikowano

Hunter jest najlepszy dla osoby Początkującej , Banalna i dystansowa Klasa

Opublikowano

Hunter jest najlepszy dla osoby Początkującej , Banalna i dystansowa Klasa

Każda klasa jest balana jeśli nie zaliczamy do tego grania pvp, bo wtedy każdy casual wymięka i dziękuje.

giphy.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam Paladyn Retribution, jeśli się ładnie zepniesz to 100lvl w 2-3 dni dobijesz. 1-15lvl normalnie levelujesz, a potem wbijasz an RDF jeśli zależy ci tylko na levelu, gear z dungeonów będzie wystarczający.

A jeśli ci nie podpasuje Paladyn to leć w Rouge - nowy spec Outlaw jest świetny i bez problemu go ogarniesz po paru chwilach, a zasada expienia taka sama jak na Palku - 15lvl -> RDF

Opublikowano

Paladyn retri jest taki clunky że początkujący grając nim zniechęci się do wowa.

W legionie jest to jeden z fajniejszych speców, więc tak średnio imo. Mój znajomy zaczął od Paladyna i jakoś trzyma się gry od 3 lat i dalej to jest jego main char

• 3 tygodnie później...