Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatne serwery dzisiaj a kiedyś

Grzegrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się wypowiedzieć na jeden dość kontrowersyjny temat. A brzmi on: "Starsze privy były lepsze od dzisiejszych?"

Otóż ostatnio szukałem jakiegoś fajnego privka (easy) i przeglądam te serwery i gdzie nie spojrzę to na tych serwerach jest tyle tego bajzlu ze to mi w głowie się nie mieści. Chodzi mi tu głównie o jakieś poprawki graficzne typu krzaczki i inne baboły jakieś pozmieniane eq itp, oczywiście 2 lata temu również były jakieś przerobione itemy a nawet i grafika ale nie aż tak. Gdzie się człowiek nie obejrzy na jakiś serwer to napchają tego ścierwa ile się da i graczowi starszej daty metina odechciewa się aż grać. Napiszcie co o tym sądzicie.

Opublikowano

Według mnie stare, dobre privy to klasyka, to wspomnienia :-) czasem jak trafie na jakiś filmik np. z CsYT2, Newlongju, czy Longju2 - aż miło popatrzeć na filmiki edytowane w Windows Movie Maker :> Dobrze było poczuć się wtedy swego rodzaju "koxem" w porównaniu do osiągnięć na Metin2 PL, ale zwróćcie uwagę, że wtedy te serwery były swego rodzaju innowacją, były nowe bronie, zbroje itp. - to było ok, natomiast dziś? Dziś to przeżytek, myślę, że stawianie serwerów na wzór tychże klasyków mija się z celem, większości nudziłoby się to po paru dniach gry.

Opublikowano

Nom, kiedyś się grało na Pandorce, nie było tyle "tego bajzlu"  ^^ a grało się latami i ludzi było w ciul. Ale jak napisał ktoś wyżej czasy się zmienią. Stare serwery, czyli te jedne z pierwszych nie mieli tyle konkrecji co dzisiaj.

Opublikowano

Ja gram na Cagroso, czzuje tam się ten klimacik prawdziwego metina ;p

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...