Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Harry Potter and Cursed Child - co myślicie?

Cloute

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawiły się oficjalne informacje, że J.K Rowling ma napisać ósmą część przygód Harrego Pottera. Jako fan bardzo mi się podoba ten pomysł, ale ciekawe czy będzie tak dobra jak poprzednie części. 

Jedynie nie podoba mi się, że obsada została zmieniona, więc być może ograniczę się do samej książki. 

denzel.png

Opublikowano

Szybki jesteś, jakiś rok temu było już to info xD

Co tu można mówić, na pewno obejrzę, ale nie wydaje mi się żeby pobił poprzednie części.

giphy.gif

Opublikowano

Jakoś czarnoskóra Hermiona mi nie pasuje. Mam nadzieję, że zostanie nagrany film ze starymi aktorami :)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Pojawiły się oficjalne informacje, że J.K Rowling ma napisać ósmą część przygód Harrego Pottera. Jako fan bardzo mi się podoba ten pomysł, ale ciekawe czy będzie tak dobra jak poprzednie części. 

Jedynie nie podoba mi się, że obsada została zmieniona, więc być może ograniczę się do samej książki. 

Ogólnie Harry Potter dla mnie zawsze był książka przeciętna , jednak przeczytam tą książkę  z ciekawości.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Takie informacje krążyły, że ma to być książka, która opowiada o ich życiu. Jednak ostatnio siostra mi powiedziała, że książka ma się skupić na synu Harry'ego Pottera i Ginny- Albusie Sewerusie Potterze. Nie wiem czy ma racje, później poczytam. Sam na pewno przeczytam 8'smą część. Pamiętam jak się czekało za dzieciaka na każdą kolejną książkę :D Mam nadzieje, że się nie zawiodę. Co do innych aktorów, sam Daniel Radcliffe powiedział ""I'm getting asked a lot, 'Would you play him?' and I'm like, 'No.' Because I've done it. But it would be very weird to see someone else play him.". Więc z pewnością zobaczymy innych aktorów. Ciężko będzie to obiektywnie ocenić, całkiem inni aktorzy. Polski Dubbing Harry'ego Pottera to jeden z niewielu jakie mi się podobały (poza tym Epoka Lodowcowa i Madagaskar :D) przyzwyczajenie podłożonego głosu pod postacie z pewnością da mi się we znaki chyba, że go całkowicie zmienią. Ciekawi mnie bardzo sama fabuła, bo jeżeli będzie faktycznie o synu Pottera to może wyjść coś całkiem dobrego. Zastanawia mnie również czy będzie tzw. "czarny charakter".
Naszła mnie teraz myśl, że wolałbym jednak historie Albusa Dumbledore'a, jego walka z Gellertem Grindelwaldem, jego dzieciństwo, siostra, stosunek do brata i rodziny, jego kariera. To by było coś :)

Nie żebym czytał ten szmatławiec, ale google mi wyszukało :D

http://wyborcza.pl/1,75410,19618002,harry-potter-i-przeklete-dziecko-na-szczytach-list-sprzedazy.html?disableRedirects=true

Siostra ma rację :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z tego co czytałam to ma być odgrywane to w teatrze? Nie mylę się? Rowling nie będzie pisać książki, a także nie będzie filmu.

Jednak mogę się mylić, tak gdzieś wyczytałam. 

Ale, że starszą Hermione ma odgrywać murzynka to padłam. 

229401491222156497913.gif

Opublikowano

@Aditi
Dzisiaj tutaj na forum w pogaduszkach zaś wyczytałem, że ma powstać książka, ale nie wiadomo czy będzie to normalna książka czy dramat oraz teatr i film. 
Wszystkie te 3 rzeczy mają wyjść.

Tu masz info co do sztuki teatralnej

http://www.filmweb.pl/news/Powstaje+sztuka+%22Harry+Potter+and+the+Cursed+Child%22-112134

---

Mój błąd sztuka teatralna miała już premierę 30 lipca w Londynie 

Tutaj jest o książce, wyczytałem, że jej premiera w Polsce ma być dopiero w październiku i ma to być dramat

http://lubimyczytac.pl/aktualnosci/6665/harry-potter-and-the-cursed-child-wyjdzie-w-formie-ksiazki

Co do samego filmu nie znalazłem żadnej oficjalnej informacji potwierdzającej jego powstanie. Polecam Ci wejść na oficjalną stronę Rowling. Może tam coś znajdziesz.

Opublikowano

@Aditi

Dzisiaj tutaj na forum w pogaduszkach zaś wyczytałem, że ma powstać książka, ale nie wiadomo czy będzie to normalna książka czy dramat oraz teatr i film. 

Wszystkie te 3 rzeczy mają wyjść.

Tu masz info co do sztuki teatralnej

http://www.filmweb.pl/news/Powstaje+sztuka+%22Harry+Potter+and+the+Cursed+Child%22-112134

---

Mój błąd sztuka teatralna miała już premierę 30 lipca w Londynie 

Tutaj jest o książce, wyczytałem, że jej premiera w Polsce ma być dopiero w październiku i ma to być dramat

http://lubimyczytac.pl/aktualnosci/6665/harry-potter-and-the-cursed-child-wyjdzie-w-formie-ksiazki

Co do samego filmu nie znalazłem żadnej oficjalnej informacji potwierdzającej jego powstanie. Polecam Ci wejść na oficjalną stronę Rowling. Może tam coś znajdziesz.

Jeżeli faktycznie będzie książka, to mam nadzieję że będzie jeszcze grubsza niż Zakon Feniksa. W wolnej chwili popatrzę na te linki. Dzięki! ;) 

Opublikowano

@Aditi

Pierwsza część książki (bo z tego co czytałem mają być dwie), ma 320 stron. 

Czyli już bardzo, bardzo mi się to podoba! :> 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...