Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką linie mainować?

blondyn135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam dylemat ;v gdyż nie wiem jaką linie najlepiej mainować :P Mam zamiar grać suppa i nie wiem czy mida czy topa :P Są jakies +/- grania na danej linii ?

Opublikowano

Gdybym mógł cofnąć się do czasu gdy zaczynałem grać w lola, czyli sezonu 1. Poradziłbym sobie żebym mainował mida. Tobie to samo radzę.

Opublikowano

Okej, niby spoko mid :P Ale zawsze mam problem z farmieniem a szczególnie postaciami z bliska :P Bo takim azirem/yasuo/lb to pofarmić mogę ;p a takim fizzem na początku to lipa szczególnie jak gram na postać dystansową.Jakieś tipy/rady dla mnie ?

Gdybym mógł cofnąć się do czasu gdy zaczynałem grać w lola, czyli sezonu 1. Poradziłbym sobie żebym mainował mida. Tobie to samo radzę.

Jaką linie mainujesz ,że wolałbyś mida ? :P

Opublikowano

Ja: Zacznijmy od pytania dlaczego grasz w Ligę?

Ty: Lubię grać w gry, ponieważ miło w nich spędzam czas. Tylko często mi nie idzie i przegrywam dużo rankedów. Dlatego powiedz mi czym mam grać?

Ja: W takim razie, której linii nie lubisz najbardziej?

Ty: Nie lubię grać na bocie jako ADC.

Ja: Doskonale. W takim razie to będzie idealna rola dla Ciebie. Jest to najlepsza linia i grając na niej wygrasz wszystkie gry.

Ty: Ale ja nie potrafię grać jako ADC i nie sprawia mi to frajdy.

Ja: Ale chciałeś wiedzieć jaka linia jest najlepsza? No to odpowiedziałem Ci.

Myślę, że przeczytałeś powyższą rozmowę, która obrazuje to dlaczego nie warto pytać o najlepszą linię czy najlepszą postać. Każdy ma inny gust i każdy powinien dopasować styl gry pod siebie. Tak jak w powyższym przykładzie napisałem gdyby okazało się, że ADC to najlepsza linia w grze ale wiedziałbyś, że nie potrafisz grać jako ADC a granie takimi bohaterami nie sprawia Ci przyjemności to dlaczego chciałbyś się męczyć grając takimi postaciami? Jeśli gra nie będzie sprawiała Ci przyjemności to nigdy nie będziesz najlepszy. Gdyby każdemu powiedzieć, że ADC to najlepsza klasa postaci to mecz nigdy by się nie rozpoczął bo nie byłoby chętnych na inne linie. Sam musisz wybrać czym gra Ci się najlepiej i szkolić się w tym kierunku. Nikt nie może za Ciebie wiedzieć co Ci się podoba i czym sobie wspaniale radzisz. Jeśli mi nie wierzysz to staraj się grać przez pół roku tylko na linii której nie lubisz. Możliwe, że jeśli będziesz wytrwały to się przekonasz do tej linii, pod warunkiem, że po jednym meczu Ci się nie odechce.

Opublikowano

To jest głupie pytanie, nie można Ci tego zasugerować. Osoba mainująca ADC powie Ci, że marksman to najlepsza pozycja do mainowania, a support powie tak o swojej pozycji. Powinieneś zagrać kilka gierek na wszystkich liniach i samemu to stwierdzić. Od siebie zaproponuję supporta, bo "support is so easy".

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ze swojego przykladu wiem jedno.

Bierz tą linie/postac do mainowania którą lubisz a nie to co jest mocne czy ci inny doradzają.

Jesli gra na topie sprawia ci przyjemnosc wiekszą niz na midzie to bierz topa, napewno szybciej sie bedziesz tam uczyl niz na tym midzie.

Opublikowano

Nie opłaca się na pewno Mainować ADC Gdy nie posiadasz ogarniętego Supporta do Duo. Polecam ci Jungle oraz Mid. Bardzo  ważne role/Linie które wiele wnoszą do gry.­

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Polecam supporta ( sam mainuję ;3)

Duży wpływ na grę, jeśli znajdziesz fajną postać typu: Bard jak w moim przypadku gra się w ogóle nie nudzi xD

Z bota schodzisz jak masz pewnego adc, albo wiesz ze twój adc sie nie wywali.

Najlepiej znaleźć sobie adc do gry, z dobrym adc naprawdę daleko zajdziesz ;)

Opublikowano

Polecam jungle

+łatwo wycarrować grę dzięki temu że możesz pomagać każdej linii

+jeśli to nie jest twoja gra, to tak łatwo nie nafeedujesz przeciwnika 

+nie musisz się martwic o creppy

-Jeśli twój team zbyt nafeeduje twoje ganki mogą być mało skutezczne 

Opublikowano

Polecam jungle

+łatwo wycarrować grę dzięki temu że możesz pomagać każdej linii

+jeśli to nie jest twoja gra, to tak łatwo nie nafeedujesz przeciwnika 

+nie musisz się martwic o creppy

-Jeśli twój team zbyt nafeeduje twoje ganki mogą być mało skutezczne

Poprostu jungli nie ogarniam ;v Robie np takim fizzem to albo mało hp mi zostaje przed redem i praktycznie padam czy coś w tym stylu :P

Opublikowano

@blondyn135 to zacznij grać gravesem czy czymś innym co ma dobrego cleara, co do gravesa nervarien nagrał do niego poradnik więc odsyłam do niego.

@blondyn135 i nawet nie musisz być jakimś dobrym junglerem ,żeby wygrywać gry, wystarczy gdy twój team wygrywa każdą aleje, przeszkadzać po prostu przeciwnemu junglerowi żeby nie miał jak pomagać swojej drużynie, jeśli też chcesz być przydatny możesz stawiać potrzebne wardy dla twojego teamu jak i pinki  

Opublikowano

Polecam mida i jungle. Z mida jak i jungli możesz pomagać na topie/bocie ;)

Opublikowano

Polecam jungle, nie ma aż takiej presji, naucz się kiteować czyli lekko odchodzić od kampa żeby minął CD na skillu/zresetować autoatak. Możesz carrnać gierkę, lepiej jak jesteś oneshot machine typu Kha/Rengo

Opublikowano

Moim zdaniem najłatwiej jest wycarrować grę na adc. Z dobrym supportem linie można wygrać bez większych problemów, wystarczy odpowiednie zgranie.

Granie duo bot jest najlepsze na każdej dywizji - sam osiągałem 25 gier wygranych z rzędu, bez żadnego premade. :)

Łatwiej jest wybudować sobie jako adc pozycję lidera w teamie - Ty dyktujesz zasady, tylko musisz dobrze grać.

Polecam ADC, jeżeli jest Ci wszystko jedno. Z linii wymienionych oczywiście najłatwiejszą opcją będzie mid lane - możesz roamować praktycznie wszędzie, wg mnie jest to druga najważniejsza rola w grze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...