Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co autor miał na myśli - czyli największe parodie egzaminów zawodowych

Latreso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie otrzyma adresu po DHCP od routera, przecież ustawiasz statyczny adres.

Kolejny co umie czytać ze zrozumieniem...

To był tylko przykład.

Znalazł się "co ogarnia".

Opublikowano

Już wiem, że nie idę do technikum informatycznego xD To jest jakiś k***a troll? Ja w gimbazie na dodatkowych mialem cos podobnego.

Bo technikum to taka zawodówka, tyle że trochę z wyższym poziomem. Zobacz sobie na czołowych uczelniach polskich ilu ludzi jest po technikum xD A jak już jakimś cudem się dostają, to wylatują po pierwszym semestrze analizy gdy nie wystarczy wykuć i wstawić pod wzór. Czasami oczywiście ogarnięci ludzie stamtąd wychodzą, ale to bardzo mały % i to po najlepszych technikach w polsce, chociaż poziomowo i tak są niżej niż dobre liceum.

jakby takie liceum miały o wiele wyzszy poziom nauczania xD

materiał wcale nie jest taki prosty jak ci się wydaje.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Na praktycznych egzaminach np e12, e13 itp. przez cały 1 dzień jest ten sam arkusz?

@Latreso

Do tej pory tak było.

Opublikowano

Już wiem, że nie idę do technikum informatycznego xD To jest jakiś k***a troll? Ja w gimbazie na dodatkowych mialem cos podobnego.

Bo technikum to taka zawodówka, tyle że trochę z wyższym poziomem. Zobacz sobie na czołowych uczelniach polskich ilu ludzi jest po technikum xD A jak już jakimś cudem się dostają, to wylatują po pierwszym semestrze analizy gdy nie wystarczy wykuć i wstawić pod wzór. Czasami oczywiście ogarnięci ludzie stamtąd wychodzą, ale to bardzo mały % i to po najlepszych technikach w polsce, chociaż poziomowo i tak są niżej niż dobre liceum.

Wiesz o tym dobrze, że licealna matematyka w niczym nie pomaga na studiach. To jest tylko takie pierdolenie. Dobry uczeń po technikum ma opanowane dobrze liczby zespolone, wie jak policzyć prostą całkę i równanie różniczkowe. Nie ma tego w programie, ale sa to konieczne zagadnienie to zrozumienia aspektów technicznych m.in wzmacniacze w elektronice  czy regulatory w automatyce. Ewentualnie tensory lub macierze. 

Na każdą uczelnię techniczną nie powinna być brana pod uwagę matura ale egzamin techniczny wykonywany przez uczelnię. 

Jeśli ktoś przeżyje analizę matematyczną to potem zaczyna życie studenckie bo z przedmiotów zawodowych praktycznie ma wakacje i wszystko rozumie. Ewentualnie równolegle chodzi na 2 kierunki _ praca.  Takie licealista nie ma żadnego instynktu technicznego i nawet trywialne zagadnienia sprawiają duże  problemy. 

Rozmawiałem z ludźmi którzy po liceum szli na AGH. Jakie było ich zdziwienie, gdzie jestem uczniem techników a nie miałem problemu, ze zrozumieniem tego co mówią. Potem żałowali, że wybrali liceum bo większość aspektów ja już przerobiłem. 

Deus vult

Opublikowano

jakby takie liceum miały o wiele wyzszy poziom nauczania xD

materiał wcale nie jest taki prosty jak ci się wydaje.

Jest prosty, kończyłem czołową politechnikę w polsce, w tym roku chyba nie miała pierwszego miejsca, poziom na dobrej uczelni jest kilkukrotnie wyższy.

Wiesz o tym dobrze, że licealna matematyka w niczym nie pomaga na studiach. To jest tylko takie pierdolenie. Dobry uczeń po technikum ma opanowane dobrze liczby zespolone, wie jak policzyć prostą całkę i równanie różniczkowe. Nie ma tego w programie, ale sa to konieczne zagadnienie to zrozumienia aspektów technicznych m.in wzmacniacze w elektronice  czy regulatory w automatyce. Ewentualnie tensory lub macierze.

Na każdą uczelnię techniczną nie powinna być brana pod uwagę matura ale egzamin techniczny wykonywany przez uczelnię.

Jeśli ktoś przeżyje analizę matematyczną to potem zaczyna życie studenckie bo z przedmiotów zawodowych praktycznie ma wakacje i wszystko rozumie. Ewentualnie równolegle chodzi na 2 kierunki _ praca.  Takie licealista nie ma żadnego instynktu technicznego i nawet trywialne zagadnienia sprawiają duże  problemy.

Rozmawiałem z ludźmi którzy po liceum szli na AGH. Jakie było ich zdziwienie, gdzie jestem uczniem techników a nie miałem problemu, ze zrozumieniem tego co mówią. Potem żałowali, że wybrali liceum bo większość aspektów ja już przerobiłem.

Ale że co, liczby zespolone sa trudne, czy policzenie całki z podstawowych wzorów, co? No równania różniczkowe z pewnością policzy jak dostaniesz równanie bernoulliego lub liniowe niejednorodne xD Liczenie i podstawianie pod wzór jest dobre na jakiś podrzędnych wydziałach i kierunkach, jak informatyka stosowana na AGH. Wiem jacy ludzie się na ten kierunek dostają, AGH to gówno oprócz 2 wydziałów i na tych wydziałach jest jedyna dobra informatyka, a reszta to śmiech na sali. Wiem jacy ludzie kończyli moje technikum ze mną i widziałem na jakim są poziomie, oni nie powinni nigdy uzyskać tytułu technika. Matematyka wyższa to nie podstawianie pod wzór, tylko dowody twierdzeń których poznasz w jednym dziale więcej niż w całej licbazie.

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...