Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MC 1.10 - gdzie się podziały pluginy?

fiilipsiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­@fiilipsiu

Czy wiesz o tym, że pluginy trzeba napisać?

1.10 wyszło nie dawno, jakaś tam część pluginów znajdziesz za 2~3 miesiące, a całość może za 6~12 miesięcy. Za to niektórych, nie będzie już wcale.

Jeżeli zakładasz serwer z pluginami, od razu bierz 1.7 - 1.8 (tutaj znajdziesz najwięcej pluginów, 1.8.8 najczęściej używana wersja, a najwięcej pluginów chyba na 1.7.x, bynajmniej na tą wersję miałem serwery, i dużo pluginów działało, a 1.8 też jest dobre, i powinno być ich tam dużo)

Poza tym, na 1.9 też jest mało pluginów, jak tak patrzę. Ta wersja potrzebuje jeszcze dużooo czasu, a co dopiero 1.10.

A i jeszcze, niektórzy ludzie piszący pluginy się zniechęcili, bo powstało "Banowanie serwerów" przez dystrybutorów gry, za posiadanie Itemshopu, i sprzedawanie VIP'ów.

Jeżeli masz zamiar tworzyć serwer, bierz go na wersję 1.8 i niższą.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

@up 

Wersja 1.10 to prank Mojangu.

Będzie ona zastapiona wersją 2.0

W praktyce jest to to samo co Minecraft 1.9.4

@Edit

A pluginów nie ma pod wersje 1.9 dla tego że chodzi pod nią większość tych z 1.8 i 1.7. 

Opublikowano

@Up 2
Nie koniecznie banują serwery za posiadanie Vipów, Banują za P2W. Więc jeśli serwer posiada sklep, który nie zawiera elementów Pay 2 Win to serwer jak najbardziej będzie stać, i oczywiście nie kontrolują 50 slotowych serwerków.
@topic
Jeśli chce robić sie serwer na wielka skalę, to programista/programisci i heja pisać wszystko dla siebie pod aktualna wersję.

Opublikowano

Serwer nie może zostać "zbanowany". 

Nie jest on własnością mojangu i nie mają oni prawa go zablokować.

Ty płacisz za maszynę i ty ustawiasz sobie co ma być w sklepie.

Mojangowi nic do tego. Może on tylko kontrolować swoje serwery, tzw "realmsy". 

Opublikowano

­@kripciak

a właśnie nie. Nie jest twoją własnością, i banują serwery niezgodne z EULA. Przeczytaj więcej w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1538346-mojang-rozpoczyna-banowanie-serwer%C3%B3w-niezgodnych-z-eula-sprzedawanie-rzeczy-na-serwerze/page-7#entry13032798

@creative Wodzio

A no, zapomniałem... miałem to w głowie, ale nie napisałem...

Ja za to lubię serwery P2W, bo na innych nie ma sensu kupować vipów. Nie wiem po co Mi vip bez flya, choćby i wyłączał się ~10 kratek obok gracza który nie jest sojusznikiem, wolał bym go mieć.

Ja tam już wolę grać na serwerach 'Płać i wygrywaj' , niż na serwerach na którym robią, znane w minecraft 'oszusty'

d9xa4.png

Opublikowano

Jest to dawna wersja. Nie sądzę, żeby były na nią pluginy

Opublikowano

Osobiście nie wiem jak mam podejść do tematu 1.10 bo jak można zauważyć 1.9 stanęło na wersji 4 gdzie poprzednie maja 9 czy 10 i tak jest za wcześnie na pluginy i mody. Co do tego czy mojang ma prawo banowac serwery czy nie. Oczywiście jest to ich gra i grając w nią czy robiąc do niej serwer musisz liczyć się z tym że nie przestrzeganie regulaminu doprowadzi do blokady konta czy serwera. Pytanie dlaczego mojang podjął się takich kroków? Osobiście im się nie dziwię gdyż dużo dzieci płaci duże piedziadze na serwerach a okrywa przez to mojang bo co tam rodziców obchodzi czy to ktoś taki serwer postawił czy twórca gry.

Opublikowano

@up 

Wersja 1.10 to prank Mojangu.

