Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier ~4500 PLN

duzycheater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - ~4500 PLN 

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Max trzy tygodnie

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nic, posiadam laptopa, Monitor 1920x1080 bedzie zakupiony ;)

Do czego ma służyć komputer? Do gier, Wiedzmin 3, H1Z1, GTA 5 i tym podobne.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie potrzeba.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nigdy nie posiadalem komputera wiec malo wiec o OC, zdam sie na was.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chciałbym SSD 120-128GB, wiecej nie potrzebuję, oraz czy dało by rade tam wcisnąć 1070-tke? 

Jeden spory warunek, nie chcę AMD, mam złe doświadczenie z tą firmą.

Za pomoc Limit + 
Pozdrawiam :D

0092644162c54cbb9289b6e67ef37e4b.png

Respect is earned, not given. You people have done nothing to earn my respect. 

Opublikowano

ZESTAW

wydajny niereferent z trzema wentylatorami i tak samo trzema latami gwarancji. dysk oparty o mlc i kontroler marvell. ,możliwość aranżacji w obudowie jest duża, "mieści" chłodzenia cieczą, posiada maskownicę na zasilacz, oczywiście co w tej cenie wymagane miejsce na kable po drugiej stronie panelu, filtry przeciwkurzowe, wenty w zestawie, regulator obrotów i wentylowane zaślepki PCI. zasilacz z mieszanką kondów, większość to teapo 105c, ale są też nippony japonskie. są w nim konwertery dc/dc, oczywiście wysoka sprawność na 230V osiągająca nawet plat. mocna, pojedyncza linia +12V i oploty na kable. 

MONITOR

matryca IPS, 23 cale, dobre odwzorowanie kolorów i 3 lata gwarancji.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

@Harriott 
Pozwoliłem sobię troszke zmodyfikować twój zestaw : http://www.morele.net/inventory/info/KaZiXU/
Co o nim sądzisz.
+Dzięki bardzo za monitor lecz już mam zamówiony, nie prosiłem o niego ale tak czy siak dzięki ;D(Przypadkiem akurat ten sam model zakupiłem ^^:D )

Opublikowano

@Harriott 

Pozwoliłem sobię troszke zmodyfikować twój zestaw : http://www.morele.net/inventory/info/KaZiXU/

Co o nim sądzisz.

+Dzięki bardzo za monitor lecz już mam zamówiony, nie prosiłem o niego ale tak czy siak dzięki ;D(Przypadkiem akurat ten sam model zakupiłem ^^:D )

w sensie ssd zmieniłeś oraz pamięci?  pamięci niestety są pod ddr3. jeżeli chcesz jakieś ładne, to poszukaj czegoś pod ddr4, zaznacz sobie w filtrach po lewej gdzieś tam znajdziesz. plextora jezeli chcesz mozesz zostawic. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Co do pamięci to troszke faila zrobiłem, o te mi chodziło: https://www.morele.net/pamiec-kingston-hyperx-fury-8gb-2x4gb-ddr4-2133mhz-cl14-hx421c14fbk2-8-719420/
Missclick'a zrobilem ._., Nie wiem nawet dlaczego G.Skille oglądałem.
Tak zmieniłem SSD i RAM, jest ok?

Opublikowano

to weź takie kingstone ale 1x8, bo jak weźmiesz 2x4 nie rozbudujesz do 16GB RAM. 

no chyba ze bierzesz te pamięci 2x4 + dokładasz do lepszej płyty, ale to kolejna stówka. 

Opublikowano

to weź takie kingstone ale 1x8, bo jak weźmiesz 2x4 nie rozbudujesz do 16GB RAM. 

no chyba ze bierzesz te pamięci 2x4 + dokładasz do lepszej płyty, ale to kolejna stówka. 

Tez jestem zdania, ze zwlaszcza jak mamy dedyka, to lepiej brac ramy w jednej kosci, gdy mamy tylko dwa sloty to juz w ogole, a w jednej kosci przynajmniej sa tansze. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Spoko rozumiem, dobrze przemyślane panowie, a więc finalny zestaw będzie wyglądał tak : https://www.morele.net/inventory/info/M9v4Iv/ ? Czy coś ominąłem.

//Polecacie brać złożenie komputera od morele za 1zł jeżeli nigdy się nie składało kompa czy robią to raczej na od***rdol?

Opublikowano

Wbilem z ciekawości jeszcze raz na te pamięci i wynikło, że są one aktualnie niedostępne na morelach. Zestaw się zgadza i jeżeli chcesz usługę montażu tj. złożenia kompa, to wiedz, że oni mają dużo takich kompow i zrobią to raczej na odp**rdol. Jeżeli potrafisz składać to złóż sam, jeżeli nie to poszukaj po ostatnich postach usługi składania za złotówkę, bo jestem na fonie. Velociraptorus zawsze udostępnia taki tekst w postach.

Opublikowano

Wbilem z ciekawości jeszcze raz na te pamięci i wynikło, że są one aktualnie niedostępne na morelach. Zestaw się zgadza i jeżeli chcesz usługę montażu tj. złożenia kompa, to wiedz, że oni mają dużo takich kompow i zrobią to raczej na odp**rdol. Jeżeli potrafisz składać to złóż sam, jeżeli nie to poszukaj po ostatnich postach usługi składania za złotówkę, bo jestem na fonie. Velociraptorus zawsze udostępnia taki tekst w postach.

To nie jest tak, ze skladaja na odpierdol, to duza firma, a nie januszownia jakas... zastanowcie sie... Jesli nigdy nie zlozysz pierwszego kompa (co serio nie jest trudne, wiem z doswiadczenia), nigdy sie nie nauczysz, a to fajne tez przezycie skladac swoj komputer do gier, obcowanie z tym wszystkim, jest masa poradnikow, no i jakby cos nie pyklo, to jeszcze my. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

To nie jest tak, ze skladaja na odpierdol, to duza firma, a nie januszownia jakas... zastanowcie sie... Jesli nigdy nie zlozysz pierwszego kompa (co serio nie jest trudne, wiem z doswiadczenia), nigdy sie nie nauczysz, a to fajne tez przezycie skladac swoj komputer do gier, obcowanie z tym wszystkim, jest masa poradnikow, no i jakby cos nie pyklo, to jeszcze my. 

oj szczerze widziałem wiele kompów złożonych przez morele. były liczne problemy z gwarancją w morelach i nie łasili się, żeby je rozwiązać. do dużej "FIRMY" bym ich nie nazwał jednak. 

tam za bardzo nie uwzględniają estetyki. po prostu ci skleją zestaw, który ma działać i to jak im się podoba. zobacz kanał blackwhite na jutubie. typ ładnie, estetycznie i skutecznie zmniejszając np. temperatury. 

Opublikowano

Poczekam aż wyjdą modele od EVGA / MSI i wtedy zamówię komputer z chipsetem z170 i 6600k. Dzieki za pomoc panowie, można zamknąć.

Opublikowano

https://www.morele.net/inventory/info/OkkKgi/

1070, procesor którego nie podkręcisz.

Nie opłaca się bardziej ciąć tego zestawu, można dać procka 6600K ale kosztem grafiki.

Do 1070 nie Gigabyte, znacznie lepszą opcją jest MSI Gaming X, lub Asus STRIX.

@Harriott zgadzam się.

Ja tam hejtuje morele so much. Ostatnio zamówiłem Far Cry 4 i niby ktoś zadzwonił i anulował zamówienie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...