Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca w Anglii

AlienWare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po stażu w policji( z przymusu), który skończę 30 listopada na wiosnę chcę wyjechać do pracy w Anglii i mam pytanko. Jak to będzie z wypłatami? Kasę będę dostawać na moje konto w polsce? Jak tak to da radę za pomocą karty wyciągnąć kasę w Anglii z polskiej karty z bankomatu?

Sorki, za te pytanie, ale...

Opublikowano

Nie wiadomo, dowiesz się jakie ma wymagania pracodawca. 

Wpłacając do polskiego banku zapłacisz koszty przelewu zagranicznego, w angielskim nie. 

Kart można używać na całym świecie jeśli jest taka możliwość jej użycia, rusz dupę do banku i pytaj. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przelewy zagraniczne trochę kosztują, więc nie będzie ci się opłacało w taki sposób wypłacać kasy.

Załóż sobie konto w angielskim banku i nie będzie żadnego problemu.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Hehe, dobre. "Załóż sobie..." Problemy maja z założeniem kont aktualnie ci co po kilka lat siedzą a co dopiero ci co przyjadą. 

Konto mało ważne, jak ma znajomego może wpłacać na jego konto, podstawą do pracy jest tylko i wyłącznie NIN, bez tego pracy można nie dostać wcale. 

Po NIN należy sobie zadzwonić i podać adres zamieszkania by wysłali zgłoszenie i numer tymczasowy, ok 2-3 dni trwa, na wizytę czeka się 2-6 tygodni, potem 2-4 tygodni na numer. 

Opublikowano

Mi się zdaje, że nigdzie nie chodziłem po NIN, tylko dostałem pocztą... ale pamięć może już mnie mylić.

Nie ma problemu z zakładaniem konta. Wystarczy posiadać jakiś dowód zamieszkania, np rachunek na Twoje nazwisko. Ja za potwierdzenie adresu wziąłem list od landlorda, który zaświadczał, że mieszkam tu i tu.

Jeśli nie masz NIN, to też możesz dostać pracę, jeśli ugadasz się z pracodawcą, że jest w drodze i go szybko dostarczysz. 

Lepiej pobierać kasę na lokalne konto.

Polską kartą wyciągniesz kasę w UK, ale zapłacisz odpowiednią marżę, jaką przewiduje Twój bank. Szwagier, jak mnie odwiedzał nic nie dopłacał, bo miał to wliczone w koszt utrzymania konta.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Na facebooku masz grupę " Praca Anglia " każdy wymaga :

- Jezyka min. podstw.

- Nin

- Adresu zamieszkania w Anglii

Opublikowano

Warunki sie trochę zmieniły i nie jest jak dawniej, banki wymagają stałych meldunków albo rachunków.Trzeba liczyć na to że poszczęści się w banku i wystarczy list ze zgłoszenia NIN z adresem gdzie mieszkasz w Anglii ( dostaniesz go w ciągu 2-3 dni od momentu zadzwonienia, może dzwonić dowolna osoba , ważne by podała prawidłowo dane osobowe, numer do kontaktu angielski i adres zamieszkania angielski) , czyli im szybciej się zadzwoni tym szybciej pojedzie na wizytę i dostanie NIN ( 2-4 tyg od zadzwonienia + do 6 tygodni na wydanie NIN ). Czyli z miesiąc dwa zejdzie nim dostaniesz NIN będąc w Anglii , przyspieszyć się raczej nie dali znowu liczenie na szczęście ( znajomi po3-4 tygodniach mieli czasami, ja czekałem w sumie 8 tygodni ).

Pamiętaj nie wolno składać wniosku ( pierwszy telefon ) o NIN nie będąc na terytorium Wielkiej Brytanii !

Głupiec używa przelewów bankowych i płaci opłaty bankowe, są serwisy internetowe przez które przelewa sie pieniądze za grosze, średnio ok 1 funt za 100 funtów czyli np 5.50 zł za 550 zł . sam używam transferwise, sami swoi albo transfer24 , masa tego.

Co do pracy to napraw krucho z nią ( zależy gdzie pojedziesz )  i agencje jeśli mają bez problemu zatrudniają młodocianych do 25 roku życia bo mogą płacić im niższą stawkę 6,40 funta/h zamiast normalnej stawki 7,20 funtów/h 

Jak chcesz mieć pieniądze na życie w Anglii po przyjeździe kup cygary ( ok 40 funtów za wagon )  i WODĘ OGNISTĄ ( flaszka od 10 funtów chodzi )   

Opublikowano

Nie patrz na kartę bo to tylko NAZWA TYPU KARTY  i operatora bo można prawie wszędzie na świecie  kupować tylko w walucie danego kraju albo wybranej  

Sprawdź sobie sam jakie są warunki banku. Jak by nie było masz po drodze dwie operacje przewalutowania  : mastercard z funtów na euro + 2% i dopiero z euro na złotówki  vice versa w Polsce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A dlaczego ?  Przecież to nie zmienia warunków pracy poza posiadaniem po wyjściu GB z Unii pozwolenia na pracę. 

Zresztą Wielka Brytania nie wyszła jeszcze i nie wiadomo czy w ogolę opuści  Unię. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...