Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z wyciągnięciem IP i portów z clienta DBKO

`Toby # 1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewien problem, na serwerze DBKO nastąpiła nowa edycja, razem z nią nowy client i IP/Port.

Próbowałem wiele sposobów by otrzymać ip, i nie bardzo mi poszło. Wiem, że jest możliwość uzyskania danych poprzez HexEditora, tylko ja nie potrafię się tym posługiwać. Dlatego tutaj prośba do użytkowników, czy jest ktoś to w stanie dla mnie zrobić ? :)

Jeśli komuś by się udało, to proszę ip oraz port wysłać mi na PW :)

cars-2131-800x200.jpg

Opublikowano

Niestety nie działa :/

@Edit

Chyba, że coś źle robię.

Wypakowałem client(spackowany) unpackerem wookasha, i wrzuciłem wszystko do zwykłej tibijki 8.54, i zmieniam ip, ipchangerem :v

cars-2131-800x200.jpg

Opublikowano

Wypakowałem nowego clienta unpackerem, pliczki wrzuciłem do czystej 8.54, odpaliłem tibie, i ipchangera zmieniam ip i port, gdy się loguję crashuje grę :/

cars-2131-800x200.jpg

Opublikowano

mam takiego elfa, ale nie działa sporo funkcji, oraz multiclienty.

Dlatego potrzebuję zmodyfikowany client, byłbym wdzięczny gdybyś go dla mnie wykonał. Dałbym Ci repy, i co kolwiek na tym forum jest ^^

cars-2131-800x200.jpg

Opublikowano

jesli nawet wczytac listy postaci nie moze na porcie 8191, to na bank bedzie 7191, crashuje bo byc moze na ekranie jest przedmiot, ktorego client nie ogarnia - trzeba tez edytowac w hexach, aby client czytal wiecej spritow

Opublikowano

jesli nawet wczytac listy postaci nie moze na porcie 8191, to na bank bedzie 7191, crashuje bo byc moze na ekranie jest przedmiot, ktorego client nie ogarnia - trzeba tez edytowac w hexach, aby client czytal wiecej spritow

sprawdzałem na obu, nic nie dawało, a crashowało clienta z powodu itemów dopiero po włączeniu postaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...