Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy procesor do starszego komputera

Lirnen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój komputer ma ok. 8 lat i do nowego jeszcze muszę nieco uzbierać. Pomyślałem, że rozwiązaniem na teraz mogłoby być kupno lepszego i niedrogiego procesora luba karty graficznej (choć wydaje mi się że aktualna wystarcza na moje gry np. CS, LoL, AC2 itp. Często odczuwam lagi nawet na najniższych ustawieniach w rozdzielczości 800x600 więc wnioskuje że procesor nie wyrabia.). Co wybrać? Czy to się w ogóle opłaca?

Płyta główna: ASUS M3N-H/HDMI

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ ~2.9GHz

Grafika: ATI AMD Radeon HD 4650

W razie wątpliwości sprawdźcie załączniki, mogłem się pomylić.

VuS8CLF.png

kTumouv.jpg

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Zasilacz (dokladny), budzet? Problemem tez duzym jest karta, nie procesor nawet, gdyby to byl chociaz HD4850, ale nie, Ty masz szrot troche, wymiana procka nie zaradzi tak po prostu temu. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zasilacz (dokladny), budzet? Problemem tez duzym jest karta, nie procesor nawet, gdyby to byl chociaz HD4850, ale nie, Ty masz szrot troche, wymiana procka nie zaradzi tak po prostu temu. 

PROCOMP ATX KY-400W

Chciałbym się zmieścić w 300-500zł

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

I zasilacz z czarnej listy.

Ogólnie nic tu nie zrobisz,bo lepszego CPU tam nie wsadzisz a wymiana karty/dodanie Ram`u byłoby też bezsensowne..

Najlepiej by było tego sprzedać i za te 700/800zł idzie znaleźć już coś fajnego..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szkoda. Ciekawe kto by chciał taki komputer kupić  :v  Dzięki za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...