Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z binką od Terenzo (wersja poprawiona)

Shiraishi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam niewielki problem z binką od Terenzo, chociaż może nie aż taki niewielki. Pomijam wszelkie błędy typu tłumaczenia czy też ich brak, bo z tym sobie poradzę, aczkolwiek binka pod clientem Lajka się włącza, można się zalogować na game z source, ani game ani db nic nie krzaczy, aczkolwiek w momencie naciśnięcia W, bądź też strzałki do góry client wariuje. Obraz się zawiesza i dosłownie mruga (odświeżają się dwie klatki w kółko, przesunięcie otwartego eq powoduje, że też zaczyna mrugać). Podobny błąd można było zauważyć na serwerze beta metin2 w czasie testów Likanów oraz aktualnie posiadacze procesorów AMD serii FX (osobiście posiadam FX-4100 i tak, PL mi wariuje). na debugowaniu w Visual Studio za każdym razem wywala Assertion Failed (Camera.cpp), po zakomentowaniu asserta wywali następnego, a nie wiem ile ich jest i wszystkich nie będę komentować. Ktoś może spotkał się z podobnym problemem? 

Opublikowano

Nic ci sysser nie sypie?

Poza tym używanie czegokolwiek od terenzo grozi rakiem, może poza sf jako totalną podstawke pod konstrukcje plików, jak komuś się nie chce katalogów ustawiać. 

Opublikowano

Mi tylko zależy w sumie na obsłudze DirectX 9 w cliencie. W SysErr nie ma nic odnośnie tego problemu (pojawiają się logi, ale dotyczą całkowicie czego innego, w większości brakujących plików w packach). Próbowałam już nawet debugować poprzez Visual Studio, aczkolwiek asserty wstawione niemal wszędzie mnie dobiły. Dodam też, że ten sam problem, choć w mniej odczuwalnej odsłonie dotyczy wszystkich clientów na privach i oficjalnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...