Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niedziela bez Boga

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

52127.jpg

Kamisama no Inai Nichiyoubi

Gatunek: Zagadka, fantasy

Rok emisji: 2013

Status: Zakończone

Ilość odcinków: 12

W niedzielę Bóg opuścił świat. W wyniku tego nikt nie może ani umrzeć, ani się urodzić. Mała dziewczynka, Ai, jest opiekunką-grobów wioski w której mieszka. Udało jej się przygotować 47 grobów – po jednym dla każdego mieszkańca w razie ich ewentualnej śmierci. Pewnego dnia przybywa tam mężczyzna, który przedstawia się jako Hampnie Hambart. Nieznajomy bez żadnego powodu morduje wszystkich mieszkańców wioski.

3 odcinkiem spieprzyli sprawę ;_; Imo anime warto oglądać dla dwóch postaci, obie umierają, niestety nie jest to główna bohaterka. Motyw jest fajny, anime nie zostało chamsko przerwane (nie jest też zakończone na amen), studio Madhouse i genialny opening. Czego chcieć więcej? 

8/10

Źródła:

a-o

mal

QtiV6xY.gif

Opublikowano

3 odcinkiem spieprzyli sprawę ;_; Imo anime warto oglądać dla dwóch postaci, obie umierają, niestety nie jest to główna bohaterka.

Dzięki za spoiler, nawet nie mam po co odpalać.

Mimo wszystko - małe dziewczynki, no plz... Podziękuję.

Opublikowano

3 odcinkiem spieprzyli sprawę ;_; Imo anime warto oglądać dla dwóch postaci, obie umierają, niestety nie jest to główna bohaterka.

Dzięki za spoiler, nawet nie mam po co odpalać.

Nie podałem imion postaci, a trochę się pojawia. Samo anime nie jest o zabijaniu, zresztą masz to w pierwszym zdaniu opisu, więc raczej nie jest to szokujące, że główna bohaterka przeżyje. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

O ile dobrze kojarzę, mam gdzieś to w PTW :P. Może się za to wezmę? Bo aktualnie przerywam każdą serię po 3 odcinku xD. Jest dużo krwi? 

Jak ktoś odnosi rany to jest krew. Czy dużo? Chyba nie, bo to nie ten typ anime, tutaj nie chodzi o to kto umrze, a jak potoczy się fabuła. 

Magi skończyłeś? xp

Mimo wszystko - małe dziewczynki, no plz... Podziękuję.

Tylko główna bohaterka jest "małą dziewczynką", co fabularnie ma sens (potrzebujesz może 5 odcinków, aby to zrozumieć). Ale może to stąd lajk od chatera xD

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS., bo nie odpowiedziałeś. Jest to sztampowe? Czy można oczekiwać czegoś nowego?

Patrzyłem się na opinie selwerona szukając tematu i uznał je za najlepsze anime tamtego okresu, tj. lato 2013. Nie odpowiedziałem na pytanie, bo ciężko mi cokolwiek stwierdzić jako osoba nieoglądająca przeważnie takich serii. Dwie postacie o których wspomniałem w pierwszym poście nie są sztampowe, może i mają charakter który znasz z innych tytułów, ale samo ich myślenie jest w miarę wyjątkowe. Dwa arce (anime jest podzielone na 4) są w miarę kreatywne i dobrze zrobione - z takimi zagadnieniami się nie spotkałem. 

Raczej nic Cię tam nie zaskoczy, mimo to 12 odcinków jest niedużą ilością i sam możesz wyrobić sobie zdanie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

W wyniku tego nikt nie może ani umrzeć, ani się urodzić

Udało jej się przygotować 47 grobów – po jednym dla każdego mieszkańca w razie ich ewentualnej śmierci.

?????????????????

po sesji do tego zasiądę na 98%

ae1d1005fe.png

Opublikowano

@KlauS., bo nie odpowiedziałeś. Jest to sztampowe? Czy można oczekiwać czegoś nowego?

Patrzyłem się na opinie selwerona szukając tematu i uznał je za najlepsze anime tamtego okresu, tj. lato 2013. Nie odpowiedziałem na pytanie, bo ciężko mi cokolwiek stwierdzić jako osoba nieoglądająca przeważnie takich serii. Dwie postacie o których wspomniałem w pierwszym poście nie są sztampowe, może i mają charakter który znasz z innych tytułów, ale samo ich myślenie jest w miarę wyjątkowe. Dwa arce (anime jest podzielone na 4) są w miarę kreatywne i dobrze zrobione - z takimi zagadnieniami się nie spotkałem. 

Raczej nic Cię tam nie zaskoczy, mimo to 12 odcinków jest niedużą ilością i sam możesz wyrobić sobie zdanie.

To nie tak że to anime, ba, że jakiekolwiek anime zasługuje na wielką uwagę.

Ale tak, sezon był tak słaby że tak naprawdę nie było tu wielu konkurentów. Gusta gustami ale Highschool DxD nawet nie było co wliczać.

Jeśli mowa o letnim sezonie 2013, to już w sumie j**** co pisałem 3 lata temu, masz tutaj jedyne tytuły które są 'czymś':

Gin no Saji - Kamisama no Inai - Genshiken Nidaime - Kingdom 2nd

Genshiken i Kingdom to nie pierwsze sezony, nie miałem ich wtedy nadrobionych z powodu pewnych przeszkód (znajomość pierwowzorów chociażby),

więc głupio byłoby trochę chwalić te dwa anime jak nie oglądałem na bieżąco ich emitowanych sezonów.

Wtedy zostaje nam Gin no Saji - Kamisama no Inai. Kingdom jest świetną mangą, jedną z tych lepszych, ale w anime to jest kalectwo i nie chodzi mi o żadną 3d kreskę.

Gin no Saji to tak jak i Genshiken, czyli poza pewnymi smaczkami są to dość szare komedyjki.

Kamisama no Inai w sezonie letnim 2013 to jak Re: Zero Kara Hajimeru w sezonie wiosennym 2016. Panuje taki sam hype

Opublikowano

W wyniku tego nikt nie może ani umrzeć, ani się urodzić

Udało jej się przygotować 47 grobów – po jednym dla każdego mieszkańca w razie ich ewentualnej śmierci.

No co ma robić jako dziedzic grabarza? To jej zadanie, a nigdy nie wiadomo kiedy Bóg wróci :v

ewentualnej

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...