Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi

Anon1m0wy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, ponieważ zakupiłem gre Far Cry 4, patrząc na wymagania stwierdziłem że moja słaba karta graficzna powinna dać rade na low. Okej popatrzyłem na filmiki na youtube i inni graja i też chodzi no dobrze. Lecz ja mam straszne lagi, gra na początku wiecie wszystkie wstępne filmiki chodzi na ponad 200 klatkach super mówię zapowiada się dobra gra. Gdy już wszedłem w menu troszkę się zdziwiłem jedyne 30 ale nie ma źle, ale w grze to już porażka 10 klatek lub mniej, wygląda jak pokaz slajdów. Próbowałem robić jakiś fix który podpatrzyłem na necie nic nie dało. 

Mój sprzęt to

Windows 10 ( nie ma możliwości że zasyfiony ponieważ specjalnie go sformatowałem i jeszcze nic na nim nie ma)

procesor : intel core i3-3240 CPU 3.40GHz

ram: 6 GB

64 bit

i słaba grafika geforce gt 610 (2GB)

Opublikowano

No stary, na gt610 to w pasjansa można pograć, a nie w fc4. Za 2 stówki już będziesz miał używkę, która spokojnie uciągnie fc, a jak nie, to pozostają mody zmniejszające grafikę do poziomu ziemniaka.

PS filmiki na yt są tak prawdziwe jak tyłek kim kardashian.

436951440626370320491.png

Opublikowano

No stary, na gt610 to w pasjansa można pograć, a nie w fc4. Za 2 stówki już będziesz miał używkę, która spokojnie uciągnie fc, a jak nie, to pozostają mody zmniejszające grafikę do poziomu ziemniaka.

PS filmiki na yt są tak prawdziwe jak tyłek kim kardashian.

haha dobrze a polecisz jakąś używaną do 200zł ? 

Opublikowano

@Kirito. jeszcze żyje, choć teraz przez pracę lipa z czasem, ale jednak xD (gdybyś był na telegramie :P).

Ogólnie do 200zł to HD6850 nawet jest za drogi (ale próbuj go dorwać). W tej cenie nic dobrego nie znajdziesz. O wiele lepiej byś wyszedł dokładając do R9 270 jakiejś (polecam od Sapphire, sam miałem i GTA V na wysokich łatwo szło ;) ).

Poza tym zasilacz (model, marka, moc).

A jeżeli chodzi o nVidię to nie polecam nic brać, bo weźmiesz 4-5 generację, a to jest już staroć ;)

#edit

Tutaj masz coś: 

http://allegro.pl/amd-radeon-hd-6870-1gb-gddr5-sapphire-jak-nowa-i6251947432.html#thumb/3

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...