Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki komputer do 2000zł

Biter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno? 2000zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Na dniach

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie wiem

Do czego ma służyć komputer? Gry (lol, cs,dota,gta)

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Tylko tyle, żeby fajnie mogłem sobie pograć w gry.

Opublikowano

Skoro takie gry cie interesuja, bierz zestaw pb. Jedynie ja bym zmienił zasilacz na vs 450 że względu na gwarancje.

Swoją drogą, jeżeli mógłbyś np. Niedługo zmienić kartę na lepszą, np. Rx 480 za ok 1k zł, to mógłbyś brać np. i5 6400 + r7 360 i by była podobna cena, ja w sumie bym tak zrobił, bo szkoda by mi było brać i3 i praktycznie lepsza kartę, ale z 2GB pamięci, której braknie.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Tez możesz brać, w przyszłości wymienisz tylko kartę graficzną, dokupisz RAMu i dalej będzie śmigał. 

Rozumiem, że dysk już posiadasz ?

// Możesz też wybrać tańszy model tej karty, coś o 50zł tańszego. Między modelami tej karty nie odczujesz różnicy wydajności.

Opublikowano

Tez możesz brać, w przyszłości wymienisz tylko kartę graficzną, dokupisz RAMu i dalej będzie śmigał. 

Rozumiem, że dysk już posiadasz ?

// Możesz też wybrać tańszy model tej karty, coś o 50zł tańszego. Między modelami tej karty nie odczujesz różnicy wydajności.

No akurat klocilbym sie, 750ti to nie jest mocna karta, wiec akurat wieksze zegary, gdy autor nie kreci robia roznice, a liczy sie tez kultura pracy. Ram dolozyc to pewnie za 2 lata bedzie musial, 8gb na teraz to dobra ilosc, optymalna zwlaszcza glownie do gier. Argumentuje ten koszyk, poniewaz sam go skladalem i latwo mi uzasadniac. (Biter....) Dysk posiada, 2,5" HDD, wiec nie ma problemu, autor gra glownie w klocki, cs czy minecrafta; o metinie szkoda mowic, bo to i tak bedzie dzialac, az za dobrze. Wiec karta jak najbardziej optymalna, nie ma sensu brac i3, a np. GTX950 w tym przypadku. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...