Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier 1,5k.

TheParkourPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy części używane Ciebie interesują ?

Za tak małą kwotę z nowych będzie słabo

Używki z allegro?  Nie mam ochoty czekać na każdą cześć inna ilość dni a potem to jescze składać. Wole coś gotowego na morelach :P

2a0c2mq.png

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o gotowe zestawy od prywaciarzy z olx ale jak nowy z morele to ok

https://www.morele.net/inventory/info/iooSvZ/

Ode mnie mogę zaproponować taki zestaw

W przyszłości możesz sobie wymienić ten procesor na jakieś i3/i5/i7 skylake

Dokupisz dodatkowe 8GB RAM jak to będzie Ci mało 

Obudowa wszystko co trzeba pomieści 

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o gotowe zestawy od prywaciarzy z olx ale jak nowy z morele to ok

https://www.morele.net/inventory/info/iooSvZ/

Ode mnie mogę zaproponować taki zestaw

W przyszłości możesz sobie wymienić ten procesor na jakieś i3/i5/i7 skylake

Dokupisz dodatkowe 8GB RAM jak to będzie Ci mało 

Obudowa wszystko co trzeba pomieści 

Możesz podrzucić te gotowce z olx to spojrzę. Poprsiłbym jeszczę o zestaw za 2k jakbyś miał czas. Z góry dzięki!

2a0c2mq.png

Opublikowano
Opublikowano

Dzięki jeszcze raz. Podsumowując te zestawy za 1,5k to najlepiej brać tego z i5-2500k używanego i podkręcać tego procka? Obstawiam że będzie potrzebne dodatkowe chłodzenie. A jak będę dysponował takim hajsem to brać ten za 2k?

2a0c2mq.png

Opublikowano

Numer 1 odpada... 4GB RAM DDR3 i jeszcze 1333 MHz to zdecydowanie za mało na dzisiejsze standardy. Tak samo z grafiką - jest słaba. Numer 2 jest ok, za tą cenę bardzo polecam. Numer 3 ehh, karta dobra, ale nie lepsza niż numer 2 (to, że daje Ci jedną karte w gratisie to nic nie znaczy i tak nie połączysz tego w SLI. Poza tym w 560 Ti jest zepsuty panel chłodzący, więc i tak tego nie sprzedasz), mało RAM'u... Numer 4 jest najlepszą opcją z tych wszystkich, ale trzeba dopłacić...

Podsumowanie:

Numer 1 - nigdy nie kupuj!

Numer 2 - bardzo polecam, szczególnie w tej cenie

Numer 3 - lepszy od 1, ale gorszy od 2. Nie polecam tego kupować

Numer 4 - najlepszy ze wszystkich, ale trzeba dopłacić

Tańszy najlepszy wybór: numer 2

Droższy najlepszy wybór: numer 4

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngŚnieżek

Co do RAMu nie ma żadnego problemu aby dokupić kość za 60zł oraz podnieść taktowanie do 1600Mhz ale masz rację, nie zauważyłem, że karta graficzna ma tylko 1GB pamięci.

Zestaw można odrzucić.

Opublikowano

Autorze, mowiac o nowkach, to bedziesz rozbudowywac? Bedziesz podkrecal? Zrob wzor, to Ci zloze nowke fajna jakas. 

Panie i panowie, mamy doczynienia z człowiekiem, który ma wrodzony talent do składania komputerów! Kolego -.- "nie znasz się? nie wypowiadaj, plz." zacytowałem Twoje słowa. Chcesz złożyć dobry komputer do gier z NOWYCH części do 1500 zł - powodzenia. Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić używany.

Opublikowano

Autorze, mowiac o nowkach, to bedziesz rozbudowywac? Bedziesz podkrecal? Zrob wzor, to Ci zloze nowke fajna jakas. 

Panie i panowie, mamy doczynienia z człowiekiem, który ma wrodzony talent do składania komputerów! Kolego -.- "nie znasz się? nie wypowiadaj, plz." zacytowałem Twoje słowa. Chcesz złożyć dobry komputer do gier z NOWYCH części do 1500 zł - powodzenia. Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić używany.

Zacytuje siebie: Nie znasz sie, nie wypowiadaj. Przeciez bez problemu zlozy sie cos, nie kazdy gra w wiedzminy, gta itp, ja nie potrafie wykorzystac gtx 660, bo juz prawie nie gram, a zwlaszcza w duze gry. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...