Będzie ona zastapiona wersją 2.0

W praktyce jest to to samo co Minecraft 1.9.4

@Edit

A pluginów nie ma pod wersje 1.9 dla tego że chodzi pod nią większość tych z 1.8 i 1.7. 

Dlaczego mieliby wydać MC 2.0?

Opublikowano

A ja nadal zastanawiam się w jaki sposób mogą zbanować mi serwer .. ? 

Przecież nie mają jak, a nawet nie mają prawa tego zrobić.

Powiedzmy gdybym np kupił sobie maszynę i na niej postawił serwer, to jak mieli by mi go zablokować ?

Opublikowano

@up

Na pewno nie działa to na silniku spiggot :P

Mojangowi nic do spiggota ponieważ ten silnik sam w sobie jest piracki ;p 

@Edit

Co do pluginów nie pobieraj ich ze strony bukkita tylko ze spiggota.

Bukkit nie jest wspierany więc nie nowych ma pluginów. 

Opublikowano

­@kripciak

Zablokują go, że nie będziesz mógł na niego wejść poprzez normalny launcher. Każdy serwer musiał by mieć swój własny launcher.  Prawdopodobnie będą blokować po IP, ale nie jestem pewien.

Może po numerze seryjnym maszyny :?

Na spigocie ciągle poprawnie działa banowanie serwerów. Obojętnie jaki masz silnik.

@kisi

Ja kocham takie dziecka. Zapłacił, nic mnie nie obchodzi czy mu rodzic zezwolił, czy nie. Dziecko powinno być sądzone, że ukradło telefon.

Poza tym, jak mam serwer, dziecka idą mi na rękę. Wysyłam im regulamin, e-mailem lub skype, kilkustronicowy, z zasadami admina, za którego zapłacili (wcześniej się 'zrekrutowali'). Na końcu wyraźnie pisze, że za złamanie jakiegokolwiek punktu jest degradacja. A potem się dziwią, że nagle, wchodzą na serwer, a tutaj jest gracz. Według mnie, dziecka tego wcale nie czytają. Więc sobie stawiają bloki na normalnym świecie (degradacja), dają itemek, choćby dirt graczowi (degradacja), czy inne zasady, a serwera już nie zepsują.

A P2W lubię swoją drogą.

d9xa4.png

Opublikowano

jak to nie ma, jak są, na stronie spigota jest tego multum

https://www.spigotmc.org/resources/

ale pluginy z 1.7 / 1.8 / 1.9 w większości też działają na 1.10, więc i z bukkita możesz bez obaw pobierać.

@upall

postawienie serwera na 1.8 czy 1.7 nie ochroni go przed zablokowaniem ze strony mojangu.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Jeśli mojang blokuje czyjś serwer to łamie prawo ;3 

Według prawa serwer jest moją własnością ponieważ za niego płacę. 

Jeśli mojang zablokuje taki serwer to powinien właścicielowi zwrócić poniesione koszty. 

Opublikowano

Jeśli mojang zablokuje taki serwer to powinien właścicielowi zwrócić poniesione koszty. 

japierdole kolejny gowno prawnik sie znalazl...

zacznijmy od tego ze mojang nie blokuje serwera tylko dostep do niego przez orginalny launcher 

i w regulaminie mojanga jest napisane ze nie na serwerach nie moze byc p2w takze eldo idz byc gimboprawnikiem gdzie indziej 

Opublikowano

Jeżeli nie zgodzisz się na zasady Mojangu, nie masz prawa hostować serwera.

Opublikowano

Nie ma pluginów ani skryptów na 1.10 bo jest jeszcze za wcześnie na tą wersję i nikt niczego nie zaktualizował. Najlepiej użyj pluginów na 1.7 i zrób wejście 1.8, 1.9 i 1.10.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niektórzy cudują i cudują z tą wersją 1.9 i 1.10 i wiecznie problemy mają ;)

Najwięcej graczy pyka na 1.7/1.8 a nie trudno sobie Spigota 1.7 - 1.8 zainstalować.

A co do pluginów to nwm, może w las uciekły? ;)

Grands Gerther Givenchex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...