Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wam się podoba taki pomysł?

PanTobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;x...

wpadłem sobie niedawno na myślę że ciekawy pomysł ^_^

ogolnie chodzi o coś takiego: 

OBRAZEG:

7013714659128351143028.png

ciekawy pomysł i chcecie więcej takich... MARTWYCH szkieletów ? :D...

w sumie pomyślałem sobie też aby dodać coś takiego że jeśli sie gracz zbliży to

wtedy szkielet wstaje i zaatakuje gracza :D... ale myślę że to już byłby słaby pomysł ;x...

Jeśli się wam podoba to powiedzcie w jakich pozach można by takie szkielety ustawić :D !

Jest to czysty minecraft więc nie wymaga to używania Modyfikacji / pluginów

Opublikowano

Popraw słowo "OBRAZEK" *!

„Oto mi rycerz! Kopia u toku, Z ramion mu skrzydła płyną sokole! Odwaga w piersiach, męstwo gra w oku, Szyszak jak gwiazda błyszczy na czole! Zawsze zwycięski zastęp tych wojów, Do dawnych synów podobny Sparty, Wśród tylu bitew i krwawych znojów, Jak mur z żelaza stał nieprzeparty! A kiedy gnuśność nami owładła, To i Husarya wtedy upadła!”

Opublikowano

co ? xD o jaki tryb serva chodzi ? ;x...

to jest Armor Stand ^_^ ustawiony za pomocą CommandBlock w nietypowej dla niego pozycji :P

jeśli chodzi ci o mój server to jest do tego osobny temat... bo nie bardzo rozumiem tego "Typ Serva" xD

//edit:

nie poprawię gdyż w mym zwyczaju jest pisanie F zamiat W oraz G zamiast K ^_^

//edit:

a przynajmniej przy niektórych słowach

ZameG

DomeG

ObrazeG

koteG

Opublikowano

No nie wiem, jak to będzie np. jakiś survivial typu EasyHC to będzie bez sensu, a jak  będzie RPG czy coś w tym stylu to będzie dobry pomysł.

Ja nie patrzę na 'twoje' inne tematy poprostu mogłeś dopisać tryb serwera :x

Opublikowano

No to sam mozesz w miejsce "Typ" servera wpisać taki jaki chcesz...

ja po prostu stworzyłem sobie coś takiego...

nie miało to na celu być użyte na KONKRETNYM serverze...

co prawda to prawda na swoim serverze mam zamiar tego użyć

ale głównie jako dekoracja ^_^

jeśli ktoś chce otrzymać "komende" do wklejenia do CB ^_^ to mogę wysłać

Opublikowano

Mógłbyś podać komendę? :P
Następny może być jako 2 leżące szkielety (jak się da) przy ognisku.

Opublikowano

Komenda:

/summon ArmorStand ~ ~-1 ~ {NoBasePlate:1b,NoGravity:1b,ShowArms:1b,Rotation:[45f],ArmorItems:[{},{},{},{}],HandItems:[{},{}],Pose:{Head:[33f,22f,0f],LeftLeg:[271f,345f,0f],RightLeg:[274f,22f,0f],LeftArm:[339f,0f,337f],RightArm:[0f,33f,8f]}}

1) Stawiasz Command Block

2) Wpisujesz komende

3) włączasz CB

4) niszczysz CB ( ponieważ manekin pojawi sie w miejscu CB )

5) ubierasz manekina ^_^

/summon ArmorStand ~ ~-1 ~ {NoBasePlate:1b,NoGravity:1b,ShowArms:1b,Rotation:[45f],ArmorItems:[{},{},{},{}],HandItems:[{},{}],Pose:{Head:[33f,22f,0f],LeftLeg:[271f,345f,0f],RightLeg:[274f,22f,0f],LeftArm:[339f,0f,337f],RightArm:[0f,33f,8f]}}

to powiększone i zielona czcionka to obrót Manekina wpisz dowolna wartość aby obracać manekinem a potem wklej do CB

jeśli chcesz dodać do manekina głowę gracza głowę uzyskasz za pomocą:

give TwójNick minecraft:skull 1 3 {SkullOwner:"_PanTobi_"}

w miejscu zielonego wpisz swoja nazwa w miejscu czerwonego nazwa głowy któa chcesz otrzymać

//edit:

Manekin trzymający bloczek nad głową albo podtrzymujący jakiś blok / ściane:

/summon ArmorStand ~ ~-0.50 ~ {NoBasePlate:1b,NoGravity:1b,ShowArms:1b,Rotation:[90f],ArmorItems:[{},{},{},{}],HandItems:[{},{}],Pose:{Head:[325f,0f,0f],LeftArm:[232f,331f,337f],RightArm:[226f,33f,8f]}}

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat tak trochę z dupu. Jeżeli zrobisz jakiś tutorial jak robić takie szkielety to będzie to miało sens.­

CWeKkdQ.png

Opublikowano

ja się nie pytałem czy chcesz wiedzieć jak takie robić bo tłumaczenie tego wymaga nieco czasu...

ja się pytałem czy się wam to podoba i czy chcecie kilka komend spawnujących takie rzeczy...

aktualnie pracuję nad innymi rzeczami wczoraj stworzyłem miecz wbity w skałę obok którego leży martwy

szkielet ^_^ myślę że stworzę kilka dekoradji ale przetestowałem i wiem że 20/30 takich obiektów dekoracyjnych

wygeneruje całkiem spore lagi ;x... jeśli kogoś interesuje miecz wbity w skałę to mogę udostępnić ^_^

Gwarantuję że dopracowane obiekty ^_^

w sumie... jeśli ktoś chce jakieś meble czy szkielety leżące sobie gdzieś... to może pisać ;x... może stworzę :P

Opublikowano

Popraw słowo "OBRAZEK" *!

Nie wiem być może nie znasz się na żartach, ale on specjalnie tak napisał :F

A co do tematu, fajny pomysł i ciekawie wygląda ;).

­

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

­Fajnie wygląda. Z tym atakowaniem troszke gorszy, bo na ozdobę to fajnie się nadaje.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...