Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CommonSpeak.pl | Public - Free - Safe [ALL] [128] [PL/UK]

MrMatiXxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CommonSpeak.pl

linia-pozioma-shadow-700.png

Historia Serwera

• Wszystko zaczęło się 1 wrześniu 2015 r. gdy to właśnie wtedy otworzyłem jeden z kolejnych serwerów, ale już wtedy miałem na niego większe plany. Po miesiącu nawiązałem współprace z jedną osobą, ale szczerze nie potrafiłem w taki sposób prowadzić serwera. (tzn. np. kradniecie osób z innych serwerów, ciągła reklama itp.). Po 3/4 miesiącach zrezygnowałem z tej współpracy i zacząłem serwer prowadzić sam, lecz zaczęły się DDosy oraz ciągłe podbieranie osób. Po kolejnym miesiącu uznałem że takie prowadzenie serwera nie ma najmniejszego sensu. W maju 2016 r. znajomy zapytał czy dałbym rade postawić serwer TeamSpeak 3, narodziła się wtedy nowa myśl stworzenia serwera, ale był jeden problem, brak środków finansowych. Po kilku tygodniach udało się zdobyć pewną kwotę i opłacić od razu serwer VPS na kilka miesięcy. I tak właśnie się stało, że serwer funkcjonuje kolejny miesiąc.

Oferujemy

• 128 slotów - 8 slotów zarezerwowanych (np. dla Administracji).
  • SSL 99,5% - oznacza to, że w ciągu miesiąca tylko przez 0,5% serwer może być nieczynny lub mieć problemy z jakością.
  • Zaufaną Administrację - tzn. są to osoby które znają się w życiu realnym.
  • Bot Muzyczny - Gra muzykę na poczekalni przez 24/7.
  • Boty Serwerowe - Cały czas trwają pracę nad nimi.
  • Kanały Tymczasowe - Wchodzić na serwer, i sam możesz sobie stworzyć taki kanał.
  • Kanały Prywatne - Gdy wejdziesz na odpowiedni kanał, bot automatycznie przeżuci Cie do niego i nada odpowiednią grupę.
  • Kanały VIP - Aby dostać kanał VIP, musisz zebrać na serwerze grupę liczącą 10 osób i poinformować o tym Administratora.
  • Kanały Super VIP Aby dostać kanał Super VIP, musisz zebrać na serwerze grupę liczącą 15osób i poinformować o tym Administratora.
  • Kanały Premium - Aby dostać kanał Premium, musisz zebrać na serwerze grupę liczącą 20 osób i poinformować o tym Administratora.
  • Darmowe Grupy - Administracji bez problemowo, nada Ci grupę (np. wiekową, 4fun itp.)
  • Licencja - Licensed hosting provider.
  • Anty DDos - Nie musisz się martwić o straty swoich pakietów.

Dodatkowe Informacje

• Serwer jest tworzony z pasji, żeby móc porozmawiać z znajomymi w bezpiecznym miejscu. 
  • Gdy po starcie zauważyliśmy że na serwer wchodzą przede wszystkim osoby poza Polski, postanowiliśmy że będzie on prowadzony w dwóch językach, lecz bardziej naciskiem na Angielski.
  • Na serwerze może być również kilka błędów w tłumaczeniach, ponieważ cały czas trwają pracę nad tym.
  • Również cały czas trwają prace nad botami, aktualnie dopracowanych w 99% jest tylko dwa.
  • W przyszłości również chcemy wprowadzić możliwość nadawania Sobie grup poprzez panel WWW.
  • O działaniu serwera do listopada 2016r. mogę już w tym momencie zapewnić wszystkich na 100%, a później się zobaczy jak będzie z sprawami finansowymi.

Kontakt

• GG: 58848323
  • PW

linia-pozioma-shadow-700.png

//Jest to jedyna prezentacja/reklama serwera w internecie. O wszystkich zmianach na serwerze będzie informacja w tym temacie.

Opublikowano

Bardzo fajny motyw wyjaśniający wszystko po angielsku, rzadko się to zdarza na serwerach.

Co do przejrzystości osobiście uważam, że wszystko się zlewa, niektóre kreski są niepotrzebne - a w niektórych miejscach ich brakuje.

Podoba mi się bardzo banner - pomimo, że jest taki zwykły ale nie ma zbędnych pierdół jak na większości serwerów. 

Jeśli ktoś szuka przyjemnego miejsca do rozmów i gierek to zapraszam na owy serwer.

Polecam.

Opublikowano

CommonSpeak.pl

Dzisiejszego dnia (17.06.2016r.), na serwerze została uruchomiona loteria VIP, co 24 godziny bot wybiera jedną osobę online, która otrzymuję VIP'a na 3 dni. 

Oraz wprowadziliśmy wiadomość powitalną.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po woli zaczynamy pracę nad stroną internetową serwera, będzie oczywiście w kilku językach (m.in. polski, angielski, niemiecki, hiszpański, rosyjski, ukraiński)

Opublikowano

Nie polecam. Administrator próbuje pokonać konkurencję DDoSując im serwery. :)

Cofam. Serwer porządny. Plus taki, że PL/UK, co na pewno dodaje uroku. Szkoda, że mało graczy, bo serwer ma potencjał. Powodzenia! :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

CommonSpeak.pl

W obecnym tygodniu, zmieniliśmy nazwy grup z "Owner", "Head Server Admin" itd., na Level Admin 1 itd., oraz dodaliśmy grupę "Support CommonSpeak.pl", którą dostaje każdy Administrator naszego serwera. Również zmieniliśmy wygląd graficzne naszego banneru na serwerze, oraz dodaliśmy grafikę na nasz FanPage.

-------------------------------------------------

Wszystkie ikony na serwerze zostały zaokrąglone.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam. Zbyt dziecinna administracja + ddosuje inne serwery (co do tego nie jestem pewny) ;-)

Opublikowano

Nie polecam. Zbyt dziecinna administracja + ddosuje inne serwery (co do tego nie jestem pewny) ;-)

Witaj, na początek powiedz z kim z Administracji rozmawiałeś, oraz skąd podejrzenia co do ddosów.

Wróciłem dopiero teraz z weekendu i chciałbym to wyjaśnić :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tematy, które są nieaktywne przez okres 14 dni zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne, jednak nie będzie można w nich odpowiadać.

j

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...