Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Primal Craft

Nekrosmanteia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio chciałem założyć serwer.

Wpadłem na pomysł którego jeszcze tutaj nie było!

Moim pomysłem jest dodanie minecrafta z erami.

Gracz od wejscia na serwer byłby w epoce drewna, musiałby wypełnić kilka zadań

jak wytworzenie craftingu, stworzenie kilku drewnianych narzędzi czy zdobycie wymaganej ilości

drewna.

Każda kolejna era dawałaby możliwość tworzenia i zbierania coraz to większej ilości rzeczy.

Przykładem jest to że gracz z erą kamienia nie będzie mógł wykopać rudy żelaza i wyżej aż nie osiągnie danej Ery

Identyczna sprawa byłaby z enchantami czy innymi rzeczami, gracz miałby prawo wykonywać dane opcje

dopiero po tym jak osiągnę erę wymagan dla danej czynności.

Dodatkowo aby przybliżyć gracza do trybu gry po mapie biegałyby dinozaury różnej maści.

Dodatkowo zasadą byłaby opcja budowania, gracze z daną erą musieliby budować domki tylko i wyłącznie

odpowiadające jego erze, czyli gracz z erą kamienia nie może budować zamku, tylko musi mieszkać w jakiejś

jaskini, dopiero po osiągnięciu ery żelaza i odblokowaniu większej ilości przedmiotów mógłby zacząć

budować zamki i twierdze.

Specjalny mod dbałby o to aby gracze wykonywali zadania bez potrzeby ich akceptowania,

dodatkowo byłyby zadania ukryte, jak na przykład zabicie krowy odblokowałoby możliwość robienia zbroi z

skóry, każda czynność na serwerze miałaby swoją odpowiednią reakcję na

to co gracz może robić.

Kolejnym aspektem jest to że po wytworzeniu kilofu możemy zablokować sobie drogę do

tworzenia np żelaznych i lepszych mieczy, czyli byłby podział na klasy postaci takie jak górnicy czy drwale.

Lecz wszyscy mogliby używać kamiennych i drewnianych przedmiotów (o ile osiągnęliby daną erę)

Kolejną opcją jest brak spawnu, po prostu gracz wchodząc na serwer budziłby się w

zabezpieczonym terenie którym byłaby jaskinia.

Każdy gracz były inny z powodu permisji, oraz tego jaką ścieżkę obrał w naukach

każda pojedyncza komenda byłaby dodawana do pojedynczego gracza a nie do grupy (Rangi)

Podstawową rangą były gracz, bez praw ustawiania domu, pisania, kopania itd.

Po ukończeniu danych er dostawałby kolejno permisje do kolejnych komend.

Mod podzielony byłby na sekcje które gracz może wykonywać jednocześnie, które dawałby różne prawa

graczowi jak na przykład po odblokowaniu jakiegoś enchantu gracz mógłby używać komendy Fly

bądź czegoś innego.

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Dobry pomysł, lecz czy gracz np. będzie mógł dokopać się do y ~~ 0 jak na normalym survivalu czy będzie gotowa mapa i nie będzie można niszczyć różnego rodzaju piasku?

Ten fly na primal to może być zły pomysł.

Opublikowano

moim zdaniem średni pomysł ; /

ponieważ wykonywanie zadań aby móc korzystać z kraftingu...

nie podobałoby mi się gdybym musiał odwalić wiele zadań aby dopiero móc wykopać iron

Opublikowano

moim zdaniem średni pomysł ; /

ponieważ wykonywanie zadań aby móc korzystać z kraftingu...

nie podobałoby mi się gdybym musiał odwalić wiele zadań aby dopiero móc wykopać iron

Na tym polega opcja z erami, nie bedzie na start ktos mi biegal w iron secie bo mu kolega dal

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Dodatkowo zasadą byłaby opcja budowania, gracze z daną erą musieliby budować domki tylko i wyłącznie odpowiadające jego erze, czyli gracz z erą kamienia nie może budować zamku, tylko musi mieszkać w jakiejś jaskini, dopiero po osiągnięciu ery żelaza i odblokowaniu większej ilości przedmiotów mógłby zacząć budować zamki i twierdze.

Co do tego punktu nie jestem pewien czy to wykonalne...

Kolejnym aspektem jest to że po wytworzeniu kilofu możemy zablokować sobie drogę do

tworzenia np żelaznych i lepszych mieczy, czyli byłby podział na klasy postaci takie jak górnicy czy drwale.

Lecz wszyscy mogliby używać kamiennych i drewnianych przedmiotów (o ile osiągnęliby daną erę)

A co, jeśli:

- serwer będzie pusty

- dystans miedzy graczami uniemożliwiłby handel?

Kolejną opcją jest brak spawnu, po prostu gracz wchodząc na serwer budziłby się w

Wciąż spawn ;)

­

jpgG8fm.png

osu!Pepe counter: 000142

Opublikowano

Dodatkowo zasadą byłaby opcja budowania, gracze z daną erą musieliby budować domki tylko i wyłącznie odpowiadające jego erze, czyli gracz z erą kamienia nie może budować zamku, tylko musi mieszkać w jakiejś jaskini, dopiero po osiągnięciu ery żelaza i odblokowaniu większej ilości przedmiotów mógłby zacząć budować zamki i twierdze.

Co do tego punktu nie jestem pewien czy to wykonalne...

A co, jeśli:

- serwer będzie pusty

- dystans miedzy graczami uniemożliwiłby handel?

Wciąż spawn ;)

­

1.

To bylaby zasada ktora sprawdzalby administrator, taka zasada pisana tylko

2.

Wtedy wyrowna sie klasy ewentualna administracja badz zmiany klasy chetnym graczom.

3.

Chodzilo mi tu bardziej o jakis super spawn, jakies miasto czy budowe

Mój zestaw

Opublikowano

1. można to zrobić na zasadzie ulepszanego domku poprzez schematy oraz pkt. ulepszeń / hajs

- oczywiście wtedy nie ma mowy o własnym projekcie

2. Plugin Trade

- pozwala ustalić na jaka odległość gracze mogą handlować oraz nie wymaga bliskiego kontaktu

całośc jest oprawiona w ładny GUI ( Graficzny Interfejs użytkownika )

- Plugin -> https://www.spigotmc.org/resources/trading.1203/

3. GL z tym...

jak większość graczy nawet czasami nie wie jak wyjść ze spawna czy też jak

kupić coś w sklepie czy też zabezpieczyć działkę... to masz 100% pewności że każdemu z osobna będziesz wszystko tłumaczyć...

//Edit:

odnoście pkt. 3 tak jak ostatnio pewna osoba wbiła na mój server... stoii obok WYWALONEGO wielkiego napisu

"Survival" i pyta się czy można zbudować na tym serwerze własny domek...

- nie przecież na Survivalu nie wolno kopać i budować xD

i jeszcze fakt by nie zauważyć 3 napisów w 3 różnych miejscach informujących o tym ^_^
niektórzy są sprytniejsi niż reszta :P

Opublikowano

Ref

Mój zestaw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...