Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

geforce 1080 kupować czy nie >?

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewne zapytanie do was Panowie/Panie czy warto kupować geforce 1080 niereferencyjną od MSI  czy może  czekać za wyjściem kart od ''czerwonych'' wpłynie to jakoś na cenę?

Wystarczy taki zasilacz :

Zasilacz Be Quiet! Pure Power BQT L8-CM-630W, 80 plus BRONZE, activePFC, 4xPCI-E

Jeżeli chodzi o procesor to nie sądzę by ograniczał kartę ( obecnie jeździ na 4,5 GHz ) i5 4670k

Obecna karta to MSI geforce GTX 770 2GB . Brakuje mi ramu na niej żeby móc grać na wysokich / ultra ustawieniach w najnowsze tytuły  .

rmoiyq.png

Opublikowano

Karta od czerwonych która będzie miała za zadanie rywalizować z 1080 wyjdzie w paźdzerniku (vega) 480 będzie nieco lepsza od 970 i 390. Z odpowiedzią zostawiam cię sam, a jeżeli chodzi o prądożerność tej karty to jest ona stosunkowo niska jak na taką wydajność.

Opublikowano

Wiem ale także wiem że trochę ludzi napaliło GTX-a 1080 :) przez dupny zasilacz w większości NoName . I się pytam czy nie będę miał jakiś bluescreen-ów bądź w najgorszym wypadku ją upalę .

Więc kartę kupię bo do października nie będę czekał cena jak będzie miała spaść to i tak będzie to nieznaczny spadek .

Dzięki Panie :)

rmoiyq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...