Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbyt mało miejsca na dysku przy próbie instalacji - LG L Fino, Android.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozwijając problematykę, podczas próby instalacji niektórych aplikacji ze sklepu Play wyskakuje mi komunikat o treści "Zbyt mało miejsca na dysku". Nie ma opcji, żebym zainstalował inną aplikację ponieważ jest to Steam, który jest mi bardzo potrzebny. 

Czynniki, które trzeba wziąć pod uwagę:

• Telefon nie jest zrootowany, nie chcę go rootować ponieważ nie chcę mieć później problemów np. z wirusami.
  • Na dysku jest 400 MB wolnego miejsca a aplikacja około 1/10 tego więc z miejscem nie mam problemu(jakby co to już czyściłem telefon z zbędnych rzeczy)
  • Format nie wchodzi w grę, ponieważ już raz go robiłem i nie pomogło na dodatek mam zbyt dużo rzeczy i nie chce mi się wszystkiego robić od nowa.
  • Wyłączanie i włączanie telefonu też nie pomaga  ^^
  • Próbowałem czyszczenia danych sklepu Play wraz z przeinstalowaniem ponownym, zatrzymywaniem aplikacji, używaniem starszej wersji itd.
  • Nie mam w telefonie podziału na partycje.

8Ja9ML2.jpg

Opublikowano

System potrzebuje miejsca dla siebie, do rozruchu, do plików tymczasowych itp. Nie możesz zająć tych 400 MB bez roota - jedynym sposobem jest "zakorzenienie" swojego telefonu i zmniejszenie ilości megabajtów przyznanych partycji systemowej. Może się to jednak okazać niebezpieczne, więc najpierw polecam wykonać backup Nandroida przez jedno z customowych recovery. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

System potrzebuje miejsca dla siebie, do rozruchu, do plików tymczasowych itp. Nie możesz zająć tych 400 MB bez roota - jedynym sposobem jest "zakorzenienie" swojego telefonu i zmniejszenie ilości megabajtów przyznanych partycji systemowej. Może się to jednak okazać niebezpieczne, więc najpierw polecam wykonać backup Nandroida przez jedno z customowych recovery. 

Jakoś nie chce mi się wierzyć aby 400 MB było na to potrzebne, kiedyś nie miałem tego problemu, mogłem instalować nawet gdy było 120 MB a później nawet z 650 wolnym nie mogłem. Dodam, że jestem w stanie instalować niektóre większe aplikacje (100 MB) bez problemu. Gdybym miał zbyt mało miejsca na takie rzeczy to miałbym cały czas ikonkę z informacją o zbyt niskiej pamięci. To wygląda tak jakby ktoś złośliwie blokował możliwość instalacji niektórych aplikacji ale nie potrafię zrozumieć dlaczego tak się dzieje. Jak już pisałem, root odpada.

­

Opublikowano

Problemy z wirusami po roocie... Bzdura. Trzeba uważać, jakiej apce przyznajesz prawa superuser.

Nie da się, bo te kilkaset mega android potrzebuje do rozruchu, oraz cache. Jedynym sposobem jest Link2SD.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

#teams4bal

Opublikowano

#aktualizacja 

Mam 650 MB wolnego miejsca teraz, nadal nie chce zainstalować, ale jak grę z większą pojemnością chciałbym zainstalować to może.

Nie da się, bo te kilkaset mega android potrzebuje do rozruchu, oraz cache.

To nie logiczne, skoro potrzebuje tyle miejsca to dlaczego mogę inne bardziej pojemne aplikacje instalować ale akurat nie Steam?

HAHA, teraz mam 980 MB wolnego I NADAL NIE MOGĘ ZAINSTALOWAĆ TEJ APKI XDDDD

Teraz jestem pewien, że to nie wina miejsca.

Sprawdziłem także kilka sposobów w internecie a mianowicie: 

1. kod *#99 coś tam - nie wyświetla się żaden dumplog

2. wyczyszczenie SD Maid - problem nadal występuje

­

Opublikowano

#aktualizacja 

Mam 650 MB wolnego miejsca teraz, nadal nie chce zainstalować, ale jak grę z większą pojemnością chciałbym zainstalować to może.

Nie da się, bo te kilkaset mega android potrzebuje do rozruchu, oraz cache.

To nie logiczne, skoro potrzebuje tyle miejsca to dlaczego mogę inne bardziej pojemne aplikacje instalować ale akurat nie Steam?

HAHA, teraz mam 980 MB wolnego I NADAL NIE MOGĘ ZAINSTALOWAĆ TEJ APKI XDDDD

Teraz jestem pewien, że to nie wina miejsca.

Sprawdziłem także kilka sposobów w internecie a mianowicie: 

1. kod *#99 coś tam - nie wyświetla się żaden dumplog

2. wyczyszczenie SD Maid - problem nadal występuje

­

Jakiś zje***ny ten telefon xD

Idź z tym do Googla, niech wyśle SWAT po ten telefon i niech ogarnie. 

Spróbuj zainstalować Steama z apps.evozi.com wpisujesz tylko link z google play i ściągasz.

Głównie tu chodzi o samą apkę, niektóre rezerwują sobie pamięć....

#teams4bal

Opublikowano

Idź z tym do Googla, niech wyśle SWAT po ten telefon i niech ogarnie. 

Spróbuj zainstalować Steama z apps.evozi.com wpisujesz tylko link z google play i ściągasz.

Głównie tu chodzi o samą apkę, niektóre rezerwują sobie pamięć....

Przepraszam, zapomniałem dodać, już to robiłem.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...