Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która linia jest najlepsza?

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W domu...

w lesie...

odsyłam do tego tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/1547646-jak%C4%85-linie-mainowa%C4%87/#entry13089742

Ja: Zacznijmy od pytania dlaczego grasz w Ligę?

Ty: Lubię grać w gry, ponieważ miło w nich spędzam czas. Tylko często mi nie idzie i przegrywam dużo rankedów. Dlatego powiedz mi czym mam grać?

Ja: W takim razie, której linii nie lubisz najbardziej?

Ty: Nie lubię grać na bocie jako ADC.

Ja: Doskonale. W takim razie to będzie idealna rola dla Ciebie. Jest to najlepsza linia i grając na niej wygrasz wszystkie gry.

Ty: Ale ja nie potrafię grać jako ADC i nie sprawia mi to frajdy.

Ja: Ale chciałeś wiedzieć jaka linia jest najlepsza? No to odpowiedziałem Ci.

Myślę, że przeczytałeś powyższą rozmowę, która obrazuje to dlaczego nie warto pytać o najlepszą linię czy najlepszą postać. Każdy ma inny gust i każdy powinien dopasować styl gry pod siebie. Tak jak w powyższym przykładzie napisałem gdyby okazało się, że ADC to najlepsza linia w grze ale wiedziałbyś, że nie potrafisz grać jako ADC a granie takimi bohaterami nie sprawia Ci przyjemności to dlaczego chciałbyś się męczyć grając takimi postaciami? Jeśli gra nie będzie sprawiała Ci przyjemności to nigdy nie będziesz najlepszy. Gdyby każdemu powiedzieć, że ADC to najlepsza klasa postaci to mecz nigdy by się nie rozpoczął bo nie byłoby chętnych na inne linie. Sam musisz wybrać czym gra Ci się najlepiej i szkolić się w tym kierunku. Nikt nie może za Ciebie wiedzieć co Ci się podoba i czym sobie wspaniale radzisz. Jeśli mi nie wierzysz to staraj się grać przez pół roku tylko na linii której nie lubisz. Możliwe, że jeśli będziesz wytrwały to się przekonasz do tej linii, pod warunkiem, że po jednym meczu Ci się nie odechce.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Teoretycznie najlepsza linia jest mid / jungla. Jest tak poniewaz mozesz pomagac swoim kolega z druzyny i samemu stac sie silniejszym ( jungler) a jesli dobrze poradzisz sobie jako mid laner mozesz pomoc na topie lub bocie lub przy smoku. 

Oczywiscie to tylko w teori , w praktycie najlepiej grac tam gdzie dobrze sie czujesz

u1lc.png
Opublikowano

Nie ma czegos takiego jak najlepsza linia. Każdy ma inne preferencje dotyczące gry i gra na innej pozycji bedzie mu sprawiała wiecej przyjemności niz mi. Powszechnie najpopularniejszymi są mid i Jungle przez duzy wpływ na gre, ale to Ty powinieneś wybrać swoją linie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Uważam, że ADC ma największy wpływ na grę. W końcu to on niszczy tanki oraz może tak zdominować przeciwny bot lane, że będzie on bezużyteczny. Wtedy dostają flame od swoich kolegów z drużyny, grają gorzej, a jak będą flamić junglera, to on również będzie grać słabiej - same plusy dla Ciebie. :) Na niskim ELO bezproblemowo można udać się na inne linie grzmocąc i snowballując przeciwników.

Powyżej P3 polecałbym znaleźć dobrego supporta, bo jest wtedy ciężej wygrać ze słabym (random) supportem, na premade bota, który przegrał np. 50 gier razem.

Opublikowano

A co rozumiesz poprzez najlepszą linie?

Gdzie najłatwiej carrować czy jak? 

Każdy ma swoją ulubioną linie i nie można określić która jest najlepsza.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to poleciłbym ci top/jungle. Czemu nie mid/adc? Bo wg. mnie fajniej grać czymś co się nie wyjebie w ciągu 2 sekund, a będzie w stanie wybronić i apc i adc jednocześnie robiąc dmg, a totalne bajlando jak jeszcze masz cc. Na niższych ligach (czyt. brąz 5 - diament 5) ludzie mają tą zjebaną mentalność, że jak zrobili sobie 3:0 na topie dajmy na to malphitem, to są boscy i jak ty coś spier*olisz to jesteś ostatnią ku*wą bo mu przegrywasz grę. Kolesie wbijają się w sytuacje 1v4 wypierd*lają się i piszą "where is team". Dam ci przykładową sytuacje, gram sobie Jhinem byłem sfeedowany jak jpr, jako pierwszy full build i lvl 18, 800 AD. Enemy nasus 800 stacków, 2x Q zeby mnie zaje*ać. Wygrana gierka, Nasus mi na 4 AA schodzi, ale niestety - mój support 50 metrów ode mnie engage robi, nasz top wbija się w enemy, mider się wypier*ala na starcie, a ja spier*alam przed Nasusem, niestety nawet QSS nie pomaga, bo zdejmuje mnie szybciej i mimo iż wyjaśniam cierpliwie że jeżeli mnie nie obronią to przegramy to kochana drużyna nawet nie zwróciła uwagi co się ze mną stało. W podobnej sytuacji jest mider, tyle że wiesz w tym przypadku masz zhonye, i przeważnie jakiś fajny system spierdala*ia typu Ahri. Grając na topie, po prostu się tankujesz i to ty wtedy sobie myślisz co tu zrobić, możesz sobie spokojnie defować adc, tak samo jako jungler, taką sejuani ładny dmg idzie robić + ult robiący tfy, i tak samo możesz ładnie zdefować dmg dealerów twoich. Ludzie mówią że top nie ma wpływu na grę, bo całą grę żyje swoim życiem na topie, ale to nieprawda. Jeżeli zagrasz mądrze w tf i przy okazji nie zje*ałeś swojej linii to ugrasz taką gierkę. Tyle ode mnie :p

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

To bardziej powinno wygladac tak, jaka role chcesz pełnić w grze jakim typem postacic chcesz grac itp. Moj brat lubi mobilne postacie magiczne z czystym dmg i przeważnie chodzi na mida. Ja wolne tankowate postacie i ogolne wspomaganie swojej drużyny. Wybieram suppa ewentualnie topa. Ogólnie lol jest bardziej złożony więc mozna i tankowtymi postaciami chodzic na inne linie, ale to z czasem jak nabierzesz doswiadczenia to sam zobaczysz.

Kazda linia jest ważna i każdy ma ogromny wkład w drużynę.

snikersproject1.png
Opublikowano

Osobiście mainuje jungle i powiem Ci, że fajnie można pomagać z tej pozycji.

Jesli jest problem na linii to wystarczy zgankować i nie ma problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...